Colectia de toamna-iarna 2005 (160)
Raspunsuri - Pagina 10
meems spune:
Vroiam doar sa va spun c-am vorbit cu Ripley un picutz pe mess, sunt acasa acum. Iris e bine, dar Delia nu are lapte asa ca ii da completare cu lapte praf. Incearca sa-si intre intr-un oarecare ritm cu cele 2 printese, acum ca-s acasa.
soanso spune:
quote:
Originally posted by roxisialexia
soso, poate ca nu ai citit insa alexia a renuntat la lapte de mai bine de 3 luni, nu mai vrea si pace..isi face scraba si ii vine sa vomite. Am intrebat pediatra si mi-a spus sa o las in pace. In locul laptelui ii dau iaurt, bbranza, paste cu branza, cascaval etc…
roxi-eu ii dadeam NAN JUNIOR simplu ,ma gandesc nu ar bea alt tip de lapte ,tu ai incercat varianta asta?????
asa mi-a zis si mie azi cumnatamea care e asistenta la o dr. pediatra si aude ,stie diverse ,sa-i inlocuiesc laptele cu produse lactate .
parca tot nu-mi vine sa cred cum a renuntat ia asa tam-nesam si nu mai bea deloc.
operatiunea "mucii "e in plin proces ,stanuta si ii curg la greu ,deocamdata doar Vibrocil i-am pus ,mi-a rec si mie Pinosol o prietena.
xandra ,esti fugura cum i-ai zis lui Vlad "elefantul meu" ,da bine macar ca are pofte ,de mancare zic ,ca a mea cand e vb de mancat de baga sub masa!
madau ,suii tu intri in categoria pers carora le tb ziua de 40 ore ????mai stiu eu pe cineva!!!
sanatate Mirunei??tu cum mai esti?
leea,eu deja is "varza"dupa o saptamana sper sa-i treaca ca alfel fac cu nervii!
fetelor ,va pup
SOSO (20 dec 2005)
lavi02 spune:
Eu sunt cam suparata din motive de taica-meu. Asa ca va rog sa-mi scuzati dispozitia.
Am citit din urma mai devreme, dar nu am avut timp sa raspund. Voi relua cititul sa raspund unde mi se adreseaza cineva.
Intai si intai:
miri ^soanso multumesc de apreciere dar nu e chiar asa. Eu sunt doar o mama informata si cu ceva experienta. Si interesata de unele chestii. E drept ca de multe ori le nimeresc, dar departe de a fi litera de lege ce zic eu, asa ca va rog mult sa nu ma luati 100% in serios.
Si sunt o gramada de chestii la care nu ma pricep.
roxi tocmai, nu ma prea pricep la mancare; execut cateva feluri care imi plac si imi ies dar nu sunt genul sa experimentez. Nu ma pasioneaza si mi-e frica de rateuri.
Fetelor Nat e la mine in brate, se zbate si nu ma lasa deloc sa scriu. Revin cand pot. Desi tare as fi stat un pic la calc dupa atata stat in picioare la facultate si cu fetele pe afara.
sanatate multa!
lavi02 spune:
Ripley bine ati revenit acasa!
Mihaelutat bafta cu proiectul!
osteffy nici eu nu ti-am raspuns pt ca mai mult de rahitism/caldura alte cauze pentru transpiratie nu stiu. Semne de rahitism - medicul le poate sesiza: niste "margelute" crescute pe coaste, incheieturile mainii mai vizbile, si altele.
Si eu am avut momente cand m-am simtit nebagata in seama, stai linistita.
madau la culcare ii urca secretiile si de-aia tuseste. Din cauza pozitiei. Chiar se recomanda pozitii gen "roaba" cu capul in jos pt cateva momente si sa-i bati usor-usurel cu degetele pe spate, ca sa "urce" secretiile si sa le poata elimina prin tuse.
Noki de coma fie-ta alpinista!
Paxeladine se da pt tuse seaca, actioneaza asupra centrului nervos al tusei, linistind-o. E contraindicat la tuse productiva, cand e chiar necesar sa tuseasca pt ca sa elimine secretiile.
Anda aoleu saracutul de Nichita si saracuta de tine sa dormi cu el in brate! Si eu zic ca mai bine Panadol sau Nurofen pt ateuarea durerii decat geluri locale. Calgel de ex are efect vreo 15 minute, testat pe mine. Sanatate la pui!
lavi02 spune:
Joy tare Cristi!
La multi ani pentru duminica!
Aveam eu sentimentul ca e ziua cuiva pe 14 dar nu puteam nicicum sa-mi amintesc.
Meems dulce-i Rianna! Parca seamana tot mai mult cu tine.
Tania iti tin pumnii pt maine !!!
Helep concediu placut!
leea vezi ca Mucosolvan=Bromhexin=Ambroxol.
Daca v-a dat tratament cu Ventolin o fi avut bronsita saracutul de T.
Panadol-ul n-are nici o treaba, e paracetamol, e doar pt febra si durere.
In afara de leacurile mai mult sau mai putin babesti mai mentionez si siropul de Patlagina.
In Stodal eu n-am incredere.
maria multa sanatate, sa-ti treaca virusarea. Ticker-ul ala al tau e atat de subtil incat nu intelegi nimic din el. In ce saptamana esti? Bati la 20?
Alexandrina dar de ce tii tu musai sa-l obisnuiesti cu desenele animate? Sa vezi ca la un moment dat o sa vrei sa-l tii departe.
sarcina usoara si cat mai placuta in continuare!
-------------------------------
A venit Silvia de la engleza . Sa vedeti ce suparata era Nati ca n-am lasat-o si pe ea la engleza: "gheza, gheza"
(Am dat-o la un fel de scoala de engleza/meditatii, fac cate 4 copii, cu metode foarte copilaresti, cu desene, chestii lipite (de sub pat apare crocodilul, etc) Sa speram ca se leaga ceva de ea.
Bic spune:
Meems, ce frumoooooooos!
Anda, of, of, of. Te inteleg cu exasperarea in legatura cu grava foamei lu' Nichita.
Eu de obicei merg pe principiul lasa ca recupereaza mai incolo, dar daca poate daca e chiar asa mofturos, n-ar strica sa-i dai niste splimente, stiu si eu??? Oricum, hai te rog mult incearca sa nu te mai stresezi atita.
Pentru fluidizarea secretilor incearca cu umidificator cu esenta de eucalipt sau menta. Sau cinte-l in sala baie cu dusul fierbinte mergind vreo 15 min. Daca pui si esenta in apa e cu atit mai bine.
Altceva decit leacuri babesti nu prea stiu, dar din ce si-a dat toat alumea cu parerea si ce-a zis medicul, s-o gasi un leac si pentru....nervii tai... ca Nichita o sa fie oricum.
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
lavi02 spune:
Da, da, si noua ne-a recomandat pediatra chestia cu baia si aburii si a fost de folos.
leea_cv spune:
Lavi multumesc.Io eram chitita sa-i dau iar panadol.Pulmex-ul ce e?
Cami multumesc si tie.
Joy e litera de lege sa doarma atunci trebuie sa fie treji.Si "multa,de se poate TOATA fericirea din lume" cu scuze ca am omis sa iti fac urarea acum 2 zile.
Maria m-am dumirit acu cum stai cu burtica.Numai bine pina la final.V-ati mai revenit?Tu si Cristi?
Mihaeluta acu te pricepi mai bine la negociat suflat de nas,inghitit de siropuri sau de piureuri.Sau daruri la nunti in dublu exemplar.Mai greu cu conractele.
Si ca sa inchei pe un ton lacrimal...am fost azi la Maia.Am asteptat sa se linisteasca,sa se acomodeze acasa si azi m-am infiintat acolo.Feteloooor e sfisietor.E frumusica,n-ai zice ca are vreun defect fizic.Dar e miiiica rau.Nu ca nu-mi mai aduc io aminte.Da e jumatate din cit era Tudor.E foaaarte slabutza,e stravezie.E ca un fulg.Minutzele vinetzii,ochisorii umflati.Mi-au dat lacrimile instantaneu.Sonda cu care era hranita trebuia schimbata la 3 zile,dar acum nu se mai poate introduce ca e saracutza inflamata de la scos si bagat.Cu bibe nu poate suge caci are bolta palatina despicata si nu face vid,asa ca inghite o multime de aer.Azi de ex,de la 8 la 14 a mincat doar 30 ml.Si are colici groaznici.In plus plinge de foame.Si mititica nici nu are voce.Doar se invineteste la fata cind plinge.Fara strigat si cu lacrimi mari.Mama ei e la capatul puterilor.I-am spus ca trebuie sa aiba grija de ea.In primul rind.Caci ea are toate premisele unei vieti frumoase ,de calitate alaturi de sot si un alt copil.Asta e sigur.Fetita nu se stie.I se pare ca e egoista pentru ca uneori se mai gindeste si la ea.Nu poate sa se dezlipeasca de copila caci are nevoie de ea in fiecare minut.N-a iesit mai deloc din casa.Imi plinge sufletul cind le vad.In plus au si cheltuit o gramada de bani si o duc cam greu.Problema principalae modalitatea de hranire.NU mai stie cum sa-i dea sa pape.I-a luat o tetina speciala pt astfel de copii dar e fff mare.Are vreo 2 cm latime.Asa trebuie sa fie insa i se face greata copilei cind o simte si nici asa nu merge.Io am umlat azi in tot orasul dupa asa ceva dar n-am gasit.UUUfffff!Nu-i bine.Nu asa.Mai bine...Asa spune si mama ei.Dar n-ar vrea...sau poate...e pe marginea prapastiei.
Leea si Tudor David (19.12.2005)
iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...
anda77 spune:
in urma discutiilor cu voi si cu pediatrul am plecat azi spre casa plina de vointa, liniste si speranta in flori roz in cale, vorba leei, hotarata ca de-acum stiu cum sa-i imbunatatesc starea lui nic. am luat de la farmacie picaturicile de nas si m-am apucat acasa sa aspir copilul din ora in ora, determinata sa scot dreaq mucii aia din gat cumva ca nu se mai poate. plus ca aveam viziuni cu nichita hlapaind tot din bucatarie maine, in urma peritolului pe care il pregatisem cu grija si bucurie ascunsa in suflet sa il administrez in aceasta seara.
numai ca acasa nu e ca-n targ....
copilul vesel bine merci, m-am distrat si ca se ascundea dupa usa dupa e-i inmuiam nasul cu marimer ca stia ca urmeaza aspiratorul. precizez ca de dimineata a avut ceva febra si i-am dat putin nurofen, asa de control, pt dinti. n-a mai facut febra azi.
la orele 8 trecute fix m-am apucat de bibe si alte activitati specifice serii cu copil de 2 ani in casa. la ora 8 si 10 vad ca are febra. ma mai vantur prin casa etc, la ora 8 si jumatate arde. bag termometrul in fund, stam statuie 4 minute, scot termometrul, nu gasesc emoticonul cu okii holbati: 39 cu 9.
sa mai scriu o data: 39 cu 9. in jumatate de ora!!!!!!!!!!!!!!
ma reped cu copilul la subbrat la cutia cu medicamente, tzeapa , dar nu totala, descopar nervoasa ca mai am doar o fiola de algocalmin. deci nu trebuie sa o sparg prost sau s-o scap din mana. pun 15 picaturi in linguritza, i le dau inainte de bibe (era pregatit, dar stiam ca daca ii dau dupa bibe vomita tot din cauza gustului de la algocalmin) si VOMITA. ce, nu stiu, nu mancase de la 5, dar a vomitat. mai numar disperata 15 picaturi de algocalmin, ardea ca naiba, iar ii dau, iar vomita ceva cu algocalmin si suc gastric. deja m-a umflat plansul. mai aveam doar de inca o lingurita in aceasta singura fiola, copilul ardea si de-abia citisem cum e cu convulsiile.
nu stiam ce sa fac ca era ultima "priza" de algocalmin din casa si nu-mi pemiteam timpul alocat unui drum la farmacie, asta plangea si ardea...in fine l-am leganat prin casa sa se linisteasca putin, i-am cantat, spus poezii, ascultat toate melodiile de la telefon si cascat gura iar pt ultima priza de algocalmin. M-a ajutat Dumnezeu a scuipat doar jumatate, nu mai avea ce sa vomite ca a facut o data bleoh si n-a mai iesit nimik. chestia e ca a inghitit doar vreo 5-7 picaturi, ce n-a scuipat. in 20 de minute i-a scazut febra, a baut bibe si l-am culcat. acum imi e frica sa nu-i creasca la noapte...
i-am dat si jumatate din doza de peritol, mai mult n-am reusit, in timp ce dormea ca atunci nu-si face sila sa vomite.
peste o ora ii mai dau niste nurofen sa pun si io capul jos ca altfel imi e frica.
in alta ordine de idei:
mdt, bravo pt pregatirea silviei
xandra, papacios elefantelul tau:)))
leea, intereseaza-te care sunt datele, coordonatele tetinei respective, poate gasim mai mica pe-aici prin bucuresti. daca stii sigur ce-i trebuie copilei, caut io aici, promit, si trimit cu posta.
joy, la multi ani cu intarziere, sa traiesti si sa fi fericita si sanatoasa
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"