Mostenire si partaj

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Da Lona, dar daca mi se intampla, doamne fereste, mie ceva? Atunci sotul/copilu meu ar veni el la partaj. Este corect ca sora mea sa mosteneasca. Sau pot face eu vreun act la notar in favoarea ei inainte de decesul tatalui?

Nu, nu poti face nimic inainte, pentru simplul fapt ca nu poti sti azi ce masa succesorala va fi peste 100 de ani (sa dea Dumnezeu nici sa nu afli prea curand!).
Acum, nu te gandi si tu asa, firesc este sa supravietuim parintilor. Cu sotul si fiul tau banuiesc ca ai lucrurile sub control, asa ca lasa gandurile negre.
Si daca vrei sa fim macabre pana la sfarsit, sa stii ca daca se intampla ceva surorii tale, sotul ei mosteneste cel putin 1/4 din avere, chiar daca este obtinuta prin donatie.
Nu stim niciodata cand si cum ni se intampla.

Asa ca, sfatul meu (daca-mi permiti), lasa lucrurile in pace, sunt destul de clare, n-are rost ssa dai o gramada de bani pe acte. Sa traiasca tata cat mai mult, si apoi veti hotari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Multumesc Lona, bineinteles ca-ti permit sa-mi dai sfaturi, intr-un domeniu in care eu sunt paralela!

Stii ca m-am gandit si la faza cu decesul surorii, multi din anturaj considera ca sunt prea cu picioarele pe pamant, dar pana la urma oameni suntem si lucrurile astea, mai mult sau mai putin macabre, se intampla din pacate.
Lucrurile sunt lamurite si cu sotul sau copilul meu, asa ca-ti voi urma sfatul!
Multumesc inca o data!

Mergi la inceput