Invatatoarea a procedat corect?!?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Problema aceasta ete foarte spinoasa si poate avea repercusiuni pe termen lung sau scurt - depinde de copil.

La fata mea in clasa, cateodata, sunt copii care isi fac temele in pauza. Nu a fost niciodata vreo problema. A incercat si fata mea, dar nu a putut pentru ca nu s-a putut concentra din cauza galagiei, chiar daca majoritatea copiilor ies pe hol in pauza.

Dar, sunt copii cu putere mare de concentrare si-si fac temele chiar bine si frumos.

Invatatoarea a procedat incorect cu ruperea paginii. Pentru noi maturii poate fi un fleac dar pentru copii nu.
Si eu mi-as muta copilul de la aceasta invatatoare, dar nu din scoala. S-ar putea ca mutatul din scoala sa fie prea drastic si sa fie perceput de copil ca o pedeapsa pentru el. Cel mai bine este sa vorbesti cu el si sa-l lasi pe el sa aleaga.

Off topic - pentru ca am vazut ca s-a discutat.
O tema pentru acasa trebuie sa fie scrisa ingrijit si sa respecte regulile de asezare in pagina. Respectarea acestor reguli arata in primul rand respect pentru cel ce va citi, il pregateste pentru viitoarele examene scrise, arata ordine in gandire.
Asta am invatat-o de la invatatoarea fetei mele. Odata pe luna, le pune note pe o tema facuta acasa. Ii anunta din timp si le lasa la dispozitie o saptamana. Daca tema este scrisa urat si neingrijit le spune asa: "Aceasta tema eu nu o voi citi. Iti voi da B." Sau le scrie cu rosu si litere de tipar "tema neingrijita" ceea ce reprezinta pentru ei o mare nemultumire pentru ca acel caiet nu va mai putea participa la concursul - cele mai ingrijite caiete -.
Si uite asa, copila mea, dupa ce 2 ani la rand a fost votata ca avand cele mai urate caiete din clasa, a reusit sa fie laudata.

Aceasta metoda a facut-o sa aiba un scris ingrijit, sa respecte regulile si chiar sa scrie scrisori si vederi impecabile.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by alexa

Ma gandeam sa ii dau doamnei adresa sa citeasaca tot ce s-a discutat aici, in fond si la urma urmei, ce-am avut si ce voi avea de pierdut?
Copilul este timorat oricum, il descurajeaza, il depuncteaza la matematica pe motiv ca nu a scris frumos desi exercitiile sunt corecte.
Chiar ma bate gandul sa depun o plangere la conducerea scolii ca asta este ordinea ierarhica apoi ma voi adresa inspectoratului de sector, sunt convinsa ca numai asa se va rezolva problema, apoi il voi muta.
Doamna s-a jucat nu nervii mei in mod deliberat. Asta nu este atitudine de cadru didactic.
Doamna trebuie sa inteleaga ca traim alte vremuri,traim in prezent si este altfel, daca se adapteaza noilor cerinte supravietuieste, daca nu, traieste in trecut si suporta consecintele.

"Am construit propria scara de valori,cei care nu vor sa o urce cu respect, n-au decat sa ramana jos"
Lidia

alexa citesc de la inceputurile acestui subiect. Eu una - i-as printa aceste pagini profesoarei si i le-as face cadou.
Nu sunt nici eu pentru ruptul foilor din caiet - consider ca trebuia sa-i explice frumos baiatului ceea ce avea de explicat - in fond si la urma urmei este decizia baiatului cand si unde isi face tema - putea iesi in pauza pe banca din curtea scolii sa-si faca tema.
Faptul ca ea il persecuta inca - e clar ca are deja un spine impotriva ta si a copilului si deci trebuie luate masuri. Decizia ar trebui s-o iei cat de curand - el fiind in clasa a 3-a. Inca nu e tarziu. Probleme de adaptare si altele mult mai grave sunt daca transferi copilul in alt colectiv in clase terminale - a 4-a, a 8-a ... etc - cand el trebuie sa dea niste teste, examene, etc.
Sfatul meu este sa depui o plangere si sa-l transferi la alta invatatoare/alta scoala - cat de repede se poate. Cu o astfel de persoana nu o sa aveti tihna - nici tu si nici baiatul tau - or primele clase din scoala sunt de capatai pentru un copil - nu va mai merge cu placere la orele de clasa, la scoala.
Multa intelepciune in ceea ce veti hotara.

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

quote:
Initial creeata de alexa

Copilul meu este clasa a III-a, la tema (matematica) a primit mai multe exercitii, in pauza s-a apucat sa isi faca tema; doamna invatatoare l-a vazut si i-a rupt pagina pe motiv ca ce mai face acasa? Acasa primeste zilnic teme de la mine, lucram dupa o alta culegere de matematica.
Era pauza lui, nu facea nimic rau, oricum se plange tot timpul ca nu sunt cuminti in pauza.
Vi se pare normal comportamentul doamnei invatatoare? Mie nu!
Va rog mamici si invatatoare de pe forum sa imi spuneti parerea voastra.
Lidia

Am vazut ca toti s-au napustit asupra invatatoarei. E drept ca nu a procedat corect, si eu daca patea fii mea asa ceva eram indignata, dar tu ca mama ti-ai pus problema, de ce copilul incerca sa-si faca temele in clasa. Oare nu-l impovarezi cu teme suplimentare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Mamaruta, nu este vorba ca l-am "impovarat" cu teme suplimentare. Cateva exercitii in plus, o dictare cu ortograme nu cred ca este o povara. Ei primesc foarte putine teme pentru acasa. Copilul are si alte activitati extrascolare in plus daca citesti cu atentie mesajul meu am spus ca in ziua cu pricina avea mai multe exercitii la tema de acasa.
Era prima oara cand s-a gandit sa isi faca tema in clasa si chiar nu mi se pare ceva rau. La alte scoli invatatoarele chiar ii incurajeaza sa isi inceapa temele in clasa ca sa le ramana timp pentru odihna sau alte activitati, vorbesc in cunostinta de cauza.

Edit
Aici este vorba despre persecutie nu impovarare.

"Am construit propria scara de valori,cei care nu vor sa o urce cu respect, n-au decat sa ramana jos"
Lidia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by anamaria

eu nu i-as spune copilului (el trebuie sa creada ca are cea mai buna invatatoare ), dar consider ca a gresit rupandu-i foaia!

Eu cred ca trebuie sa ii spui copilului parerea ta. Nu spui ca invatatoarea e o timpita cu pene si doar ca a gresit si ca trebuie discutat cu ea.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput