Sfintii pot fi folositi in campanii de imagine?
Sfanta Paraschieva este venerata de romanii ortodocsi;din respect pentru piosenia romanilor stau si ma intreb ce cauta dl.Tariceanu care am auzit ca s-a convertit la catolicism la pomenirea unui sfant ortodox?
daca dl. Tariceanu este in continuare crestin ortodox,imi cer scuze.
Cine foloseste sufletul unui credincios in scopuri de imagine isi face mai mult rau decat bine!Ca romanu' nu este chiar asa de prost si nu este singur, mai ales atunci cand isi inalta ochii la Cel in care mai poate spera!
Raspunsuri
crinuta spune:
Nu stiu de ce a facut-o, dar nu vad nici o problema ca un catolic sa participe la pomenirea uni Sfant ortodox.
Acum cateva luni cand a fost adusa statuia Sfintei Fecioare de la Fatima in Catedrala Sf. Iosif am vazut zeci de ortodocsi si nici un catolic nu s-a intrebat ce cauta ortodocsii in Biserica Catolica.
Categoric nu trebuie folosita religia in scopul promovarii imaginii, dar are cine sa il judece.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
b.nica spune:
si eu am fost cand au fost aduse moaste din Sf. Anton la biserica catolica ,ortodoxa fiind;faptul ca nu au aparut "alesii" pt. imagine mi-a creat linistea unor rugaciuni personale.
Pe mine ma intereseaza daca dl.Tariceanu s-a dus la Iasi pt. Sf. Paraschiva sau pt. a fi vazut de enoriasii adusi acolo de credinta lor intr-o sfanta care si-a dedicat viata credintei?
crinuta spune:
quote:
Originally posted by b.nica
si eu am fost cand au fost aduse moaste din Sf. Anton la biserica catolica ,ortodoxa fiind.
Pe mine ma intereseaza daca dl.Tariceanu s-a dus la Iasi pt. Sf. Parascdhieva sau pt. a fi vazut de enoriasii adusi acolo de credinta lor intr-o sfanta care si-a dedicat viata credintei?
E posibil. Stii bine ca e la moda printre politicieni sa faca asa ceva, si nu ar fi nici primul, nici ultimul.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Lona spune:
quote:
si eu am fost cand au fost aduse moaste din Sf. Anton la biserica catolica ,ortodoxa fiind;faptul ca nu au aparut "alesii" pt. imagine mi-a creat linistea unor rugaciuni personale.
Pe mine ma intereseaza daca dl.Tariceanu s-a dus la Iasi pt. Sf. Paraschiva sau pt. a fi vazut de enoriasii adusi acolo de credinta lor intr-o sfanta care si-a dedicat viata credintei?
Dar ce treaba are un credincios care merge sa se roage in sfanta biserica sa faca recensamantul participantilor la slujba?
Eu daca merg acolo o fac doar pentru mine si pentru relatia mea cu Dumnezeu, chiar nu-mi pasa cine e in dreapta si in stanga mea, si nici ce i-a impins pe usa bisericii.
Iar pentru observatia cu apartenenta religioasa, imi pare rau pentru tine...Intoleranta nu ne face mai buni.
b.nica spune:
quote:
Originally posted by Lonaquote:
nu ai citit cu atentie postarile mele!
am insistat asupra bisericii careia ii apartin si asupra sfintilor la care ma rog.
ceea ce ma deranjeaza este fariseismul;o persoana care isi schimba credinta in care a fost botezat de parintii lui si care se foloseste de sufletul celor care in anumite momente ale vietii gasesc calea de a se apropia de Dumnezeu sunt deturnati de farisei in interes propriu;in aceste momente adevaratii credinciosi nu au nevoie de propagande ieftine.
ma gandesc la acei credinciosi care se straduiesc sa-si arate credinta fata de Sf.Paraschieva.umilinta lor nu are nicio legatura cu prezenta acelora care nu simt sacrificiul credintei.
xenocid spune:
Dar despre ce 'sfinti' vorbiti doamnelor?
Cumva despre zgārciurile zbārcite cu zgaibe la care se zburlesc zgribulitii din Iasi?
b.nica spune:
la cei ce :"carnurile stranse in sfinte moaste placut mirositoare spre uimirea celor ce viata nu inteleg altfel".
Lona spune:
quote:
Originally posted by b.nicaquote:
Originally posted by Lonaquote:
nu ai citit cu atentie postarile mele!
am insistat asupra bisericii careia ii apartin si asupra sfintilor la care ma rog.
ceea ce ma deranjeaza este fariseismul;o persoana care isi schimba credinta in care a fost botezat de parintii lui si care se foloseste de sufletul celor care in anumite momente ale vietii gasesc calea de a se apropia de Dumnezeu sunt deturnati de farisei in interes propriu;in aceste momente adevaratii credinciosi nu au nevoie de propagande ieftine.
ma gandesc la acei credinciosi care se straduiesc sa-si arate credinta fata de Sf.Paraschieva.umilinta lor nu are nicio legatura cu prezenta acelora care nu simt sacrificiul credintei.
Pai asta zic: ce treaba au credinciosii cu cei de alaturi? Ai venit sa te rogi, fa-o, nu roti ochii dupa farisei!
E loc pentru toata lumea, si nimeni nu poate cuantifica credinta si gandul cu care un om vine la biserica. "Sa nu hulesti", iti spune ceva?
b.nica spune:
Lona ai perfecta dreptate;inteleg ce spui, dar nu toti care se indreapta spre cele sfinte se pot concentra in rugaciunea purificatoare si de aceea pot fi usor deturnati de la gandul cel bun, spre care a fost indrumat spre acel loc la care a ajuns dupa atatea eforturi!
iata ca un imbold din suflet,curat si purificator, poate fi intinat de propagande ieftine.
ma deranjeaza ca acel simtamant curat dedicat lui Dumnezeu,poate fi bruiat de intentii meschine.
Lona spune:
Dar daca vin cu intentii bune? Acum, daca esti prim-ministru, presedinte de asociatie de locatari sau de tara, trebuie sa te rogi doar acasa sau in pestera?
Sunt recunoscuti pentru ca sunt persoane publice. Eu nu contest ca au in calcul si vizibilitatea, dar nici nu pot spune ca au doar intentii meschine. Mi-e frica, pentru ca-s credincioasa.