Usa plianta sau...

Usa plianta sau... | Autor: tierry

Link direct la acest mesaj

Cand ne-am mutat in apartamentul unde stau acum, nu avea usa la bucatarie (adica era scoasa, facandu-se un fel de living - desi e mult spus). In fine, cativa ani am stat asa, dar as vrea totusi sa pun o usa ca daca m-apuc de facut mancare se duce mirosul in toata casa. Nu as vrea sa pun o usa clasica, pentru ca bucataria este foarte mica (de altfel cam tot apartamentul)...as vrea sa incerc o usa plianta sau nu stiu..o usa glisanta.

Am vazut prin reviste niste usi pliante de PVC...are cineva? Cum se comporta? Mie mi s-au parut totusi cam ciudat si..nerezistente...Sau sa imi iau o usa glisanta? Numai ca la asta cred ca imi trebuie ceva spatiu...

Offf poate ma ajutati si pe mine..cu ceva idei! Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

eu am plianta la debara. Sa stii ca nu protejeaza prea mult, se face schimb de aer( mirosuri, in cazul tau) si este si foarte elastica; nu recomand a se folosi rea des. In cazul tau ar trebui sa separe bucataria de restul casei, propun una glisanta.
Pentru glisanta ai nevoie de spatiu de glisare, adica in stg sau dreapta usii peretele sa fie liber pentru a avea loc usa. Daca nu e loc in buc, poate e loc in hol.
Cred ca cea mai ieftina ar fi una din profil pvc, caci cele din Pal costa mult, mai mult sistemul decat materialul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Exact in aceesi situatie am fost si eu.

Eu am pus o usa glisanta, din PAL.
Practic era o bucata mare de PAL care avea mecanismul de glisare sus.
Era ca o usa de sifonier.
Pe lateralele golului de usa ( pe perete ) au fost puse niste "sipci" ( stinghii ) tot din PAL, pe care au fost prinse niste perii. Astfel usa chiar se inchidea ermetic.

Pe mine m-a costat cu totul 6 mil. Dar am dat peste niste nesimititi care au facut numai figuri.

Daca te pricepi si ai un "mester" in casa te poti apuca sa o faci singura.
Daca nu orice atelier care face mobila poate face o astfel de usa.

Mergi la inceput