ASTIGMATISM HIPRMETROPIC

ASTIGMATISM HIPRMETROPIC | Autor: lalilu

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 8 ani a fost diagnosticata azi cu astigmatism hipermetropic. Mi s-a spus ca varsta de 8 ani este cam inaintata, in sensul ca se recupereaza mai greu, ca ar fi trebuit diagnosticata mai din timp. I am mai facut un control acum 2 ani, dar nu i a iesit nimic.Cine s-a mai confruntt cu asta? Cum a evoluat copilul?

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Lalilu, eu am astigmatism hipermetropic. Am fost diagnosticata la 4 ani si jumatate, dar gresit, cu miopie, drept urmare am purtat ochelari aiurea pana pe la 7 ani, cand am ajuns la scoala si le-a atras atentia invatatoarea parintilor mei ca nu vad deloc bine. Abia atunci am fost diagnosticata corect, la spitalul militar. Aveam dioptrii 8 la un ochi si 7 la celalalt. Ca sa te incurajez, acum inca mai port ochelari, dar am dioptrii 2 jumatate la ochiul drept si 1 jumatate la stangul, deci am recuperat foarte bine, desi am fost diagnosticata corect destul de tarziu. Din cate stiu eu astigmatismul este un defect fizic al corneei, care nu are o grosime uniforma pe toata suprafata ochiului, ci este neregulata. Pe masura ce copilul creste, si ochiul la fel, se poate recupera. Oricum, dupa 18 ani, exista acum operatia de netezire a corneei cu laser, care reduce dioptriile la zero. Si eu m-am gandit la un moment dat sa imi fac operatia, dar m-am obisnuit atat de mult cu ochelarii incat nu ma mai deranjeaza de nici un fel, chiar au ajuns sa-mi placa.

Ce dioptrii are fetita ta? Nu te speria chiar daca suna astronomic,eu cu dioptrii 8, respectiv 7, vedeam totul neclar, apoi in doar cativa ani am ajuns undeva in jur de 3.

Daniela si domnisoara Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Baietelul meu a fost diagnosticat la varsta de 2 ani cu astigmatism hipermetropic, dar a inceput sa poarte ochelari doar de la 3ani (la recomondarea medicului).Acum are aproape 7 ani, iar in aprilie la ultimul control medicul ne-a spus ca dupa parerea lui la Craciun nu va mai avea nevoie de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Fetelor, fetita mea are dioptrii mici, asa mi s-a spus, adica 0,75 la ambii ochi.Si o acuitate vizuala destul de proasta, ultimele doua randuri de pe tabelul acela cu litere nu prea le a vazut, r-ul zicea ca e a , e-ul ca e t, deci destul de prost. Va intreb, oare nu ar fii putut sa fie diagnosticata de acum 2 ani? Sau am nimerit la cineva...ma rog , care nu a putut sa si dea seama de problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Eu am astigmatism hipermetropic. Mi-a fost descoperit la 6 ani cind era in clasa I. De atunci port ochelari, cu mici perioade in care nu am avut nevoie de ochelari cam de pe la 14 ani si pina la 30 am purtat doar la scris si citit insa dupa virsta de 30 ani am simtit ca nu imi este destul si ca am nevoie tot timpul. In urma cu citiva ani am incercat lentile de contact din cauza soarelui foarte puternic am nevoie de ochelari de soare insa nu am suportat lentilele...imi provocau o uscaciune a ochilor...acum sint cu ochelari de soare(care sint tot de vedere) afara si cind intru intr-o incapere imi pun ochelarii normali.
Fiica mea cea mare are si ea aceeasi problema insa ei i s-a descoperit doar la 10 ani ...destul de tirziu...a fost nevoita sa stea cu un ochi acoperit pentru al forta pe cel bolnav sa lucreze...poarta ochelari insa nu tot timpul...acum are 19 ani si ne gindim sa facem operatie cu laser.
Baiatul nu are probleme iar cu cea mica trebuie sa mergem la control...nu prea ma bazez pe ceea ce fac ei la scoala.
Si mie mi s-a recomandat operatie cu laser pentru ca dupa virta de 40 ani intervin ochelarii de citit ...deci mi-ar trebui cam multi ochelari

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Adica sa-nteleg ca e posibil sa nu scape de ei deloc? Conteaza numarul dioptriilor pentru recuperare? Adica daca ai dioptrii mai mici ai sanse mai mari de recuperare?De la ce varsta se face corectia prin operatie laser? Sunt cam speriata, trebuie sa recunosc...

Mergi la inceput