Mamici de mai-iunie 2008 (12)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
aldaesme spune:
'Neatza fetelor,
al meu/ a mea cu siguranta devine un gurmand ca ma-sa. aseara m-a pus sa ii fac pulpe de zburator la cuptor cu sos de mere si sos de usturoi si crochete de cartofi. Am stat pana la 9.30 sa ii fac pe plac :) Saptamana trecuta insa era numai pe paine prajita cu unt :)
quote:
Originally posted by alra
relativ la sutiene eu am o problema: am toracele mic si cupa mare, si e tare greu sa gasesti cupe mari pt masuri mai mici
Asta ma mira tare venind de la tine.
Eu de cand sunt in Be am scapat in sfarsit de nesuferita problema pe care o aveam in Ro cu cautatul de sutiene. Cand am ajuns aici mai subtirica fiind purtam E75 la ciclu si D75 in mod normal, masuri aproape inexistente in Ro, mai putin la Triumph. De cand m-am rotunjit am mai luat pe laterale...iar cu sarcina am ajuns la F85 si nu cred ca ma opresc aici.
In tineretea mea cand eram mai grasa ar fi trebuit sa port H95, complect inexistent in RO. Primeam sutiene din De sau mi le faceam la comanda!!! Insa, in Be am gasit orice, cu sau fara sarma fara nici o problema. Aici spre deosebire de Ro si Triumph are mai multe modele, iar la restul pot alege si modele mai sexi cupe imense...nu doar parasute de franare :)
Eu cochetez de ani de zile cu gandul la o operatie de micsorare a sanilor...e teribil de greu, mai ales pentru coloana, sa ai sanii mari (naturali).
o zi buna,
Esme
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MsBB/MsBB.jpg)
MsBB spune:
CamiM ma bucur ca Sofia se simte bine , poate in curand o sa scapi si tu si intri in grupul ex-gretoaselor :P Imi place tare mult cum povestesti de puiul tau si ma bucur ca sotul tau te ajuta. Sunt asa de furioasa pe barbatii care au impresia ca e de datoria lor e numai sa mmm participe la conceptia BB. Am vazut atatia barbati indiferenti si pur si simplu imi vine sa urlu la ei .. o iau razna nu ?
Chiar imi vine sa zambesc , ai spus ca o sa vad eu cum este la a 2-a sarcina cu un BB mic ... cred ca ai furat vb sotului ... eu ma gandeam cum o sa ma descurc cu asta micu si el deja se gandeste la al 2-lea ...
gabitzam la inceput eu ma laudam in stanga si in dreapta ca nu am nimic, greturi decat somnolenta ... dar si cand m-au lovit ehehehe sper sa fii mai norocoasa si sa fi fost ceva trecator.
Alysh ai dreptate , mare noroc cu fetele care au ceva experienta , imi mai explica si mie cum si ce ..
Va doresc o zi superba fara greturiiii
Adri 10+
http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adriana_78/Adriana_78.jpg)
Adriana_78 spune:
fetelor din Buc., ma scuzati ca revin iar la problema mea offtopic. Desi si eu sunt din Buc., de cativa ani buni n-am mai locuit acolo, decat perioade scurte.
Cine stie unde anume este Complex Azur in Pipera? Sos Pipera e lunga, se continua cu Pipera-Tunari, pe site-ul salutbucuresti - unde e o harta a Buc., n-am reusit sa depistez cam cat de departe s-ar situa complexul asta Azur. Cica e o zona de vile - da unde anume? Cu ce strazi se mai intersecteaza?
Multumesc anticipat
Adriana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alra/alra.jpg)
alra spune:
Esme - sora mea e la fel ca tine, eu port 70D. Crede-ma ca si aici am probleme. Singurul magazin unde am mai multe sanse sa gasesc ce caut este Hunke Moller. Este adevarat ca in ultima vreme nu am mai cusut pe laterale, insa in Romania imi puteam lua numai 75B care trebuia cusut pe laterale si cupa tot mica era!!! Inainte de nastere ma pricopsisem cu 80F. Cum nu am vrut sa iau sutiene de alaptat scumpe mi-am luat de la Hema, insa 85E care veneau cam labartate, dar le-am folosit numai in casa.
Fetelor, relativ la cezariana. Eu sunt tare sclifosita si imi e frica rau de tot de "buba". In capul meu cezariana este "biiiggg buba" si tocmai din cauza fricii de durere mi se face parul maciuca cand ma gandesc la ipoteza asta. Ginecoloaga, ca sa ma "linisteasca" imi explica de fiecare data ca orice nastere poate evolua intr-o cezariana.
Aici cezariana se face tot cu anestezie epidurala. Deci singura diferenta cu nasterea normala este ca te alegi cu 2 taieturi pe burta care te tintuiesc in pat cateva zile. Insa la nasterea normala trebuie sa participi si tu - nu ai voie sa te panichezi si trebuie sa fii 100% acolo, asta poate e partea mai grea.
Poze cu Laura : http://bebeadialina.spaces.live.com
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/leeloo2004/leeloo2004.jpg)
leeloo2004 spune:
Cum ziceam fetelor - sunteti tare active!!
Simona - multumesc de informatia cu Centrul Fortis - am sunat la tel date de tine dar deocamdata nu mi-a raspuns nimeni, am sa mai incerc - in plus nu gasesc centrul asta pe net...cam ciudat...Ar fi ok pentru mine intrucit e foarte aproape de servici.
Oricum o sa-mi fac si eu programare pentru ultima saptamina din noiembrie - sper sa fie ok!
Ma duc sa vad daca am acces pe contul nostru de poze poate miine - poimiine pot scana si eu poza lui bb! 9+
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
aldaesme spune:
quote:
Originally posted by alra
Esme - sora mea e la fel ca tine, eu port 70D. Crede-ma ca si aici am probleme. Singurul magazin unde am mai multe sanse sa gasesc ce caut este Hunke Moller. Este adevarat ca in ultima vreme nu am mai cusut pe laterale, insa in Romania imi puteam lua numai 75B care trebuia cusut pe laterale si cupa tot mica era!!! Inainte de nastere ma pricopsisem cu 80F. Cum nu am vrut sa iau sutiene de alaptat scumpe mi-am luat de la Hema, insa 85E care veneau cam labartate, dar le-am folosit numai in casa.
Io mi-am luat saptamana trecut de la C&A F85 pentru gravide si am vazut numarul si in Hemma, Hunker Muller, Triumph si H&M(pentru gravide). Oricum ma bucur tare ca nu am de cautat in Ro :)
o zi buna,
esme
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/leeloo2004/leeloo2004.jpg)
leeloo2004 spune:
Gata, am resusit sa fac programarea - pe 30 noiembrie, ora 9. Mi-a spus ca pretul este de 200 ron - Simona - este ecografie 3D cumva?
Vad ca am acces si pe contul de poze - am vazut pe BB mic de MsBB si de Simonix!!!
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Alysh spune:
Adriana, vezi ca ti-am raspuns la intrebarea ta pe PM ca sa nu fim aici off topic.
Alina 11+
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
emycor spune:
aldaesme sa sti ca te inteleg perfect, eu inainte sa raman insarcinata aveam 95D iar acum trebuie sa trec pe E si mi groaza ca nu gasesc nimik mai dragut.
apropo, in sfarsit am inteles cum e treaba cu Rh-ul.....
eu - si sotu +.......va trebui sa merg sa imi iau sange in fiecare luna pentru a determina daca apar anticorpi, iar din luna 7 ...de doua ori pe luna........eu stiam ca trebuie sa imi faca injectii in fiecare luna, dar injectia se face numai la sfarsit...dupa nastere
Oricum.....si ce imi fac ele implica ace....
Va pup pe toate....
Emycor10+
Simonix spune:
Salutare burtici
M-am intors de la eco - ma rog, un fel de eco; doctorul mi-a zis ca bebe e prea micutz si ii masoara translucenta nucala saptamana viitoare, cand ii vom masura de fapt fiecare particica. Deci mai amanam un pic. Totusi, i-am facut o poza, era agitat ca data trecuta, sunt mandra de el/ea. L-am intrebat pe doctor daca e vreo problema ca e prea mic, mi-a zis ca este doar mai "tanar". Masoara 4,76 cm si am inteles ca pentru saptamana 13 de sarcina este cam micutz. Dar depinde de ovulatie etc, important este ca creste in ritmul corect. Cum scanez poza o sa o pun online :)
In rest, am recidivat aseara nitelush :( si am dat la boboci hmmm ... dupa care m-am simtit rau toata noaptea, am avut niste arsuri ... of of. Dar culmea este ca greatza - ioc. Pur si simplu mi-a venit sa vomit, am facut-o si gata :D Azi iar bag in mine o groaza...
Despre cezariana - nu stiu daca mai este la moda, toate prietenele mele au nascut sau vor sa nasca natural, nu inteleg de ce :p E adevarat ca majoritatea nu au avut probleme, dar stiu cazuri foarte grave, chiar printre cunostintele mele. Mie nimic nu imi garanteaza ca nu voi fi unul din cazurile acestea... De asemenea, sunt foarte constienta de riscurile cezarienei si stiu ca pot fi complicatii, evident, dar imi place sa pot alege eu la ce riscuri sa ma supun. Nu sunt credincioasa si mi se pare normal sa imi fac propriile alegeri. Atat. Chestia cu femeile care nasc de mii de ani intr-un fel... ma lasa cam rece... mii de ani femeile au murit la nastere, cu pruncii lor cu tot. Acum este clar mult mai bine si cazurile fff grave sunt rare, dar exista. Ca sa nu mai vorbesc de traumele cu care poti ramane ca mama, ceea ce clar iti influenteaza bebicul. Cezariana nu e neaparat mai sigura, stiu asta. Poate ma voi razgandi de 100 de ori, deja nu mai mi-e asa de frica de acest moment, mai ales ca nu voi naste in Romania. Ramane de vazut. Mi-ar parea rau sa nu pot face alegerea asta chiar eu. Dar daca e sa fie natural - well, ghinion ... asa o sa fie, nu imi ramane decat sa sper ca va fi bine si ca nu o sa ies prea traumatizata din chestia asta. Si mai ales ca bebe nu va avea probleme.
Hai ca fug sa pap ceva. Pupici
Simona
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau