BATRANII, un spin in talpa?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Linisobolina, te-ai gandit ca sunt si cazuri in care respectivii chiar nu au cum? Si, da, pana la urma totul se rezuma la bani. Nu degeaba se si spune ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin, nu? Daca o familie are veniturile de 30 milioane pe luna sa zicem, de unde vrei tu sa aloce banii pentru: bona (gradinita/scoala), copil (care, poti sa spui tu ce vrei, este pe primul plan!!!!), cheltuielile casei, rate la banca, mancare, imbracaminte? Daca mai ai si o chirie de platit, crezi ca te descurci cu 30 de milioane? Greu! Ei, si cand abia se descurca familia cu acest venit, de unde sa mai aiba bani si pentru bunici? Alea 30 de milioane, sau 15, cum spunea Adina. De unde? Batranul va fi ajutat, dar in limita posibilitatilor, nu? Problema nu-i ca nu vrei sa-i dai, ci ca nu ai de unde!!! Ce poti face? Sa ramai acasa sa ai grija de batrani? Bun, o faci, dar de copilul tau cine mai are grija? Vezi tu, nu e totul alb sau negru, mai e si gri. Sau ar mai fi ceva, cum spunea Guestus( Guestus, ai grija sa nu te paraseasca stewardesa aia, si sa nu i se agate banii aia de mana la plecare): sa-si vanda batranul casa (daca o are!!!!). Problema e ca poate casa aia nu valoreaza cine stie cat si ajunge batranului o perioada de timp. Apoi ce va face?
Nu trebuie sa acuzam, trebuie sa incercam sa gasim solutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by linasobolina
Sau iei una interna si o platesti in cel mai fericit caz cu 12-15 mil/luna,

Doamne interne se gasesc si cu 8 mil/luna + masa, casa, transport. Din provincie.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Doamne interne se gasesc si cu 8 mil/luna + masa, casa, transport. Din provincie.

ce virsta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu am avut angajata femeie interna cu 6 mil lei pe luna + masa, casa din provincie, luata din ziar fara nici o agentie. La agentie mi-au cerut din start 10 mil lei pe 8 ore . Prin ziar am gasit intr-o saptamana si cca 50 de telefoane. Salariul de proba a fost 5 mil lei prima luna convenit, dar am fost multumita si i-am dat 6 din prima.
Mancarea si intretinerea casei plus lumina, plus cablu, plus telefon fix se plateau din pensia bunicii (care era destul de mare ca sa poata plati toate astea), mancarea era mancare gatita in casa, nu catering sau sandvisuri. Sincer bunica manca foarte putin.
Medicamentele le cumparam si nu erau foarte scumpe, cca 1 mil si ceva pe luna. Cu pampers cu tot ...2 mil lei pe luna. Total 8 mil lei plus pensia. Adica jumatate din cele 30 de milioane pe care le-a spus lina.

Femeia nu statea non stop langa bunica, dimpotriva, pleca la cumparaturi, la plimbare, in week end pleca mai mult chiar. Sa spunem ca am avut noroc sa gasim pe cineva care sa ne convina. Poate ca femeia nu vroia sa stea la tara in miez de iarna unde nu avea conditiile pe care le avea la noi. Cred ca vara gasesti mai greu, de fapt si bone se gasesc mai greu vara, eu asta am observat din indelungile mele cautari.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

mamaruta...am vorbit din experienta .bunica desi nu era bolnava a spus ca ea nu mai sta la tara ca ...nu mai vrea.vrea la oras sa vada si ea cum traim noi si sa nu faca nimic .vrea s-o ingrijim si sa nu faca nimic ca a muncit o viata pentru noi.nici frigiderul nu si-l deschidea sa-si ia mancarea ca ...nu vrea.vrea sa fie servita ca e datoria noastra.nu vrea nici pensia sa o puna in casa ca ...e a ei!noi s-o ingrijim ,imbracam,incaltam ,sa-i luam medicamente ...ca asa trebuie ca si ea a facut asa cand isi crestea copii.daca nu era nimeni acasa sa-i puna mancarea in fata gasea suc sau alta bautura (nealcoolica)si manca cu paine ,apoi striga la sora mea ca o tine nemancata si" ea a crescut-o'.asa ca sa nu mai aud ca UNII batrani nu stiu ca sunt poveri dar probabil este un mod de rerfulare dupa o viata grea.asta nu inseamna ca copii si nepotii sunt vinovati pentru viata lor asa grea cum a fost ea.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

ce virsta?

sa stii ca doamnele interne de obicei cer cu 2 mil lei in plus (cel putin) daca persoana asistata e barbat fara bancuri... vezi ai grija la buget , asta angajata de mine avea 48.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Dana, din povestea ta rezulta ca bunica ta a fost un om dificil toata viata.
Ceea ce vroiam eu sa zic ca nu cred ca exista om care sa-si puna target, gata la batranete imi chinui copii(nepotii)
Sunt multi factori care banuiesc ca ii conduc spre atitudini ce lor li se par firesti iar nou greu de suportat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Andries

quote:
Originally posted by Guestus

sa stii ca doamnele interne de obicei cer cu 2 mil lei in plus (cel putin) daca persoana asistata e barbat fara bancuri... vezi ai grija la buget , asta angajata de mine avea 48.

Andries

asta e discriminare pe fata...pe ce motiv cer mai mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by mariamunteanu
Multi batrani sunt foarte, dar foarte dificili. Vor sa fie ajutati dar numai cum si cand vor ei, nu sunt niciodata multumiti, niciodata nu gatesti destul de bine, nu faci curat destul de temeinic, nu faci destul cat ar merita, nu ai voie sa pleci nicaieri etc.
Imi vine greu s-o spun pt. ca mi-am iubit nespus de mult bunica, dar ani la rand a fost un calvar pt parintii mei. De fapt ambele bunici sunt artagoase, certarete, dificile, suspicioase (de ex. femeile care vin la curatenie n-a fost nici una acceptata pe motive inchipuite ca: fura, bea, se uita la televizor, asteapta de mancare, n-a facut exact cum i s-a spus, a cumparat din piata lucruri prea scumpe/rele/putine/multe etc). Orice are fi facut parintii mei de 60 de ani, niciodata nu era bine. Nici o apreciere, nici o multumire, nici o vorba buna ...
E gresita vorba "cine nu are batrani sa-i cumpere". Sunt si oameni buni printre ei, dar e tare greu ... pacat.

poate mai credeam si eu vorba asta pana ca bunica mea sa locuiasca cu noi.Au fost 7 ani foarte grei, in special ultimii.A murit in august, Dumnezeu s-o ierte, dupa cateva luni in care se senilizase cu totul,iar in final a cazut si la pat.Dar poate nu asta ar fi fost problema, ci exact cum spune Maria- batranii pot fi foarte rai, nimic nu-i multumeste, nimic nu e bun, etc..Bunica mea a fost o femeie foarte dificila si in tinerete, iar batranetea a accentuat trasaturile neplacute de caracter.Cine n-a stat cu un batran in casa nu intelege cat de greu e.Din povestea asta am ramas cu o concluzie:fiecare la casa lui, e cel mai bine pentru sanatatea mentala si sufleteasca a tuturor.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Exact asta e problema la multi batrani, ca au fost f dificili si in tinerete. Bunicii mei au fost oameni linistiti, cumsecade, te tragea inima sa-i ingrijesti, pe cand bunicile au fost toata viata greu de suportat iar la batranete au devenit de nesuportat desi au ramas in casa lor - de frica sa nu le fure cineva casa, fetele de masa, furculitele etc.
Parintii mei i-au angajat bunicii mele ajutor la menaj - n-a reusit nimeni sa stea mai mult de 2 zile de raul ei, apoi tot ea se plangea ca nu e ajutata. De fapt ar fi vrut sa vina parintii mei sa-i faca treaba, nu se multumea cu femei straine platite nu de ea (tatal meu are cancer si operat la inima 3 by-passuri - nu a contat).
Imi cade tare greu s-o spun, dar asa a fost ani la rand. Conceptia amintita si de alti forumisti: eu am crescut copii, sa ma tina la batranete.

Pe cand bunica sotului care a trait toata viata singura, cu familia departe, stie sa se faca placuta de vecini, este darnica si atenta cu toti, asa incat vine lumea cu placere la ea s-o ajute de la doctor pana la vecinii care-i uda gradina si-i fac cumparaturi.
Depinde cum te porti in viata si cum gandesti, depinde de fiecare sa se faca simpatizat si ajutat sau urat si evitat. Sunt si batrani simpatici si de nepretuit, din pacate sunt rarisimi, majoritatea batranilor au un caracter uratit.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by mamaruta

Dana, din povestea ta rezulta ca bunica ta a fost un om dificil toata viata.
Ceea ce vroiam eu sa zic ca nu cred ca exista om care sa-si puna target, gata la batranete imi chinui copii(nepotii)
Sunt multi factori care banuiesc ca ii conduc spre atitudini ce lor li se par firesti iar nou greu de suportat.

Tocmai asta este ca toata viata a fost painea lui dumnezeu .n-am vazut om mai bun si mai lipsit de egoism ca ea!familia era pentru ea cea mai importanta ,dar cand a ajuns la batranete a zis ca acum este randul ei sa fie ingrijita! si ca d-aia are copii si nepoti sa o ingrijeasca ,ca si ea s-a sacrificat pentru ei si i-a sters la fund acum sa o faca si ei .cand i-am spus ca faci copii ca asa vrei nu ca sa te ingrijeasaca a zis ca sunt nerecunoscatoare si nu mi-a mai vorbit 1 an!despre ...azil...nici ca putea fi vorba ...ca d-aia are copii!era o rautate constienta si nu este singura la care am observat asta.

dana

Mergi la inceput