casa de lemn: pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by ali

Off topic.
Sa stii ca nu e neaparat sa fie mai ieftina casa din bca fata de cea din caramida.Si asta din cauza ca bca e mult mai putin rezistent decat caramida si trebuie sa faci foarte multi stalpi din beton ca la caramida.Si econimisesti la caramida dar bagi bani in betoane.
Succes la construit.

ali

Exista si pereti portanti din caramida (nu orice caramida), dar nu cred ca lilina s-a gandit la asa ceva, ci la o structura in cadre de beton, umpluta cu zidarie de BCA. In cazul asta, nefiind vorba de rezistenta, chiar nu conteaza ce este : BCA, BCU sau caramida.
Problema e ca nu stiu daca se face cine stie ce economie, pentru ca BCA-ul nu e cu mult mai ieftin si ar fi bine sa fie armat. Adica ceva otel-beton in plus...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

O casa de lemn e f. faina dar... grija mare la cum se fac in Ro. Un exemplu de ce se poate intampla, si nu in Ro ci in Canada unde constructorii au experienta puteti vedea la http://www.youtube.com/watch?v=d9Y8Y1cij_k&feature=related
Oricum, fara o asigurare sanatoasa nu va inhamati la asa ceva... ganditi-va ca in Nord America exista hidrant pe fiecare straduta din 100 in 100m si tot nu au ce face cand se intampla. Costul de constructie e mai mic dar calculati pe 30-40 de ani care sunt si costurile de intretinere si vedeti la final cum ajungeti mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Eu locuiesc intr-o casa de lemn. In prezent diferenta de pret intre casa de lemn (facuta ca la carte)si cea de caramida nu mai e deloc asa de mare cum ai crede la prima vedere. Daca ai lemnul si stii ca e uscat e un prim pas inainte. Daca va fi si bine ignifugat, ai mai facut un pas. Dar nu te astepta ca ignifugul sa-ti faca lemnul imun la foc. Atata doar ca se aprinde mai greu (castigi timp pt. evacuare).Asigurarea e f. importanta. Intr-adevar vibreaza. La mine mai si scartaie dar asta e de la dusumele (am vrut musai de lem). In rest e f.f.f.calduroasa.Fata de vecinul meu care are o casa comparativa ca dimensiune si ac. sistem de incalzire eu am iesit cu aproape jumatate mai ieftin in ultimele 2 ierni.Vara e racoroasa. Cutremure nu am prins inca asa ca nu cunosc senzatia (in casa de lemn adica), oricum se spune ca e mult mai rezistenta. Marele avantaj ar fi ca se construieste mult mai repede (daca asta are importanta pt. tine).Un mare dezavantaj ar fi ca nu rezista cat una de caramida.

Mergi la inceput