Shopping in strainatate.
Raspunsuri - Pagina 2
cinta spune:
noi ne-am cumparat deja biletele de avion: in ianuarie vom face un tur in forta la Brussel si apoi in Olanda - probabil Amsterdam - in special pt cumparaturi.
Cum este prima data cand ne aventuram, as aprecia foarte mult niste info legate de cele 2 tari - Belgia si Olanda: unde se merita sa ne facem cumparaturile - aici ma refer in special la haine, incaltaminte, accesorii. Unde sunt preturi mai bune, oferta mai larga, etc.
Am salvat deja linkul dat de Anky 
Mercedes spune:
La SCS in wiena sunt reduceri si in perioada dintre craciun si revelion, mai exact dupa data de 29decembrie?
amyarabella spune:
quote:
Originally posted by Mercedes
La SCS in wiena sunt reduceri si in perioada dintre craciun si revelion, mai exact dupa data de 29decembrie?
Da in viena in general inep reducerile cam pe 15 dec si se termina undeva prin ian asa ca prinzi si la scs daca vi pe 29 si dupa.
Iar in pandorf am inteles ca incep de la 1 ian ,eu nu am fost nici o data asa ca nu stiu ce sa spun.
mami Amy si bebe Stefan
MIRCLAU spune:
fetelor dar in bulgaria a fost cineva?
este adevarat ca sunt super preturi sau sunt doar vorbe,m-ar interesa in primul rand aparatura gen LCD,PLASMA,stie cineva detalii?
MIRE MAMA DE BAIAT NAZDRAVAN
tusferi spune:
Buna fetelor!
Sa va povestesc o patanie legata de shopping in strainatate
. Tocmai m-am intors dintr-o scurta excursie de 3 zile la Valencia. Am fost si pentru plimbare si pentru cumparaturi. Sunt mai multe centre comerciale mari in Valencia si am fost la unul Nuevo Centro, care e in nordul Valenciei, si la inca unul, care are si outlet, langa Aeroportul Manises si care se numeste Bonaire. In Spania din cate am observat sunt mai mici preturile decat in restul Europei la magazinele Zara, Mango, Massimo Dutty si altele de acelasi gen, pt ca sunt ale lor din cate stiu. La Bonaire am fost singura, fara prietenul meu, pt ca el s-a simtit rau si a ramas acasa. Eram cu niste amici de care ma despartisem ca sa nu pierdem timpul asteptandu-ne unii pe altii. Cand sa ies din Bonaire factory (outletul de la Bonaire) m-au oprit niste Vigilantes de Securidad. Eu aveam mai multe sacose, ca eram cam pe la sfarsitul shoppingului si fusesem deja si in centrul comercial si ma intorsesem sa mai iau ceva din outlet. Deci aveam cam 6-7 pungi de la magazinele de la care cumparasem, cu produsele cumparate (niste bluzite, o geanta, niste pantaloni si niste pulovere). Deci m-au oprit respectivii si mi-au facut semn sa merg cu ei pt "control". Nici unul din ei nu vorbea engleza. Era destul de evident zic eu ca sunt turista, ca nu prea am culoarea locala (ele sunt mai brunetele si cam au nevoie sa se barbiereasca dimineata). Eu sunt blonda natural si deci pielea deschisa si ochi albastri. Am tot incercat sa ii intreb ce se intampla, dar ei ziceau doar "control". M-au dus intr-un fel de gang cu usi metalice si mi-au cerut actele. Erau 3 barbati si o femeie. Ei nu mi-au aratat niciun ID, am putut citi doar pe ecusoane "Vigilantes de Securidad". Eu aveam in geanta si pasaportul meu si al prietenului meu. Cand au vazut doua pasapoarte au intrebat daca celalat e al sotului si le-am zis ca da. Mi-au luat AMBELE pasapoarte si mi-au cerut chitantele de la cumparaturi. M-am apucat sa le extrag din portofel pt ca din fericire le pastrasem pe toate in portofel si nu in pungi sa ma fi apucat sa scotocesc sa le caut prin pungi. Cat extrageam eu chitantele mi-am adus aminte ca parca n-am luat pasapoartele inapoi. Ma uit in geanta si vad ca nu erau. M-am oprit si l-am intrebat pe unul din ei unde sunt pasapoartele mele. Ala mi-a facut semn sa stau "linistita" si a zis iar un "control". Unul dintre ei disparuse cu pasapoartele. Am cerut din nou pasapoartele, pt ca eu din cate stiu nu are voie nimeni sa iti ia actele, decat politia. Mi-a facut semn sa astept. In fine, i-am dat chitantele, eu fiind din ce in ce mai nervoasa. Mi-am sunat prietenii, dar n-am stiut unde sa vina sa ma caute, pt ca eram pur si simplu dupa niste usi metalice, intr-un gang. S-a apucat vigilantu' sa se uite pe bonuri, le citea cu voce tare celorlalti ceva de pe ele, le-a calculat, le-a comparat cu cumparaturile, m-a intrebat ceva de genul daca am platit cu card si le-am zis ca am platit cash, au verificat asta si pe bonuri, s-au lamurit ca efectiv nu au de ce sa se ia. Totul era in ordine, bineinteles. Acum stau si ma intreb, daca furam articolele respective, ma duceam la casa sa cer punga pentru ele sa nu merg cu ele in mana??
In fine. A venit si ala cu pasapoartele. Mi-am cerut chitantele inapoi si pasapoartele, le-am insfacat si dau sa plec, plina de nervi. Imi taie iar calea vigilantu si ma pune sa le arat ce am in geanta! Incredibil ce nesimtire! A venit vigilanta si s-a uitat in geanta, pe care de altfel o mai vazusera si cand am scos portofelul, dar poate s-au gandit sa ma mai umileasca putin. Imi era ciuda ca nu pot sa le spun ce cred despre ei
si sa ma si inteleaga, pt ca in engleza le-am tot zis!

Acasa am constatat cu parere de rau ca mi-am pierdut in incindent si o punguta cu un cadou pe care il cumparasem pentru o prietena ![]()
Mi se pare inadmisibil sa te duci sa cheltui bani intr-un centru comercial si sa te trateze ca pe un hot de magazine. Daca vor sa isi asigure securitatea centrului comercial, sa isi puna camere de supraveghere, treaba lor ce masuri iau, dar nu sa umileasca in asemenea hal un cumparator care a venit sa isi lase banii in magazinele lor!![]()
Am fost la cumparaturi in mai multe orase din Europa si asa ceva nu mi s-a mai intamplat. Ulterior am facut o reclamatie la magazin, prin e-mail, dar nu am primit niciun raspuns. Am scris si la Ambasada Romaniei si de acolo mi-au spus ca vor face o sesizare la centrul comercial dar ca nu pot sa ii sanctioneze pt ca nu am facut reclamatie la politie. Nu am avut cand sa fac reclamatie la politie pt ca in seara respectiva aveam avion spre Romania (incidentul s-a intamplat la ora 17.30 iar la 20.30 trebuia sa fim la aeroport si trebuia sa ne intoarcem in Valencia sa luam bagajele si pe urma sa mergem la aeroport).
Deci, daca va duceti la shopping in Valencia, nu va duceti la Bonaire centro comerciale de langa aeroportul Manises!
Imi cer scuze ca m-am intins asa mult.
Va pup 
dumitrulaura spune:
Incredibil ce ti s-a intamplat. Chiar ca-ti piere cheful de cumparaturi in strainatate. ![]()