*Gravidute&Mamici de IASI* (9)
Raspunsuri - Pagina 12
addiana spune:
da michelle , asa ma gandeam si eu...fara sot!![]()
aceea "poza" de la ecograf e singura care a inteles-o si sotul
, saraca doctorita se chinuia de fiecare data sa-i explice si lui ce se vede: fata, coloana, piciorus...etc, dar el nu "vedea" nimic
in schimb cand a vazut manuta pe ecran a ramas masca... si nu stia cum sa-mi explice el mie ca se vede mana...
eu deja eram experta de la denisa ![]()
ma duc si eu la nani, mai devreme putin.
oana, nu mai dai pe la noi? ce mai fac baietei? sper ca sunt sanatosi, dupa cum vezi cam multi copilasi bolnaviori...![]()
ella si eu vreau sa stiu cum te-ai distrat! bianca n-a dansat si ea prin burtica? eu mereu cand ascultam muzica si aveam chef de dans incepeau si ele sa "danseze"
noapte buna si somn usor!
diana, denisa (06.07.2003)
si raisa (05.03.2006) 
pozici
Stefanna spune:
Salut fetelor mamici de Iasi... probabil ca va intrebati ce cat si io pe aici ca musca-n lapte.Tocmai ce va descoperii si am un soi de rugaminte de suflet!
Pe mine vremurile si probabil sansa( in ochii unora) m-a dus atat de departe de cetatea mea.Locuiesc in Canada, insa muuulta parte din mine mai colinda strazile iasului seara cand inchid ochii la culcare, si acum dupa aproape 4 ani de la venirea aici.Daca nu va tulbur ordinea, pt inima mea as vrea sa fiu si eu pe lista mamicutelor de iasi.Sint mami de Bianca-Nicola si vrem sa fii aici cu voi, acasa la Iasi.
Stefanna si Bianca-Nicola (22martie 2006)
addiana spune:
stefanna si bianca nicola bun venit!
gata , ma duc la nani!
si raisa (05.03.2006) 
poze
addiana spune:
n-am somn...
stefanna, am o verisoara in canada- montreal, tot de 4 ani e acolo, iar fetita ei are 6 luni...
oare cine o sa fie chiauna maine???? 
si raisa (05.03.2006) 
poze
Nonna76 spune:
Bine ai venit Stefana, si eu am o sora in Canada, in Hamilton si cred ca se regaseste in cuvintele tale.
Salutari de acasa tuturor romanilor canadieni caci f. multi sunteti.
poze
Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
ella10 spune:
diana, michelle la cumatrie nu prea m-am distrat caci nu am putut sa dansez, am dansat putin si dupa aceea nu am mai putut si nici nu am vrut sa risc si asa m-am incaltat cu pantofi cu toc si-mi era frica sa nu ma doara burta si sa mi se intimple ceva, in schimb bianca dansa ea la mine in burta cind era o muzica mai saltareata.
Stiti am o intrebare pt voi:bia are zile cind se misca mai mult si zile cind o simt foarte putin, sa-mi fac griji?sau are si ea zilele ei bune si rele?
A si inca ceva am citeodata niste dureri de cap de simt ca-mi explodeaza,cam de vreo 5 zile , de la ce?
Bun venit stefanna si bianca!
poze
BIANCA ANTONIA
24+
Nonna76 spune:
Criss eu iti zic cum am facut eu,nu zic ca asa o fi bine.
Nu m-am muls decit putin la inceput(in spital) am lasat secretia de lapte sa se regleze dupa nevoile lui bebe.La inceput cind alaptam imi curgea si din celalalt sin si foloseam un prosop.Eu alaptez copilul alternativ o data la un sin,urmatoarea data la celalalt(acum e mai mare si mai suge si la ambii la o masa).
Eu pina la 5-6 luni nu am de gind sa diversific si nici formula sa-i dau caci asa e cel mai bine pt. bebe.
Burtiera am purtat-o putin caci la mine era f. cald si nu o suportam.Mai port si acum cind mai ies din motive estetice(mai am inca burta).
Vigantol i-am dat de la 2 saptamini dar e bine sa vb. cu medicul despre numarul de picaturi.
Calciu nu prea e recomandat decit daca sunt facute analize ce denota lipsa de caciu. In caz contrar se poate depune aiurea(Criss stii tu mai bine). Pt. calciu e bine sa mincam noi lactate.
M-am intins cit o zi de post.
O zi buna si copii cuminti.
poze
Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
kriss79 spune:
Neata!
Am fost la scosul de fire..am lasat-o pe cea mica cu tati..si cica a plans cam mult si ii cauta sanul![]()
Am citit din urma si...
Emma, de la cate sapt se da Vigantolul asta? stiu ca in spital pediatra(dr. Siminiceanu, care apropo,mi-a facut o impresie tare buna..si i-am cerut nr. de tel ca sa apelez la ea..)mi-a zis ceva de Vigantol..urmeaza sa o ia in evidenta..dar de la cate sapt? tre sa ii scot intai certif de nastere? Sotul a depus ieri actele la St.Civ..urmeaza ca lunea urmatoare sa scoata certif..
Lilvs, ref la lista de spital..pai de ex. pompa mie nu mi-a trebuit..acum depinde de la caz la caz..e bine sa o ai acasa cumparata si daca ai nevoie sa ti-o aduca..sau sa stie sa iti cumpere daca vei avea nevoie..
servetele umede bb-nu ne-au lasat sa le folosim, ca erau aproape toti iritati la fundulet..si de la caldura din spital insuportabila..aveau eritem pe corp..trece cu pudra (Sapromed), asta iti trebe sigur!)si tinut bb cat mai aerisit.. I-am sters la fundulet cu vata cu apa calduta..Alessiei i-a trecut aproape de tot..dar inca nu le folosesc..poate mai incolo, si am sa urmaresc sa vad cu reactioneaza pielea ei..care e cam sensibila (ca ma-sa:)
Bonnisan e bine sa ai la tine..in caz ca se instaleaza colicii..oricum e bun de luat si preventiv, e pe baze de plante si nu are ce sa ii faca rau..il linisteste.
leg. de Pampers..pediatra si asistentele de neonato "prefera" Pampers, si nu happy sau alte marci..o fata care avea happy nu a lasat-o sa il foloseasca..
- ergomet
- ketorol
- piafen, fiole
indometacin supozitoare
- supozitoare cu glicerina
- algocalmin
- galoctil
astea mie nu mi-au trebuit..
Legat de baita bb pe care o faceau asistentele neonato: nu foloseau sapunuri, geluri de ale noastre..a mea si ceilalti din salon nici nu i-a spalat pe cap..doar in ultima zi a dat prin par cu mana umeda..
Alessia avea in prima zi pe capusor 2 cruste si umflaturi mici..de la cum au tras-o cu pensa din burtica..dar acum nu mai are nimic..am dat cu Sapromed si a trecut..de aia nu au spalat-o calumea pe capusor..
Chestia e ca depinde si peste cine dai..sunt tot felul de specimene de asistente pe acolo..unele f. de treaba (le dadeam 10 lei, ca tot ai intreb)si altele cam enervante..Pediatra ne spunea sa nu ii mai infasam, sa ii imbracam in costumas de acasa..sa se aeriseasca pielea bb, venea cate o asist care zicea ca nu..sa ii infasam, sa nu le punem de acasa nimic..O asistenta de noapte, din ultima zi..mi-a cerut consultatie juridica
de ex..
Dimineata dupa 7(schimb tura) veneau sa ii spele pe bebei..seara la 7 sa ii cantareasca..
Ref atentii dr: mana I-800 lei, II-300 lei, anest(nu a vrut sa primeasca..probabil ca a vb o ruda de-a mea dr cu ea..sa aiba grija si nu a vrut..habar nu am, ca la altele a primit)..asistente neonato(cate 10 lei), infirmiera care s-a dus sa imi mai ia ceva din geanta de jos..5 lei, asistenta lehuze care imi facea injectiile, lua tensiunea..f. de treaba si mereu disponibila..10 lei.., asistenta neonato care ti=o imbraca la iesire(10 lei)...
Ioana, felicitari pt. bebe grasunel!
Cris, Michelle..multumesc!
Incerc si eu sa ii dau alternativ..10 min la unul, 10 la celalalt san..dar pana sa ajung sa ii dau la celalalt..adoarme:)asa ca o las mai mult la unul..si la urmatorul alaptat incep cu celalalt..
M-am cantarit dimineata...-10 kg!!
Oricum mananc de regim ..cam trag la paine..si poftesc la ceva dulce..deocamdata ma alint cu lapte cAu fulgi de cioco..in rest, branza vaci degres, iaurt degres, gratar pui, supe, oua fierte, lapte, branza topita..nu ajung sa mananc mai mult de 3 mese pe zi..
raca, sarcina usoara in continuare!!
Stefanna si Bianca bun venit!!
am uitat..treb. sa te speli bine pe mana inainte sa pui pana pe bb..pediatra a zis ca decat spirt..care usuca..mai bine sa cumparam o solutie antibacteriana..nu prea stiu alea de la farm despre ce e vb..tre sa explici ca e in loc de spirt..eu am gasit o sticluta mica cu 6,5 lei..dar miroase super..
si in prima zi sa ai luata o sticla de apa plata..ca esti la rec int. si nu prea au voie sa te viziteze acolo, si iti treb. imediat dupa op sa bei multe lichide..
Poze
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
lilvs spune:
Sar'mina , Kriss .
Sa intelegem ca acum doarme , daca te-a lasat asa mult la calc ? Pina la urma cum ai facut, ai mutat patutul in dormitorul vostru sau nu ?
O zi buna tuturor .
Lili
kriss79 spune:
Da, inca doarme..mai trage un zambet prin somn..
A facut kk..ca miroase..dar doarme asa bine..mi-e mila sa o scol acum..ca doarme adanc.
Nu am mutat..doarme in pat cu mine..iar ziua doarme la ea in patut..si eu sunt cu interfonu` dupa mine..ca noi stam la casa.
Poze
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)