Mamici de mai-iunie 2008 (12)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dimineata si de la noi!

Bun venit noilor burtici!

Analisa, nu trebuie sa-ti faci griji! Exista aparate si aparate; la mine la 9 sapt. cica, nu se misca nimic, abia se vedea pe ecarn un mic punct. Abia astept si eu controlul din noiem. sa vad si eu bb.

Fetelor, eu am fost tare necajita aseara. Daca ma gandesc, ca cica o femeie gravida nu trebuie sa se supere, sa se enerveze - ca bb simte tot, imi vine sa rad. Noua luni de zile sa nu se intample nimic care sa te deranjeze ... ha ha ... cam greu.
M-am necajit, ca cica o vorba din popor spune, ca daca nu trambitezi vestea la toata lumea, o sa iasa copilul mut; asa m-a incurajat o mamica de pe forumul de PN. Stiu ca doar sunt vorbe, mie mi-a stricat insa toata seara si mi-am facut o mie de ganduri. of of ... hormonii astia ...

pupici la toata lumea si o zi vesela
Adriana, 11 , mami de Lara (22.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna dimineata!

Sandy, bine ai venit, sarcina usoara si bebel sanatos!

Fecian, fa ceva si schimba medicul, fugi cat poti de asta actual. Tu n-ai cum sa dai o fuga in Romania, in viitorul apropiat. Poate ti-ar prinde bine sa te vada cineva mai amanuntit, sa -ti dea niste sfaturi, vitamine etc. Incep sa ma ingrozesc de unele sisteme de sanatate din strainatate. tot aud in stanga, in dreapta, povesti de genul celei spuse de tine. Pana la urma asa corupt cum e sistemula sta romanesc , stii ca daca dai un ban esti bine urmarit si ingrijit.
In privinta nasterii sunt 100% de acord cu tine, dar nu mai deschid discutia ca n-are rost sa nasc polemici.
Da, mie mi-a crescut burtica, am promis ca fac pozici, deci cat de c urand le postez si eu pe mailul nostru comun.

Adriana, nu te mai necaji.....vei vedea ca de-a lungul sarcinii vor fi multe persoane care iti vor spune multe si nevrute. Asta e, in Romanica sunt inca multe persoane pline de prejudecati, care-ti spun cu atat convingere ca sigur se va intampla ceea ce stiu ele......ca iti vine sa le

Alina 11+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Buna ziua fetelor.

In trecere iar..
Eu inclin spre nstere normala, insa ma tem de taieturi la fel de tare cum m tem de cezariana. Cred ca decizia finala o voi lua impreuna cu dr.
Mai am o saptamina si merg la dr. Astazi intentionez sa am programez si al 3 D eco de saptamina 12-14.

Ma gindesc ca majoritatea aveti deja un bebeit si priviti altfel nasterea.

Va pup pe tote fara exceptie.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Adriana_78 nu te necaji pentru niste vorbe din batrani. Eu nu le iau in seama.Eu zic ca e mai bine sa anunti lumea cand consideri tu ca ar fi momentul asta, nu cand spune lumea ca ar trebui s-o faci.
Eu am anuntat pana acum doar rudele. Si pe alea le-am anuntat la 7 saptamani (vroiam sa vad bebelusul la eco inainte de-a trambita vestea ).
La lucru cred ca-i voi anunta peste 2 saptamani (dupa urmatoarea eco).Si inca ma gandesc daca nu-i prea devreme, ca nu se vede burtica.
Daca Doamne fereste se intampla ceva cu sarcina la 5-6 saptamani si eu as fi anuntat inainte pe toti? Nu ar fi fost mai greu sa dau explicatii? Apropo de anuntat la lucru. In afara de o adeverinta de la medicul de familie, mai trebuie ceva cerere?

Am mai avut ieri etape scurte cu greata usoara. Si aseara inainte de-a adormi iar mi-a fost putin greata. Astazi sunt ok...pana acum.Sa vedem ce va urma.
Oricum, fata de saptamana trecuta observ ca mi-a scazut pofta de mancare.

O zi cu soare (macar in suflete, daca afara nu este soare)

Lilly 9+ Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu la sarcina cu Andrei am anuntat oficial ca sunt gravida, am facut o instiintare la care am atasat o adeverinta de la medic. Am dat-o prin registratura si am pastrat si eu o copie.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Gabi, si eu am facut o instintare in scris, cu numar intern, o copie la mine. E mai sigur asa. Si in plus apare la dosar. Ulterior voi pune certificatul de nastere.

Lili, nu-ti mai face griji in legatura cu sarcina. Nu te mai gindi al ce este rai. Nu face bine la bebe. Chiar si greturile acelea usoare asa cum sint... sint semne ca bebe e ok. Nu-ti dori greturi mai mari. Ca vei dori perioada asta inapoi.

Va pup pe toate fara exceptie.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Eu am zis de Laura "lumii" cand eram in 12 saptamani. Laura are acuma 1 an si 8 luni si vorbeste de ne sparge capu intr-un soi de dialect romano-olandez. Spune mai multe cuvinte ca multi din copii de la cresa care au peste 2 ani si care vb si acasa si la cresa numai olandeza, Laura plecand oricum cu un handicap in vorbire datorita bilingvismului.
Stiu insa ca toate superstitiile astea pot fi crunt de enervante. Pe mine nu superstitia in sine ma enerveaza - traditie populara, lipsa de informatii stiintifice, sarcina e ceva greu de controlat chiar si in zilele noastre si de aia inventezi povesti pe margine. Mie superstitiile mi se par chiar frumoase: tinem inca la traditii din vechime, pe aici "traditiile" sunt in mare parte noi si importate, nu prea mai auzi de ce facea bunica.
Ma enerveaza insa ingrozitor cand unele persoane incearca sa iti bage in cap cu forta ca daca nu faci nu stiu ce tampenie o sa ai nu stiu ce problema grava.
Stiti ca inca sunt fete care cred ca daca nu isi indeplinesc poftele pot pierde sarcina?! Una de o stiu incerca sa imi explice gravitatea situatiei

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

si pe mine m-a speriat soacra: ca daca nu zic copilu' e mut (i-am anuntsat abia in sapt 9-10), ca daca ii zic pe nume se intampla nu stiu cum (oricum noi il alintam Boracel), ca daca ca nu mananc ce mi-e pofta, atunci xxxyyyzzz. Mama a luat-o razna pe partea ailalta: ca de ce mananc la regim (incerc sa mananc cat mai proaspat si cat mai multe lactate si plante), ca ce, ea pe vremea ei nu tinea nimik si mergea si la munca (ca parca eu is casnica) etcetcect.
Nu le bag in seama.
Iti recomand sa nu le bagi in seama. Si asculta de medic. Ai incredere in ce zice el si in ce simti tu. Tu sa te simti confortabil.
In plus mi-am luat o carte dspre sarcina, Larousse pt sarcina si copil (e cam scumpica, dar explica f. multe). Si fac cum simt eu ca e bine pt bb si pt mine.

Fetelor, de cand am scapat de greturi, am o incredere in mine si in ce va fi, fantastica! Da, exista si viatsa dupa gretsuri . Si ce simt, ca oricate probleme or sa fie, le vom rezolva pe toate alaturi de tati. Si mai stiu, ca cel mai important sprijin pt bb voi EU, ca mama. De la ingrijirea zilnica, pana la educatie si sprijin in viatsa, pana va deveni independent. Si vom reusi. TOATE!

13+ bb-ul cel mai iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

ina78 acum nu imi mai fac griji pentru sarcina, dar inainte de eco de la 7 saptamani imi pluteau o multime de ganduri pesimiste prin cap. Asa sunt eu, putin mai pesimista.
Acum stiu ca bebe e acolo (s-a manifestat in ultimele 2-3 zile prin greata), vad si pe burtica ca seara e umflata bine (dar dimineata e aproape plata - nu am avut in viata mea burtica plata ).
Si maica-mea mi-a dat "sfatul" ca atunci cand mi-e pofta de ceva sa mananc Adevarul e ca asa fac, dar nu ma vad iesind la 11 noaptea din casa pentru inghetata sau alte balarii la care-as pofti.
Si apropo de anuntat familia mai tarziu, dupa ce mi-am anuntat parintii, imediat s-a prins maica-mea ca stiam cu 2 saptamani inainte cand fusesem pe la ei. Am dedus ca nu i-a convenit ca nu le-am zis atunci, dar eu am incercat sa le explic teoria mea ca am vrut sa stim ca totul e ok.

Cu anuntatul la lucru, sper ca nu va fi problema ca pe adeverinta de la medicul de famile scrie 9 saptamani, si eu ii voi anunta la 11. Dar cred ca stiu si ei sa adune 2 saptamani

Lilly 9+ Bebe

Mergi la inceput

Un moral bun face cit 10 tratamente.

Nu am citit chiar tot: voi v-ati programat sau ati facut eco la 12-14 sapt.

Astazi am ceva mai liber... si stau mai mult cu voi.

VA pup pe toate fara exceptie.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput