*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (46)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Mai dar harnicute ati fost la scris azi
Hai sa raspund si eu rapid si punctual la problemele discutate inainte de a baga feciorul in baie la balaceala :

Alaptat : am alaptat cu dificultate primul fecior din cauza de bb mare si fomist, sani mici cu sfarcuri ombilicate , ragade infioratoare , muls la fiecare masa si cu toate astea au fost cele mai frumoase 3 luni iar cand a trebuit sa trec la formula exclusiv aproape ca am intrat in depresie . Sani nu au suferit transformari majore dar oricum vorba cuiva oricum se transforma in timpul sarcinii si furiei laptelui astfel incat nu conteaza cat alaptezi . Ca la 18 ani nu ii vei mai avea nicicum . Pe bebe sper sa il pot alapta mult mai mult, minim pana la 6 luni . Sper sa imi ajute Dumnezeu.

Plimbat: noi vom folosi landoul inca de la inceput. Chiar de il scot 10 minute chiar de il scot afara 1 ora tot in landou va merge deoarece nu vreau sa ajunga in faza in care sa stie ca plimbarea se poate face in brate si sa urle ca apucatul in carucior. Este dragut sa plimbi bebelusul de 4 kg in brate in parc dar nu mai este deloc distractiv sa il plimbi la fel cand are peste 7 kg . Iar la noi Bogdan avea 7 kg la 3 luni .
Asa ca nu ma risc . Plimbarea se face in carut si nu in brate . Prietena mea a plimbat bebelusul in brate pana a invatat sa mearga copilul tocmai ca asa apucase sa il invete. Mergea saraca aproape plangand prin parc cu orele cu bebe in brate si impingand la carutul gol. Cum il punea in el cum incepea circul.

Adevarul este ca am ales special un carucior usor, fiabil, care intra super in lift si se pliaza extrem de usor iar landoul este foarte bine izolat pentru umiditate si ger. Suntem pregatiti

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Salutare fetele!!!

Ma bag si eu in vorba...cu alaptatul, am alaptat-o pe Ana 16 luni si m-am oprit deoarece se transformase in alinare pentru dintii care cresteau - se trezea printzesa mea noaptea , se ridica in funduletz si striga : Mami tzitzi!!!!

A fost, intr-adevar, foarte foarte greu inceputul...cu ragade infioratoare, lapte insuficient pentru un bb mare si fomist, dar am rezistat eroic sa nu-i dau completare si sa-mi stimulez lactatia astfel incat am reusit sa o alaptez exclusiv pana la 6 luni.

Pentru mine a fost una din cele mai frumoase perioade si va sfatuiesc sa alaptati; iar sanii nu arata ei ca la 18 ani, dar nici lasati si urati nu sunt. Mie mi-a spus din maternitate ca e indicat sa porti in permanenta sutienul de alaptat cat timp alaptezi; zi si noapte, deoarece sanii se lasa din cauza umflarii si a faptului ca plini fiind, nu sunt sustinuti corespunzator.

Eu am nascut in februarie si de scos la plimbare am scos-o cateva zile in brate din a doua sapt de viata, iar din a treia am iesit cu caruciorul ca-mi rupea mainile si burta de grea ce era asa infofolita.

Natalia 30+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Seara buna zuzici!

Eu sunt intr-o pasa ceva mai proasta in seara asta. Il astept de ieri pe baiatul care trebuia sa-mi aduca mobila de dormitor si el m-a sunat acum o ora sa-mi spuna ca inca mai intarzie. Ce ma enerveeeeezzzz!!!!!

In plus, colegii lui Victor au gasit o broasca testoasa si de 5 zile sta saracuta intr-un cavariu mic, in frig, in garajul pompierilor. Oooofff... Iar eu nu reusesc sa ii gasesc stapan... Fetele, daca stiti pe cineva, va rog din suflet sa ma anuntati.

Laura-Dimitris, ma intrebai daca am terminat renovarea. Am inceput sa ne apropiem de final dar cred ca mai devreme de 4-5 Noiembrie nu va fi gata. Sper ca macar atunci sa pot veni acasa si sa nu-mi vina sa ma intorc la servici.

Si ref la subiectele discutate de catre voi: l-am alaptat pe Luca pana la 3 luni (doar). S-a intarcat singur chiar in dimineata de dupa botez. Ii bagasem si supliment de lapte praf (lui fomila nu-i ajungea laptele meu; manca ff mult; in prima luna a luat 2 kg de s-a crucit pediatra). Acum vreau din suflet sa alaptez cel putin pana la 6 luni. Doamne ajuta!

De scos afara l-am scos la cca 10 zile dupa nastere. Cu Ana cred ca voi face la fel, in functie, evident, si de vreme.

Saseeeee....vine mobila!!!!

Alina 31+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

poze Ana mica in burtica

AMR 9 saptamani!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by bb_yasmi

quote:
Originally posted by irlandeza

Fetelor, cine stie in ce zi si luna e Sf. Alexandru ?

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste motanica nostra

29+ bb PATRICIA ALEXIA

irlandeza in 30 august, cred!!!

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!

38 si bubulina IASMINA ALYSSA

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra

AMR maxim 3 zile!!!!

Mersi mult. Asa e , pe 30 august.

29+ bb PATRICIA ALEXIA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Shose

Miri are 600 de grame la 24 saptamani. Cum ti se pare?....zice doc ca e normal intre 500 si 800 la 24 sapt....dar stiu io cum sunt doct. nu vor sa te sperie. Asa ca mai bine ma interesez aici la noi pe forum.

Bebelina mea la 25 sapt. avea 988 gr, si la ecograf aparea ca e mai mare cu 3 zile. Chiar si dr. a zis ca e destul de "zdravana".

29+ bb PATRICIA ALEXIA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Shose

p.s. voi ce branzica mancati? Io inainte eram fan FETA dar am auzit ca nu e voie in sarcina si drept urmare am renuntat de tot la branzica.

Eu mai mananc din cand in cand Feta cu rosii, si cascaval ,si tot rar, branzica de vaci.

29+ bb PATRICIA ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shose spune:

Thx Irlandeza...deci am voie si io sa mai gust din cand in cand feta...ca tare mi'e dor.
Cat despre bblusa ce sa zic...chiar ca e zdravana. Sa creasca cat mai mare...mai frumoasa si mai cumintzica.

24+

http://www.flickr.com/photos/10814074@N07/

http://image.lafemmebonita.com/c/p595247.png

Mergi la inceput

Da, mersi, sa creasca ( si la voi ), dar tare mi-e frica sa nu fie prea mare si sa trebuiasca cezariana. Probabil pt. ca am mesele regulate, si mancare diversificata, a crescut asa mult. Desi eu mananc normal, ca si inainte , nu pt. 2. Da am cam pus vreo 9 kg, dar nu se vede decat la burtica si putin la fata.

29+ bb PATRICIA ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shose spune:

Irlandeza te'am vazut ca esti slabutza la picioare si in rest. Nici burtica nu pare gigant in poze....dar am auzit ca burtica nu e neaparat proportionala cu bb. Asa ca la tine e burtica normala si bblusa mare.
Nici la mine nu e burtica mare...dar probabil ca nu am bagat destule lactate, si cu sucurile am lasat'o mai moale ( in schimb am bagat salate) d'aia sa fie si bblusa mai mika. Am mai citit pe situri si m'am mai linistit in legatura cu greutatea.
all

24+

http://www.flickr.com/photos/10814074@N07/

http://image.lafemmebonita.com/c/p595247.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_baby spune:

buna, fetelor!
va citesc de cateva saptamani, din ce in ce mai intens si devin din ce in ce mai dependenta.
Sunt insarcinata in 29 de saptamani, ca multe dintre voi si voi avea o fetita:)
am si eu o intrebare: de ce nu e recomandata branza feta? din cate stiu eu poti manca orice fel de branza atata timp cat e facuta din lapte pasteurizat. De fapt asta este conditia de baza pt orice produs lactat.
pupici,
miki

Mergi la inceput