Aragaz electric
Vrem sa ne cumparam un aragaz si am vazut unul foarte frumos cu plita electrica si cuptorul tot electric, cu convectie, super. Intrebarea mea este urmatoarea: cam cat consuma acest aragaz electric? La noi in casa se gateste serios si nu vreau sa ma trezesc ca platesc nu stiu cate milioane curentul. Asa ca va rog care aveti aragaz electric spuneti-mi si mie cam cat il folosti pe zi si cat platiti factura la curent. Sau cu cat s-a marit de cat folositi aragaz electric.
Multumesc,
Daniela
Raspunsuri
karfe spune:
cuptorul elctric merita din plin, este super(
ma rog sa nu patesti ce am patit eu ,vezi subiectul pus de mine),dar plita electrica nu prea eu am vitroceramica si nu merita banii.
Dory232002 spune:
Adica acest aragaz merge numai pe curent, nu si pe gaze?, si daca ti se opreste curentul si-ti trebuie musai arangazul, ce faci?, te duci la vecina ?
karfe spune:
si daca ti se opreste gazul mergi la vecinu'?
eu am si plita si cuptorul pe curent,dar am si generator ,si o sa-mi fac si cuptor cu lemne afara si daca raman fara lemne ma duc la restaurant si daca nu am bani de restaurant ma duc la mama s.a.m.d.
creata2008 spune:
Si, care-i problema ca ramai fara curent? Nu mai gatesti o seara! Nu cred ca e o tragedie.
Eu am si plita electrica si cuptor electric. Plita consuma asa: 1 kw/ora 2 ochiuri mari si 800 w/ora ochiurile medii. Te gandesti ca o ciorba o faci cam in 30-45 minute si o mancare cam in 30-45 minute... Adica maxim 1,5 kw pe zi. Bun, mai pui si cuptorul. Mai consuma si ala vreo 1,5 kw pe zi. Dar nu cred ca folosesti si 2 ochiuri si cuptorul in fiecare zi. Dar sa zicem 3 kw pe zi. Asta inseama ori 4.000 lei cu tot cu tva (aproximativ) kw... 12.000 lei pe zi, adica 360.000 pe luna. Repet, cu gatitul in fiecare zi la capacitate maxima. Nu stiu cat costa gazul, ca de 2 ani sunt doar pe electric, dar mie mi se pare ok suma asta.
Cu placere,
Creata.
miriama spune:
Creata, scuza-ma de off topic, nu vreau sa fiu rautacioasa, dar cum reusesti sa faci ciorba in 30-45 de minute, ca mie nu mi-a iesit nicodata si tare m-ar mai interesa?! Ca nu imi place sa pazesc aragazul, dar n-am incotro...
dani33 spune:
Fetelor multumesc pentru raspunsuri.
Creata, daca ar fi vorba doar de 360.000 lei nu ar fi o problema, oricum dau 500.000 pe butelie. Deaceea am si intrebat daca poate sa-mi spuna cineva concret cam care sunt costurile. Nu vreau sa ma trezesc ca dau 2-3 milioane pe curent doar din cauza aragazului.
La noi se si gateste mult si deaceea am retineri.
Eu parca totusi prefer o varianta combinata, plita pe gaz si cuptorul electric, sotului meu i-a casunat sa luam electric complet.
Mai astept raspunsuri,
Daniela
creata2008 spune:
Ca sa stai linistita, ar trebui sa recurgi la varianta combinata... Macar o perioada, ca sa vezi cum iti sunt influentate costurile.
Oricum, sa ne anunti ce ati decis! Succes!
quote:
Originally posted by dani33
Fetelor multumesc pentru raspunsuri.
Creata, daca ar fi vorba doar de 360.000 lei nu ar fi o problema, oricum dau 500.000 pe butelie. Deaceea am si intrebat daca poate sa-mi spuna cineva concret cam care sunt costurile. Nu vreau sa ma trezesc ca dau 2-3 milioane pe curent doar din cauza aragazului.
La noi se si gateste mult si deaceea am retineri.
Eu parca totusi prefer o varianta combinata, plita pe gaz si cuptorul electric, sotului meu i-a casunat sa luam electric complet.
Mai astept raspunsuri,
Daniela
ina_nz spune:
Mai bine iti iei topul cu inductie.....si ideal ar fi 2 ochiuri conventionale si doua cu inductie (ca sa nu fii nevoita sa-ti schimbi toate oalele, deoarece pe ochiurile cu inductie merg doar oale de fier.....faci proba cu magnetul)
Uite ce am gasit:
"induction cooktops are up to 60% faster than conventional electric hobs, up to 50% faster than ceramic hobs and up to 20% faster than traditional gas cooktops"
Mie cuptorul electric cu fan mi se pare ce-a mai buna inventie.
Cat despre faza cu taiatul curentului......aia nu e o problema ca doar nu o sa-l taie o saptamana.
Ina