Mamici de mai - iunie 2008 (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Alysh,

Si ginecoloaga mea e total impotriva testelor astora. Zice ca la ultimele congrese de ginecologie au ajuns la concluzia ca prin testele astea care au un fals pozitiv foarte mare (triplu test are 4% fals pozitiv) s-au pierdut mai multi copii sanatosi prin amniocenteza ulterioara decat s-au depistat copii bolnavi.
Pe mine m-a intrebat data trecuta (tot 30 de ani aveam) - ai cazuri de handicap in familie - nuuuu, ai ramas repede insarcinata - daaaa. ei, atunci recomand sa nu faci testul.
Sincer nici pe mine nu ma trage ata sa fac testul caci nu stiu ce decizie as lua daca e pozitiv. Asa ca "Doamne ajuta!" si merg tot inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emycor spune:

fetele.....voi ce vitamine mai luati.....mie med de fam mi-a dat in primele 2 luni acid folic iar acum m-a trecut pe Ferro-Folgamma.

Va pup

emycor 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Leeloo, multumesc de info!
Voi intreba la spital, daca se poate face si in sapt. 13, ca eu cred ca cam asa voi ajunge pe acolo.
Cunosc o mamica, care a refuzat sa faca testul, argumentand ca ea nu vrea sa stie ce anomalii are bb, isi doreste f. mult copilul si il va iubi si ingriji oricum.
Eu sunt mai fricoasa din fire, parca as face testul - la primul copil am facut tot ce trebuia facut, acum s-a nimerit sa fim in Ro si eu vreau sa nasc in Austria si sa fac si acolo toate testele, analizele etc. E cam complicat cu drumurile insa. Sper sa fie bine.

Alysh, pe cei de care povesteam cu baietel, ii cunosteam bine, amandoua eram insarcinate, ne vizitam ... nu am eu asa calitati de prezicator, sa pot spune si pt. persoane pe care nu le cunosc. Tu ce iti doresti?

Adriana 10+, mami de Lara (22.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Buna fetele.
Frumoasa listuta cu date de nastere
Azi-dimineata am constatat ca m-am ingrasat cu 2 kilograme...intr-o luna. Nici nu e de mirare la cata mancare bag in mine. Sper sa incep sa ma controlez, si seara sa mananc mai multe fructe, si mai putine prajeli Cred ca mananc asa mult in ideea sa-mi vad burtica crescand, dar mancand in halul asta, cresc peste tot

anaxena nu te stresa ca nu ai greturi. Eu imediat am 9 saptamani si...nu am greturi Am mai avut cred ca vreo 2 tentative de greata usoara in timpul zilei, dar au trecut f repede.

Mi-am facut analizele uzuale, si mai am de scos rezultatele la toxoplasmoza si citomegalovirus. Restul analizelor is bune, mai putin vreo 4 valori, cu comentariul: suspiciune de betatalesemie minor (si se mai recomanda 2 analize pt inlaturarea suspiciunii ). Dupa ce-am citit pe net, mi-am dat seama ca e o anemie cronica, cu care se traieste bine merci, dar apar probleme daca si tatal bebelusului are asa ceva, si sunt mari sanse ca bebelusul sa aiba talasemie majora (necesita transfuzii, rata de viata scazuta, etc ). Dar nu vreau sa ma gandesc la ce e mai rau. Deocamdata nu e confirmat nimic, si daca se confirma, sunt mici sanse ca sotul meu sa aiba asa ceva (sper).

O zi super tuturor, si cat mai putine greturi.
Ma duc sa mananc

Lilly 8+ Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza77 spune:

Buna din nou tutoror fetelor!

Indraznesc sa va dau si eu datele mele, cu toate ca inca nu stiu cyu exactitate data nasterii, avand in vedere ca am un ciclu neregulat si nu am ajuns la ecograf. Tot ce stiu este ca pe 15 oct aveam 4-5 sapt, din spusele dr.

Deci, cu aproximatie:
Daniela DN 16.01.1977 UM 03.09.2007 DPN 20.06.2007

PS si eu ma lupt cu greturile si un somn crunt, de nu pot sa fac mai nimic pe la servici.

O zi usoara va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Adriana,, eu mi-as dori fetita, dar asa cum am mai zis ce-o fi sanatos sa fie.
Eu nu stiu ce am patita dar chiar am slabit, de la 64 la 62 si 300gr. Foarte ciudat. Chiar daca n-am mancat mancare gatita sau carne, m-am hranit cu sandwichuri din plin, lapte sana, suculete de portocale.
Probabil e linistea dinaintea furtunii

Alina 11+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Asa, just for fun, la prima sarcina mi-am facut un test din asta "babesc" de prezicere a sexului copilului, poate il stiti si voi. La mine s-a nimerit sa fie exact, adica baiat, dar sansele erau oricum de 50% sa iasa bine E testul cu acul, poate il stiti. Luati un ac de cusut si puneti pe cineva sa-l imbacheteze intr-o hartiuta in asa fel sa nu-l vedeti. Si sa vi-l dea (nu direct din mana, de pe palma, sau de pe masa). Daca apucati de capatul cu gaura, e fata, daca apucati de capatul cu varful, e baiat

Acum m-am dus pe un site unde se face predictia dupa metoda chinezeasca, si cica ar fi fata. Cea cu acul inca n-am facut-o de data asta.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Danutza77, eu te-am trecut cu DPN cum ai zis tu, pe 20 iunie, dar eu zic ca vei naste mai repede, undeva prin prina saptamana din iunie. Eu am UM pe 12 sept si din calcule imi iese DPN pe 15 iunie.
Sa nu te sperii daca mesajele tale nu vor intra imediat, primele 10 mesaje sunt moderate si vor intra pe forum doar dupa ce le da drumul un moderator.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

onyx - bebele misca de la inceput aproape, dar tu nu-l simti - la inceput pentru ca e prea mic iar mai apoi pentru ca nu stii sa recunosti senzatia. Cind se mareste adica pe la 4-4,5 luni deja incepi sa percepi miscarile lui. La a doua sarcina, pentru ca deja stii care este senzatia si o recunosti usor, il vei simti mai devreme!

Adriana - eu am deja 35 de ani asa ca la mine TT este obligatoriu...dar daca ai cazuri de copii cu handicap sau sindrom down in familie, iti sugereaza sa-l faci indiferent de virsta...Oricum eu mi-am facut TT si la sarcina anterioara cind aveam 32 ani.

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Gabitzam, tare faza cu testul, mai ales ca are si o usoara conotatie sexuala

Alina 11+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput