N-AM CURAJ SA CONDUC (9)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

cunosc in mangalia un instructor care nu te invata nimik, dar apoi ai spus ca e o 'ea'

nu te descuraja, mai mult curaj in spatele volanului, dar nu exagera. acum ca o sa astepte altii ca sa pleci tu de pe loc, stai linistita si ignora toate claxoanele, NU OR SA TREACA PESTE TINE, sau sa te loveasca. eu asa fac si acuma dupa 6 ani de permis, intai sigurant mea si a familiei mele, si restu faca ce vor...eu le fac semn s-o ia inaintea sau sa ma depaseasca daca nu le convine 'fundul' masinii mele (care e un dragut )

hai, curaj! te asteptam in clubul soferitelor

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Mara70, Iepumic, Annie80 va multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi!

Doar ce am venit si eu de la ora de condus!
Astazi sunt ceva mai mandra de mine, n-am mai facut mari prostii, doar o data am bagat a4-a in loc de a 2-a, ca reduceam viteza si trebuia sa trec dintr-a 3-a in a 2-a si am tras drept in spate ca m-am grabit, n-am avut rabdare sa trec prin punctul mort si apoi a2-a. Dar ma bucur ca in rest am nimerit bine vitezele, cred ca incep sa ma obisnuiesc cu masina. Si cu plecatul de pe loc mi-am dat seama unde greseam, nu turam cum trebuie de frica sa nu turez prea mult si de-aia plecam greu. Si acum plec greu, dar mai corect, nu m-a mai certat azi instructoarea!
Am facut putin si mersul cu spatele, care nu mi s-a parut asa greu fata de plecarea de pe loc, sa vedem cand l-oi folosi la parcari ce fac..
Abia astept urmatoarea sedinta, mai ales ca am mai capatat ceva incredere!
Mai e cineva la scoala de soferi in aceasta perioada? (sa mai schimbam impresii)

Va si inca o data va multumesc pentru sfaturi!


Ioana
poze cu animalutele mele poze noi animalutze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

ioana_p76 felicitari pt ambitie si curaj, din cate spui eu zic ca vei fi o soferita super. stai lejera cu schimbarile de viteza, si eu intr-o zi vroiam sa-i dau a 4-a si i-am dat a 2-a (si conduc mai serios din septembrie, fac naveta zilnic la munca)-inca nu m-am dumirit cum am reusit, doar am simtit o smucitura si-o vajaiala, saraca masinuta ce soc i-am provocat. cum mai spunea si iepumic orice nelamurire ai intreab-o pe d-na instructor, de aia o platesti, si insista sa repetati manevrele pe care nu te simti inca stapana pana ies. mana la volan nu ti-o faci acum ci atunci cand o sa fii tu si cu masina, singure in trafic -insa ai nevoie sa stapanesti masina de scoala ca sa dai cu incredere examen pe ea.
pupici si tine-ne la curent :) ne place sa ne `regasim` prin tine, vb aia `ce-am fost si ce-am ajuns` cu o nota pozitiva de data asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Wow doamnelor, ce incantare sa va gasesc!
Scriu de ceva timp pe forum dar nu am avut idee ca exista acest subiect!
Nu stiu daca ma inacdrez in aceasi categorie dar macar va citesc si bag la cap.
Mi-e mi-e FRICA sa conduc..........dar asa, simt un fel de teroare cand sunt la volan, si mi se pare ca nu pot retine niciodata toate comenzile!!!!
Am inceput scoala in 2004, am facut in jur de 20 de ore si efectiv nu am mai mers la condus. Si imi pregatisem si dosarul, analize, psihologic, taxe etc) dar mi-am schimbat jobul si nu mai aveam chef sa merg dupa-amiaza la ore de condus. Si pana in ziua de astazi nu am "incheiat" procedura completa. In sensul ca nu am mai facut nimik. As mai avea de facut vreo 10 ore de condus (nu am facut parcari, rampa, panta) dar mi-e frica. Pana sa raman insarcinata ma mai lasa sotul sa conduc pe drumuri necirculate, la tara la bunici, dar dupa ce a aparut bb nici nu as mai avea curajul. Asta ma inspaimanta cel mai mult, sa-mi iau copilul in masina si sa o pornesc la drum. Nu pot sa-mi asum responsabilitatea asta!!!
La inceputul toamnei am avut o tentativa sa reiau oreele, spre fericirea sotului, dar nu reusesc sa dau de instructor (i-am platit o mare parte din taxa, de asta as vrea sa fac tot cu el, sa nu platesc scoala integral). Iar acum ne-am schimbat si masina si chiar mi-a trecut cheful de condus, m-ar durea sufletul sa-i fac ceva masinii.
Sper sa imi depasesc fobia si pentru asta sper sa gasesc putin ajutor si la voi!
Trebuie sa o iau cu inceputul, sa va citesc de la primul capitol!


Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2


"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

T IOana, TREBUIE sa mergi mai departe! O sa vezi ce bine o sa fie cand vei fi "independenta" si vei putea merge oriunde... si eu am avut fobie si am trecut (greu, dar am trecut) peste ea... acum conduc, mai incet, mai prudent (normal!) si e OK. Si sotul ma incurajeaza, pana la urma nu trebuie sa fortezi nota, mergi la inceput numai prin oras , mai incet... chiar daca ti se pare ca incurci circulatia, nu trebuie sa te panichezi, toti au fost asa la inceput! Curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!


Fetele eu am picat cu brio la oras pe 2 noiembie si as vrea sa va rog pe cele din Timisoara daca imi puteti spune un instructor bun cu care sa mai iau ore!

Va multumesc!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
www.onetruemedia.com/shared?p=3b01868c31a44c86fd1346&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Skiathos

Bebe 2


"It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Salutare soferitelor!
V-am mai citit din cind in cind dar acum fiindca sofez din nou de 3 sapt. dupa o pauza de 7 ani m-am hotarit sa scriu si eu .
Eu am permis din `96 .Am condus dar mai mult cu tata.Dupa ce m-am maritat si pina in septembrie cind am dat examenul n-am mai pus mina pe volan.Aici se da la politie,pe traseul lor,nu se iese afara in oras si ei considera acest lucru f. periculos.Eu am vazut masini de scoala pe strada,dar nu-mi explic de ce politia zice ca e periculos cum facem noi in ro.(ca m-au intrebat)
In fine,faza e ca am avut tupeu cit China de m-am urcat cu politzaiu in masina
M-au "frecat" ca pe icre,am dat de trei ori nu pt. ca as fi facut vreo boacana ci ca asa li se pare lor sa le faca strainilor.Adica nu au niste reguli fixe,fiecare politist(ca mereu dai cu altul) are chichitzele lui.cica iti dau 100 de puncte si trebuie sa faci maxim 70 ca sa-ti dea permisul,eu am avut 60,60 ...
Adica daca semnalizezi prea devreme /sau mai tirziu (de 30 m) poc,iti scad 20 de puncte!Daca nu te uiti stinga,dreapa,oglinzi si daca nu intorci capul intr-o fractiune de secunda alte 20de puncte si adio permis.Sunt severi!
Dar l-am luat!!!
In seara cind mi-a luat al meu masina a venit cu ea si m-a luat sa-l duc sa si-o ia el pe a lui.Am imbarcat cupiii si m-am dus,cu el linga mine.Am avut ceva emotii!A doua zi am plecat sa duc fetele la gradi,el a venit dupa mine cica sa-mi mai ia din trac!
Dupa asta m-am dus la dentist si la el la munca, care e cam departe!A fost singura zi in care am avut putin emotii!De atunci vreau sa zic ca as dormi in masina!!Asa imi e de drag !Daca imi zice al meu sa ma duc cu ea pe Luna ,imediat sunt cu valizele la usa!
Imi place mult de tot.
Fetelor succes si curaj!Si cit mai putine intimplari neplacute!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teocezi spune:

Salut soferitelor!
Cateva sfaturi cu schimbatul vitezelor:
Lasati maneta la punctul mort.
treapta 1: impingeti maneta in fata-stanga
treapta a doua: trageti maneta in spate-stanga
treapta a treia: maneta la punctul mort si impingeti maneta in fata-drept
treapta a 4a: maneta la punctul mort si trageti in spate -drept
treapta a 5a si marsarierul sunt diferite in functie de masina: maneta la punctul mort si duceti-o maxim dreapta sus sau jos

Cu aceste reguli eu nu am incurcat niciodata vitezele.

Multa bafta si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

quote:
Originally posted by hannen

Dupa asta m-am dus la dentist si la el la munca, care e cam departe!A fost singura zi in care am avut putin emotii!De atunci vreau sa zic ca as dormi in masina!!Asa imi e de drag !Daca imi zice al meu sa ma duc cu ea pe Luna ,imediat sunt cu valizele la usa!
Imi place mult de tot.
Fetelor succes si curaj!Si cit mai putine intimplari neplacute!




Daca si la noi ar fi lumea civilizata si s-ar conduce preventiv ,eu cred ca nu ne-ar mai fi frica.Personal mie din cauza "nebunilor" mi-e frica,altfel n-as avea probleme.Deunazi,dimineata,plecam spre servici.La ora cand plec eu,traficul e mult relaxat si implicit si eu,deci cresc putin viteza peste 50.Eram pe banda a doua din doua,pe banda intai era unul cu maxi-taxi care semnalizeaza sa se bage si el pe a doua,il claxonez ca eram relativ langa el,putin mai in spate,n-aveam timp sa pun frana eficient,intram in el.El nimic,da sa se bage.Am tras de volan stanga,ca altfel intram in el.Am intrat pe contrasens,noroc ca nu era masina atunci.Ei,asta e cu soferii din Romania!Probabil in alte tari situatia e cu totul alta,nu stiu,nu vorbesc din experienta proprie,doar din auzite.De Italia am mai auzit ca se conduce tot asa haotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Lorenza,brrr ce zici tu acolo!
La noi e bine,multumesc lui Dumnezeu.In primul rind aici nu se claxoneaza.Avem stradute fff inguste,majoritatea cu sens unic si daca pe strada e o mama cu copii/carut,copii cu biciclete,batrani..etc masinile stauuuu dupa tine!Adica merg la o distanta rezonabila sa nu care cumva sa faca vreun copil vreo traznaie,sa nu cada babutza de pe bicicleta si stau asa pina binevoiesti sa te dai din drum!
Si mie mi s-a intimplat de multe ori sa nu aud ca vine masina si sa mearga omul dupa mine
Niciodata n-am auzit sa claxoneze pe cineva decit in situatii periculoase,claxon scurt de avetisment.
Ca sofer cu semnul de incepator vreau sa zic ca-i super.Aici sunt semne pt. incepatori si pe. persoane in virsta.Soferii din trafic sunt draguti,de multe ori ma ajuta sa ma strecor din stradute secundare in cele principale,pastreaza distanta,te poftesc sa treci in intersectiile nesemnalizate unde toti avem stop.Sunt multe persoane carora le este rusine cu semnele astea,dar mie imi place,ma gindeam sa nu le dau jos nici dupa ce implinesc un an de condus.
Per total,la noi in oras se conduce frumos!
In tokyo stiu sigur ca e trafic intens,acolo probabil mi-ar fi mai greu si pt ca nu cunosc orasul,si sotul meu care e profesionist zicea ca-l cam treceau apele prin tokyo.
si am mai auzit ca prin osaka sunt iar soferi care intra in fata ta si pun frina brusc numai ca sa intri in ei si sa le platesti reparatiile ...Deh,peste tot sunt zapaciti!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput