Scrisul in oglinda - o problema?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
Buna. Am si eu o intrebare, poate ma ajuta cineva. Fiul meu de 6 ani a inceput sa scrie. Isi scrie numele singur asa cu litere de tipar. Ceea ce am observat eu ca scrie in oglinda. Adica incepe sa scrie din dreapta spre stanga si toate literele le face invers. Avem prieteni de familie care au 2 copii unul mai mare si unul mai mic si ambii sunt stangaci si ambii au inceput prin a scrie in oglinda. M-am gandit ca o fi ceva normal la copii mici insa azi la gradinita am ramas mirata cand educatoarea mi-a zis ca doar Andrei scrie asa. E o problema? l scrie, mananca cu dreapta, nicodata nu a scris cu stanga. Este mare fotbalist insa suturile cele mai reusite sunt cele trase cu stangul! Acolo are mai multa forta, se simte mai stapan. Va rog lamuriti-ma si pe mine caci deja sunt ingrijorata.www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
ileanna spune:
Si daca le mai face cu stanga, ce? Unde scrie ca tb neaparat sa fie dreapta?
Si eu am o prietena al carei copil scrie tot in oglinda. Pana la urma cine decide cum este bine? Noi, adultii? Pentru ca asa ne-a invatat altcineva si pe noi? Sau pentru ca ce?
Mai este putin si o sa faca exact cum face toata lumea, nu-ti fa griji. Lasa-l macar putin sa fie asa cum crede el. Pana la urma ma intreb de unde stim noi cum este bine? Poate copiii stiu mai bine decat noi si noi nu facem decat sa stricam tot.
Never say NEVER.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
Pai eu lui nu i-am zis nimik. Tocmai ca stau si observ. Ma gandeam ca poate stiti voi de ce doar unii (mai ales stangacii si f rar dreptacii) scriu in oglinda. Si ce m-a frapat a fost faptul ca educatoarea a zis ca Andrei e SINGURUL din grupa care scrie asa.www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
![](images/user_woman.png)
lilach spune:
quote:
Initial creeata de silvana_salajan
Buna. Am si eu o intrebare, poate ma ajuta cineva. Fiul meu de 6 ani a inceput sa scrie. Isi scrie numele singur asa cu litere de tipar. Ceea ce am observat eu ca scrie in oglinda. Adica incepe sa scrie din dreapta spre stanga si toate literele le face invers. Avem prieteni de familie care au 2 copii unul mai mare si unul mai mic si ambii sunt stangaci si ambii au inceput prin a scrie in oglinda. M-am gandit ca o fi ceva normal la copii mici insa azi la gradinita am ramas mirata cand educatoarea mi-a zis ca doar Andrei scrie asa. E o problema? l scrie, mananca cu dreapta, nicodata nu a scris cu stanga. Este mare fotbalist insa suturile cele mai reusite sunt cele trase cu stangul! Acolo are mai multa forta, se simte mai stapan.
Va rog lamuriti-ma si pe mine caci deja sunt ingrijorata.
www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
Te rog sa nu iti faci probleme si daca cumva invatatoarea iti spune ceva nu o baga in seama.
Noi aici unde traim scriem invers adica de la dreapta la stinga ...insa fiica mea cea mica inca de la gradinita cind era si a invatat sa-si scrie numele si la scris tot timpul in oglinda ...chiar si acum dupa 2 luni de scoala are momente cind scrie in oglinda ...si chiar poate sa scrie si de la sfirsitul cuvintul spre inceput...dar am discutat cu citiva profesori si mi-au spus ca e normal. Le-am dat exemplu pe ceilalti 2 copii ai mei care sint de acum mari ca nu am avut asa probleme si mi-au spus cu toti acelasi lucru...fiecare copil e unic ...nu se poate generaliza si oricum va putea sa scrie normal dupa ce invata insa unii reusesc sa ramina cu aceasta abilitate de a scrie in oglinda.
![](icon_smile_big.gif)
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Dati-mi voie sa nu fiu de acord. Este doar o chestiune de exercitiu si de obsinuinta. Este stangaci, si fiica mea cea mica este stangace. In mod reflex (daca se poate spune) tendinta stangacilor este sa scrie de la dreapta spre stanga as cum dreptacii procedeaza invers. Si de aceea pt stangaci este un pic mai dificil sau incomod sa scrie, isi tin manile curbate peste foaie pentru ca incearca in mod reflexiv sa obtina cea mai buna pozitie a mainii. Insa oricat am dori indiferent de obisnuinta noastra mediul in care traim de obliga sa ne conformam. De aceea personal consider ca nu este bine sa "progreseze" cu scrisul in oglinda pentru ca va deveni obisnuinta si ii va fi din ce in ce mai greu sa isi readapteze mana si gandirea pentru a scrie de la stanga la dreapta si de a urma forma si formatul literelor intr-un mod rapid.
Nu faptul ca scrie in oglinda este o problema ci faptul ca nu duce nicaieri un astfel de drum, nu este acesta drumul si mai tarziu va fi din ce in ce mai greu sa revina.
Cum se obtine. Pune frumos mana ta peste mana lui si cand va scrie literele du-te cu mana lui in mana ta. Adica invata-l. Vei avea supriza sa constati ca daca la inceput vei simti o rezistenta, dupa aceea va scadea usor usor si va intra pe un alt fagas. Ceea am scris mai sus vei putea sa intalnesti frecvent in clasa I-a
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
fiul meu cel mic care acum este elev in clasa a III-a ,a avut aceeiasi problema in clasa i.scria in oglinda si la inceput ma cam speriasem invatatoarea ma exaspera cu telefoanele si cu discutiile pe teme asta .am inceput sa stau langa el cand scia si sa-l ajut atunci cand gresea. faceam litere impreuna pe un caiet(nu cel de teme) ,il puneam pe el sa scrie apoi verificam impreuna si corectam,scria ajutat de mine litetele sa vada cum se duce mana atunci cand scrie repetam...si asa am tot facut cateva luni,pana a inceput sa scrie singur corect.nu intra in panica si nu face din asta o nenorocire ca se rezolva. totul e sa nu-l stresezi si sa ai rabdare .
dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Adica sa-l dezvete sa scrie cu stinga???
Unde scrie asta?!
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
silvana_salajan spune:
Fetelor si baietilor, nu m-ati inteles. Andrei nu e stangaci. Scrie cu dreapta, mananca cu dreapta. Singurul lucru care il face cu stangul este sutul la poarta! Cu piciorul stang!!!Deci de aia eram contrariata de faptul ca scrie in oglinda! Am mai vazut fenomenul, insa doar la copii stangaci. Oricum, daca ii atrag atentia se corecteaza, isi da seama apoi ca a gresit!www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitzinuca/pitzinuca.jpg)
pitzinuca spune:
si eu am 2 prietene ale caror copilasi intr-antaia pun cartea cu fundul in sus si citesc de la dreapta la stanga. si citesc bine...
nu stiu care e explicatia, e interesant de aflat...
b
silvana_salajan spune:
quote:Da intr-adevar e interesant de aflat....www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
nu stiu care e explicatia, e interesant de aflat...