sete excesiva

sete excesiva | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

aveti idee din ce cauze (medicale) ar putea aparea?

am un prieten (mult prea panicos ca sa mearga la doctor) dar de vreo 4 zile bea apa (in special dupaamiaza seara) in cantitati f mari (ieri de ex a baut cred vreo 4 litri) fara sa se duca la baie mai des ca de obicei...

merci!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu stiam de diabet.. Poate mai sunt si altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

se pare ca e diabet.Daca face o glicemie afla daca aceasta e cauza sau nu.

Monikka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Poate il convinge cineva sa isi faca macar niste analize in prima faza, o glicemie si un examen de urina ar fi importante, creatinina, uree...
Poate sa fie vorba de diabet, dar poate sa fi fost si deshidratat si acum sa recupereze...
Oricum eu as insista pe mersul la doctor, i-as spune ca daca nu merge de bunavoie pe propriile picioare, poate ajunge de nevoie dus de altii pe targa.
Poate sa nu fie nimic grav, dar poate sa fie ceva serios.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Din cate am inteles bea dupa-amiaza si seara . Pai poate nu bea deloc sau bea foarte putin pana dupa-amiaza si atunci compenseaza cumva deshidratarea band seara. Depinde si de meseria pe care o are, daca transpira excesiv la locul de munca.
Poate si si datorita faptului ca mananca excesiv de sarat.
Sau , poate fi o boala diabet insipid .

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

...daca ar fi diabet zaharat, ar trebui sa mearga si mai des la toaleta, sa elimine excesul de lichide...

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Poate sa fie diabet insipid si atunci e o urgenta medicala ( e diferit de ala zaharat)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

andrada de ce urgenta amedicala? la ce e referi?

o sa ii trimit linkul la subiect, dar nu cred sa il citeasca pana sambata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In Diabet zaharat ( este o urgenta pt. ca se poate sa intre in coma hiperglicemica),
Simptomatologia de baza in diabet zaharat in special cel de tip 1 este :
-debut brusc
-sete intensa , ingestie masiva de apa , urinat des, scadere ponderala, foame accentuata.
Sa-si faca o glicemie si un sumar de urina pt. inceput

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Diabetul de tip 1 sau diabetul insipid (nu stiu de ce cele doua conditii au nume comun eu stiu ca singura legatura dintre cele doua e setea) pot avea complicatii serioase la debut: cetoacidoza ptr primul si deshidratarea pentru al doilea.
Nu stiu ce virsta are prietenul dar diabetul de tip 1 apare de obicei in copilarie (exista si oameni care au fost diagnosticati dupa 40 de ani dar extrem de rar), d-aia ziceam de ala insipid...
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Eu am diabet insipid, l'am descoperit acum 2 ani cand sufeream groaznic de sete ,ajunsesem sa beau un bax de apa pe zi in zilele de vara.
Am fost la medicul endocrinolog,mi'am facut toate analizele si in mod deosebit ceva ce se numeste testul setei. Nu am baut apa deloc vreo 2-3 ore apoi faceam pishu in fiecare ora si ma cantareau medicii.la finalul testului au masurat si cata apa am baut.Apoi au facut nush ce statistici si masuratori.

Se pare ca la mine diabetul asta are legatura cu faptul ca eu nu am decat un rinichi si s'a produs un dezechilibru intre rinichiul unic si niste glande (nu ma pricep).

Acum iau niste pastilute care cred ca ma impiedica sa beau atat de multa apa, am ajuns sa beau 2-3 litri pe zi, dar cred ca aceasta cantiate e oaercum normala.

Mergi la inceput