*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (44)*
Raspunsuri - Pagina 19
Gina M spune:
LISTA PENTRU SPITAL(gasita pe DC)
Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
- Bephanten - pentru eventuale rani la sani
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp - adio vergeturi!
- tampoane
- strugurel de buze - obligatoriu!
- hartie igienica
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda!
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate!
- chiloti cu burtiera
- sutiene de alaptat
- tampoane de sani
- pompa de muls
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
- prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
- camasi de noapte - 2-3 bucati
- halat
- papuci de casa si slapi pt. dus
- bani pentru asistente - bancnote de 10000, 50000...
- prosop de fata
Pentru bebelus: - body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- pampers
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)
Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei
Altele: - telefon mobil
- incarcator
- cartela telefon public
- apa
- mancare
urmeaza completari cu ce trebuie acasa....
Pentru acasa:
Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- masa de infasat
- veioza de noapte
- carut
- scaun de masina
- ham pentru bebe
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- sterilizator de biberoane si suzete
- lenjerie de patut
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
- pompa san
Obiecte marunte:
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.
Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, botosei, ghetute
- body-uri, camasute
- pantalonasi, salopete
- manusi
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- batistute
- babetici
Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat
Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare
Acasa: medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol, ser fiziologic, spirt, comprese sterile, hainute( body, pantalonasi, caciulite, salopete cu si fara maneci), patut echipat cu de toate (lenjerie, aparatoare si jucarii), cadita, cosmetice (crema antiiritanta, sampon, servetel umede, sapun, burete natural, ulei de corp), forfecuta, pompa nazala, betisoare vata cu aparatoare, termometru baie, termometru camera si termometru de corp, bavete, biberoane, sterilizator, suzete, cantar, tampoane, vata si tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici.
Alte discutii despre bagajul de spital
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28523" target="_blank">Bagajul pentru spital-lista completa
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=3775" target="_blank">Bagaj pentru maternitate
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=50" target="_blank">Bagaj pentru maternitate si nu numai
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12533" target="_blank">Bagajul pentru maternitate
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10627" target="_blank">Bagaj pentru spital
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26596" target="_blank">Bagajul pentru spital
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12264" target="_blank">Bagajul de maternitate pt Municipal- ceva special?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=9398" target="_blank">Bagajul pentru maternitate
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46886" target="_blank">Bagajul de spital
rlc_sandor spune:
Ellenuta,mersi mult dupa aceea am obs ce scria mai sus ,sunt tare incantata oricum mai astept pana in dec dar sunt sigura ca voi depasi 150 ron,
cati_magureanu spune:
Buna!
Gina, ca tot ai adus vorba de ce trebuie sa iei cu tine la maternitate, cum sta treaba pe aici, prin state? Nu stiu, am mai citit pe undeva, din ce mai ziceau unele fete, cum ca aici, in afara de hainele cu care intri si cele cu care iesi din spital, nu ai nevoie sa-ti iei nimic, ca-ti dau iei tot ce-ti trebuie...asa este? Tu cum ai procedat la ceilalti bebei? Chiar ma interesa sa aflu informatii de la cineva de aici care a mai trecut prin experienta asta...ca tre' sa incep sa ma pregatesc si eu...
Nu am luat nimic, nimic, inca...tot asteptam sa vedem unde va fi urmatorul proiect al sotului, sa vedem daca ne mutam sau nu, si o sa cumparam dupa aceea...
Matgravidut, ma bucur ca ai aparut, in sfarsit...chiar ma intrebam ce-o fi cu tine si ce mai face bebelina! Ma bucur sa aud ca a functionat metoda "apa rece"...deci te-ai linistit, acum..
Mai am o intrebare:
voi cum procedati? va pregatiti sanii pentru alaptat sau nu (ma refer la masajul acela)? intreb pt. ca am citit 2 categorii de articole: unele pledau pentru a lasa sanii in pace si a nu face nici un fel de pregatiri si altele care recomandau lucrul acesta...
(29+)&
Matei
http://ticker.7910.org/as1cCnF07fD0700MzEyYnwxMjZ6fE1haSBhdmVt.gif
http://www.dropshots.com/CatiM
AngeliquedeS spune:
Cati, eu nu fac altceva decat sa ma dau cu Garmastan pe sfarcuri si pe mameloane.
Ufff, a reinceput distractia, bebe e sus, sus de tot, burtica e si mai tare decat de obicei si iar nu am aer...
Pupici,
Angelique
30+
bb Victor
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
NataliaS spune:
Ange - mie Garmastanul nu mi-a folosit la nimic inainte de alaptat...nu stiu ce sa zic, cred ca masajul cu un prosop mai dur dupa dus e mai eficient chiar daca e ca si cum ti-ai lustrui sfarcurile
...oricum cum ti le lustruieste bb nu o poti face tu, ca nu rezisti nu din alte cauze![]()
![]()
![]()
Natalia 
30+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw
irlandeza spune:
Eu va zic somn usor.
www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei
Cum creste motanica nostra
28+
bb PATRICIA ALEXIA
Gina M spune:
Cati' - DA.Aici la noi peste "balta" primesti la nastere tot ceea ce ai nevoie.(caciulita pentru BB, diaper'e,scutece de invelit,lapte in cazul in care nu ai sau nu alaptezi,suzeta (daca accepti),camasi de noapte vei avea la discretie,chiloti de unica folosinta,un fel de diapere(sterile) pentru tine in loc de vata simpla sa nu te patezi imediat dupa nastere (sunt super),etc.
La dorinta personala mie mi-au imbracat fetele imediat ce s-au nascut cu hainutele pregatite de mine si le-a invelit doar in niste scutece de-ale lor.
Trebuie sa ai insa hainute sa scoti puiul din spital si obligatoriu, car seat. Fara acesta nu poti iesi din spital.
La prima fetita desi am avut, mi-au mai oferit si ei unul.Nu mai spun ca de fiecare data, m-am reintors acasa plina de cadouri.
Esti tratata cu multa grija iar sotul poate sta cu tine pe toata durata nasterii-internarii ( are o sofa speciala care se face pat si poate dormi),ve-ti avea TV in camera,baie privata etc.
Mancare vei primi doar tu.El va trebui sa merga la cantina spitalului sa-si cumpere sau, va luati ceva papa de acasa in cazul in care nu vine nimeni din famile sa-i/va aduca.
Daca mai alte intrebari, sunt aici pentru tine.
My Baby Development
29+
Gina M spune:
Offf...fetelor,
Ieri a venit la noi in vizita cineva care a avut gripa si se pare ca ne-a molipsit si pe noi.Abia dupa un timp de stat la vorba ne-a spus si ne-a asigurat ca-i pe trecute dar, nu a fost nici pe departe.Daca am fi stiut,nici nu i-am fi deschis usa...
Rebecca (fetita noastra mai mare) a facut febra 103.2'F iar surioara mai mica i-a calcat pe urme si a trebuit sa mergem cu ele la ER.
Ajunsi acolo am completat hartiile si ne-au pus sa asteptam.Trecuse mai mult de 1 ora iar copilasii ne-au trecut prin toate culorile curcubeului.Rebecca cel putin, nici pe picioare nu se mai putea tine.Vazand asa sotul, s-a dus sa vada ce se intampla, cat va mai fi nevoie sa asteptam iar madam' cea din fata, i-a trantit un: "avem pacienti in situatie mult mai critica decat cea a copiilor dumneata" (desi nu am vazut pe nimeni sa se simta mai rau) si nu va putem spune nici cati sunt in fata, nici cand va v-a vedea cineva.
Vazand asa, ne-am luat copilasii si am plecat la un magazin ce vinde produse pe baza de plante naturale.Le-am cumparat ceva bun ce ne-a fost recomandat(pastitute + ceva sirop), am ajuns in goana mare acasa, le-am dat, iar dupa o jumatate de ora febra a inceput sa scada si au inceput sa se simta ceva mai bine.
Au reusit sa pape putin, sa bea si au putut sta sa asculte chiar si povestea de seara pe care taticul(sotul) le-a citit-o.Acum dorm iar noi, stam de veghe.Sper sa mearga si sa nu fie nevoie sa mai ajungem la spital caci este groaznic ce se petrece in sala de asteptare.
darene cum o mai fi oare?! N-ati primit nici o veste?!
Toate gandurile imi sunt indreptate spre ea si ma rog ca totul sa fie bine.Mai mult decat atat sper sa aive parte de o ingrijire la timp atenta, sa ajunga cu bine la capatul odiseei si sa nasca un copilas plin de sanatate.
My Baby Development
29+
cati_magureanu spune:
Saru'mana mult, Gina! Esti foarte draguta! Imi sunt foarte utile informatiile fiind si prima nastere si pe pamant american! Probabil ca o sa te mai intreb una-alta, sper sa nu te superi...oricum, sa stii ca m-am uitat pe poza postata cu ce ai luat pana acum pentru nastere si mi-am notat si eu ca sa am, acolo, o idee cam ce-mi trebuie...Bine, in mare cam stiu, dar e bine sa vezi ce au mai luat si alte fete, ca poate mai omiti cate ceva..
AngeliquedeS, imi pare rau ca te "inghesuie' asa bebeul...hai ca mai e putin si gata...
Pana acum vreo 2 zile n-am avut stari din astea, sa simt ca nu am aer, dar, acum, asa simt si eu..am senzatie de sufocare, parca nu pot respira ca lumea..senzatie de prea-plin...Ce sa facem..bietul bebe incearca si el sa isi faca loc acolo..ca tare inghesuiala e in garsoniera la el...cand l-am vazut, mititelul, la ecografie, in ce hal de inghesuit este, mi s-a facut mila de el...
De Garmastan nu stiam...acum m-am uitat pe net sa vad despre ce este vorba...
Eu citisem despre masajul sanilor din timp, pentru a-i pregati pentru alaptare, prin desfundarea canalelor etc. si, tot cautand informatii pe net, hop, dau si de articole si discutii pe alte forum-uri, in care ziceau ca nu e bine sa masezi sanii dinainte, ca poate aparea colostrul pe care este bine sa nu-l pierzi pentru ca nu se mai reface, si este vital pentru bebe (contine cele mai importante elemente nutritive care asigura imunitatea) plus ca, poate declansa contractii ale uterului si chiar nastere prematura...
Si erau niste discutii pro si contra, infocate, pe alte forum-uri, despre chestia asta ca eu nu mai inteleg nimic...ori e bine, ori nu e bine...
Am intrebat, pentru ca sunt ingrozita de acea "furie a laptelui", pe care, prietenele care au experimentat-o, mi-au descris-o ca fiind horror, si care am inteles ca ar aparea daca sunt canale infundate, iar eu, constiincioasa, doream sa mi le "desfund" din timp...![]()

"Happy birthday" to camiedi si nadiapetcana2002
(29+)&
Matei
cati_magureanu spune:
Gina, imi pare tare rau sa aud ca sunteti bolnavioare..sper ca pana maine sa se mai amelioreze situatia si fetele sa se simta bine, iar tu sa nu patesti nimic...
Take care!
(29+)&
Matei