*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (46)*
Raspunsuri - Pagina 14
miri_mik spune:
saliu!
am citit repede si pe diagonala. am retinut ce zicea nataliaS, cu alaptatul. asa m-am chinuit si eu la inceput. a zis moasa care venea in vizite ca treb sa-i dau completare, ca la un moment dat nu mai crestea in greutate. cica laptele nu era suficient. prostii! am continuat cu strans din dinti 7 luni. bruno s-a intarcat singur intr-o zi cand nas in sfarc cu sanii mei s-a strambat si nu i-au trebuit. laptele a plecat, fara probleme, fara figuri. si bruno a trecut, ca barbatii, pe biberon:)) dar cele 7 luni, au fost un vis:) pe bune! imi amintesc ca eram in vacanta in tunisia si toata lumea s euita la mine peplaja, ieseam din apa si bruno bvroia sa pape:))) lapte sarat de-a dreptul:)))
irinouka, la noi ii zice la protectia aia "tour de lit". e foarte eficienta pana la 2 luni, cand bebe are nevoie sa se simta "inghesuit". la 3 luni trebui sa-i ramana laralele libere sa-si cunoasca mediul inconujurator. la 4 luni, cand deja se intoarce pe parti, ar fi bun pt protectie contra bum-bum-urilor. cu cat creste insa... devine inutil. cu toate astea, eu tocmai am comandat unul nou de la baby-walz, cam-am plictisit de al lui bruno:)
cu lenjeria, eu amluat protectie de salteluta pt bruno, impotriva regurgitarilor, balutselor, mucilor si ce-o mai fi, care riscau sa strice sis a pateze salteaua. aia o pun sub cearceaf. cearceafuri am luat cu elastic, ca-si baga manutsa printre gratii, si uneori mai scotea cate un colt de cearceaf. alta lenjerie... n-are:) doar cearceafuri, uns et de vreo 6 si un sac de dormit. sacul asta, daca se obisnuieste bebe de la inceput, poa sa fie o mana cereasca, sau un blestem. mana cereasca, pt ca nu ii raman copilului blocate intre gratii pe la vreo 4 luni (picioarele adica) si nus e dezveleste, belea pt ca in comparatie cu alti copii incepe s amisune mai greu. dar eu raman fixata pe sac. asa, si acum, bruno poa sa se fatsaie in pat de 50 de ori in jurul axei si nu-i ramane spatele gol:))
cu caruciorul... m-am hotarat; nu iau pt 2 copii. am esarfa de la bruno - o sa-l car si pe sacha pana pa 7 kg, e chiar lejer, si dup-aia, bruno va trebui sa faca pe barbatul:))
gata, am scris romane. ma duc la somnorit:))
muuuah
miri_mik
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
darene spune:
Buna dimineata!
Cand vad ce de lucruri aveti voi pt bebe ma apuca depresia.Eu am doar 2 lucruri de imbracaminte.ce ma fac daca nasc mai devreme?
Si eu mananc feta,dar nu in fiecare zi;eu stiam ca poti sa mananci orice fel de branzeturi daca sunt pasteurizate.
Sa aveti o zi frumoasa!
Poze
Elena
30+
AMR 10 Sapt
zeririlouiza spune:
Neata zuzici, eu o sa incerc sa recuperez si revin
Louiza 27s +
mai avem putin
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere, Sighisoara
jelimoni spune:
neata zuze
ma bucur sa aud atatea pareri pro alaptat!!
sa dea domnu sa avem mult mult laptic sa ne hranim micutii!
am fugit la lucru acum,o zi frumoasa la toate
26+
poze nunta, burtica si bebe Robert
http://www.flickr.com/photos/14883580@N05/
[ url= "http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496"]
[ /url]
atat mai avem
http://bd.lilypie.com/0Sa9p3.png
laura_dimitris spune:
Buna dimineata si de la mine fetelor!
Desi sunt un car de draci de la traficul din bucuresti, de la mofturile lui fiu-meu care nu vroia sa se trezeasca dimineata, de la faptul ca nu ma mai pot apleca sa-l incalt/descalt la gradinita s.a.m.d. .... cand deschid odiseea zuzelor ma mai linistesc
Referitor la subiectele dezbatute,
Eu regret si acum faptul ca nu am putut sa-l alaptez pe dimitris decat 3 saptamani si apoi inca o saptamana combinat cu formula...Am avut depresie postnastere si eram super nervoasa si obosita... Plus ca ma durea cumplit epiziotomia si facusem un blocaj psihic si nu mai puteam manca in ideea de a nu mai fi nevoita sa merg la toaleta... Plus ca nu am avut habar sa ma dau cu nimic pe sani si imi facuse dimitrakis niste rani infioratoare.... Consider ca a fost numai vina mea si tare mi-as dori sa fi invatat ceva din toate astea, sa tin minte si sa nu mai repet greselile si la eleni...Adevarul este ca senzatie mai minunata decat aceea cand puiutul papa la san nu exista....!!!!
Cat despre hainute,.... eu i-am cumparat numai cateva body-uri haioase pentru ca am deja o valiza de lucrusoare de la cumnata-mea din grecia. Fetita ei s-a nascut in februarie anul acesta si mi-a trimis aproape toate lucrusoarele ei pentru primele 3 luni. In plus mai am si toate lucrurile de cand era dimitris micut. Practic nu mai am nevoie sa cumpar nimic. Intr-un fel este bine pentru buget... altfel,... mi-ar fi placut sa merg la cumparaturi pentru bebelina cum mergeti voi...
Laurici, am vazut ieri la televizor in timpul unei trasmisiuni in direct (meci de fotbal ) ca ningea tare frumos in piatra neamt! S-a asternut? Tare ce as prefera zapada ploii asteia nesuferite din bucuresti !!!
Laura 23+ beba Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
zeririlouiza spune:
Mersi la toate, parca ma simt bine cand vad ca acest nume place la mai multi, si cei de acasa sunt incantati de el nu mi-am primit nici un repros ca de altfel ma-r fi auzit iei daca comentau ceva
Gina, felicitari pentru cele 30 de sptamani si ma bucur pentru cele mici
gratiele ma bucur ca e totul ok, iar cu traficul eu una sunt satula, cred ca in curand ma voi uita la mersul trenurilor ca azi am facut 2 ore pana la serviciu
aurel cris, misto de la valeni, a fost festival in acest weekend, cel al vinului ca in fiecare toamna dar la-m ratat. Tu sa stai cumintica in patut si sa te bucuri de miscarile lui bebe ca va fi bine, iar cu sistemul doctorilor nu te mai enerva ca am vazut ca fiecatre tara le are pe ale iei. Si de parca eu daca as sta in gena mi-ar mai ardfe de copii
Natalia cred ca e misto cu valurile, dar parerea mea este ca daca ti s-a recomandat cezariana nu risca altfel/
trimit ce am apucat apoi revin ca e luni si a navalit treaba peste mine
Louiza 27s +
mai avem putin
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere, Sighisoara
laura_dimitris spune:
Louiza, 2 ore de la ploiesti la bucuresti ??? Stai fooooarte bine ! Eu am facut o ora si jumatate din militari pana la aviatorilor (via crangasi )....
Multe prahovence aici printre zuze !!! Si eu sunt de fel din boldesti scaeni... un loc situat intre ploiesti si valeni de munte !!!
Laura 23+ beba Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
docdecap spune:
quote:
Originally posted by miki_baby
buna, fetelor!
va citesc de cateva saptamani, din ce in ce mai intens si devin din ce in ce mai dependenta.
Sunt insarcinata in 29 de saptamani, ca multe dintre voi si voi avea o fetita:)
am si eu o intrebare: de ce nu e recomandata branza feta? din cate stiu eu poti manca orice fel de branza atata timp cat e facuta din lapte pasteurizat. De fapt asta este conditia de baza pt orice produs lactat.
pupici,
miki
Bine ai venit Miky, tu ai fetita, noi avem baieti de insurat -unii doar, ai vazut ca deja s-au si incuscrit pe aici!!
Si eu stiu la fel despre branzeturi, daca sunt pasteurizate e ok. e posibil trimiterea sa fie facuta pentru feta proaspata, nu din-asta ambalata de care gasim noi, aste e sigur prelucrata termic...
fata, cum e prin Finlanda? Vine Mos Craciun anul asta ??
Monica 28+ cu Serban
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'
creata2008 spune:
Ereena, foarte bine ca readuci in discutie subiectul. D-asta suntem aici, sa dezbatem, sa ne povestim diverse angoase sau framantari s.a.m.d.
Dar, uitandu-ma pe preturile date de catre tine, singura diferenta e la doctor. Si nici acolo prea mare. Tu ai zis intre 200 si 350 Euro. Mie mi s-a spus 200-400 Euro. Anestezistul - 3 milioane, adica 100 euro, cat mi s-a spus mie. Acelasi lucru la neonatolog. Nu stiu ce inseamna mana a doua in operatie, tu ai pus 100 Euro.
In rest, suntem la fel. Si chiar n-am chef sa ma iei peste picior, ca o sa te apuci de medicina si o sa vrei sa-ti fiu pacienta. Ce n-ai inteles tu... dar o sa-ti mai spun inca o data. Aceste preturi le-am primit drept informare, e treaba mea daca le respect sau nu. Si a voastra la fel. Daca vreau sa ii dau 500 euro doctorului sau 50, iarasi e treaba mea. Eu n-am spus cat o sa-i dau, pentru ca inca nu m-am hotarat. De-abia am aflat preturile si trebuie sa stau sa ma gandesc. Am spus doar ca o sa ii platesc profesionalismul si munca. Nu ii platesc munca pe care o presteaza cu alte paciente, ci cu mine. Chiar nu ma intereseaza ca ajunge sa castige 100 milioane intr-o luna! Eu il platesc pentru ce face cu mine si pentru mine si copilul meu.
Plus ca este clar ca suntem oameni diferiti. Cu viziuni si mentalitati diferite. N-am impus nimic nimanui, doar v-am informat. Daca pe mine ma anunta cineva ca nu-stiu-ce carut costa 25 milioane si il cumpara, nu as fi sarit la gatul ei/lui ca mi se pare mult, ca eu n-as da, ca nu merita etc. Daca are de unde, tine mortis si i se pare o idee buna... go for it, ca nu plateste cu cardul meu!!!
If you catch my drift... :)
quote:
Originally posted by Ereena
Nu ma certati si nu va suparati pe mine daca readuc discutia despre asa zisele terife , dar creata2008 ,nu stiu de unde ai preturile alea si mie una mi-e indiferent dac tu te conformezi lor, dar in timpul celor 4 internari am avut suficient timp sa ma interesez, si daca nu gresesc parca tot la giulesti esti si tu .
Daca te hoatarasti sa dai ata sa imi spui daca mai faci un bb poate pana atunci fac si eu medicina , te iau ca pacienta.
Si nu stiu care a zis ca un doctor face 15 mil intr-o luna?????? Pai la un calcul simplu de 1 cezariana / sapt la pret minim 300 euro si 10 paciente la consult cu 50 lei ( ceea ce in veci nu ai sa vezi ) deja sunt 15 mil/sapt .neimpozabili ,asa ca desi nu isi au rostul calculele astea ,nu cred ca ar trebui sa le plangem de mila.
Oricum daca intereseaza pe cineva in Giulesti se da 50 lei la fiecare consultatie, 200-250 euro nastere normala, daca doc se deplaseaza in timp si se comporta ca atare, 300, max 350 euro daca sunt probleme ,anestezistul chiar are grija de tine pe 300 lei , mana a doua in operatie 100 euro , 100 lei neonatologul daca bb nu are probleme , iar parerea mea personala , nu o impun nimanui , asistenetele care au grija de bb trebuie impulsionate sau rasplatatite(dupa caz). Si la un calcul simplu .......wow chiar e destul de mult .Suficient zic eu .
Repet ,este doar parerea mea
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
ginnette spune:
Neata la toate fetele,
Ce-ati mai scris !!!
Am alte vesti: am fost la institutul de hematologie si am vorbit cu Dr. Culea si Dr. Vladareanu; mi-au zis ca D-Dimerii nu sunt chiar asa multi: au avut si gravide cu 1000 si au dus sarcina pana la final doar cu Aspenter (fara injectii CLEXANE).
Oricum, maine ma duc iar la Coltea sa-mi repet analizele si vedem: dak au crescut fac CLEXANE dak nu, merg doar cu Aspenter.
In rest totul pare sa fie ok: bubulina este activa si misca de zor; eu am "reusit" sa mai pun 4kg (in total am luat 8).
Sunt putin mai lininstita si asta o simte si ea (bubulina) ca dormin si noi noaptea.
Va mai tin la curent cu ce-am facut.
Aveti grija de voi su nu stati prea mult pe-afara!
Roxana 28+
Abia astept sa ne intalnim !
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20749;30/st/20080106/dt/7/k/2fd1/preg.png