Help-Pilula de a doua zi
Buna fetelor!
Am si eu o intrebare: Stie cineva ce efect are pilula de a doua zi asupra copilului alaptat la san(8.5 luni)?
Raspunsuri
ligeea spune:
Nu stiu sigur , vezi ca orice medicament e insotit de un prospect in care explica reactiile adverse . In plus cel mai sigur e sa intrebi un ginecolog ( sau sa nu-i mai dai sa suga o perioada -cateva zile pana dispare din organism)
alia_ro spune:
eu am fost nevoita sa apelez de curand la aceasta metoda contraceptiva de urgenta, cu bebe de 6 luni alaptat...
dr. ginecolog mi-a zis sa intrerup 3 zile alaptatul, intrucat e o cantitate uriasa de hormoni in organismul meu si 'poate face rau' copilului. Pe prospect si pe net nu am gasit informatii in acest sens.
Intrucat Alexis nu vroia biberon sub nici o forma - de fapt nu stia sa suga tetina (am avut o rezerva de lapte matern in congelator), ma simteam si eu f. rau dpdv psihic ca nu puteam sa-i dau sa suga, am consultat pediatra si mi-a zis ca e ok sa il alaptez, daca nu am incotro, decat sa moara de foame... mi-a explicat ca la baietei efectele sunt mai mici ca la fetite (carora le poate veni o asa zisa menstruatie). In fine... nici ea nu stia exact ce se putea intampla, si i-am dat sa suga puiului, nu a fost nici o schimbare, nu i-a aparut nimic pe corp, nu a vomat...
Daca nu ai incotro, da-i sa suga, nu-l intarca!
PS Eu ma gandeam sa pun sterilet cu cupru, tot ca si contraceptie de urgenta, insa dr nu a vrut sa-mi monteze (se pune numai in ultima zi a menstruatiei, parca) asa ca nu am avut de ales... mai ales ca eu cu al doilea bb am ramas insarcinata cand primul avea 7 luni, si inca alaptam!
Vezi ca exista anticonceptionale cu o cantitate minima de hormoni si sunt singurele care se pot lua de mamele care alapteaza, se numesc EXLUTON.
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
Giova spune:
si eu am luat pilula de a 2-a zi, Postinor ii zice, nu alaptez, dar nici nu vreau o noua sarcina. am mai folosit metoda asta si inainte de sarcina, dar nu am avut nici o reactie adversa, pana acum cand...mi-a venit ciclul. eu credeam ca e cm, doar la o sapt. dupa terminarea celui adevarat. ei bine dupa ce sangerarea asta m-a tinut o sapt., tot concediul, dupa 3 zile mi-a venit adevaratul cm. acum astept sa vedem cum va fi luna asta si daca nu consult ginecologul.
si el mi-a recomandat steriletul, dar sunt putin impotriva si nu stiu de ce. AB nu as lua din cauza hormonilor...nici eu nu stiu ce metoda sa aplic.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze www.dropshots.com/giova" target="_blank"> si filmulete Marco
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Alé spune:
Cercetind internetul, am constatat ce cel mai rau lucru care s-ar putea intimpla este sa scada sau chiar sa se opresca lactatia. Vezi www.breastfeeding.com/helpme/helpme_asklc_ans47.html" target="_blank">aici. Nu zice nimic nicaieri de efectele asupra copilului. Mai cerceteaza si tu si trage singura concluzia.
Revin, ca am mai cercetat: Continua sa alaptezi cu increderem chiar de mai multe ori pe zi, ca sa contracarezi scaderea lactatiei.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | www.flickr.com/photos/9380750@N02" target="_blank">Alé |
mamacangur spune:
Nu stiu ce efect are asupra sanatatii lui bb, dar cum pilula de a doua zi actioneaza clar ca avortiva e cazul sa luam in calcul si efectele psihologice asupra mamei si bebelusului...
Stiu ce urmeaza sa mi se raspunda, dar cand vom intelege ca exista legaturi stranse intre mama, copil, si copiii ce ar putea veni poate ne vom gandi mai bine inainte de a lua ...pilule.
Nici o crima de acest gen nu poate sa nu aiba efecte asupra intregii familii, mai devreme sau mai tarziu.
Nu va osteniti sa imi raspundeti ironic, stiu raspunsurile, imi pare insa extrem de rau ca atatia oameni isi apara nestiinta pt. ca e mai comoda.
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
alia_ro spune:
quote:
Originally posted by mamacangur
Nu stiu ce efect are asupra sanatatii lui bb, dar cum pilula de a doua zi actioneaza clar ca avortiva e cazul sa luam in calcul si efectele psihologice asupra mamei si bebelusului...
Stiu ce urmeaza sa mi se raspunda, dar cand vom intelege ca exista legaturi stranse intre mama, copil, si copiii ce ar putea veni poate ne vom gandi mai bine inainte de a lua ...pilule.
Nici o crima de acest gen nu poate sa nu aiba efecte asupra intregii familii, mai devreme sau mai tarziu.
Nu va osteniti sa imi raspundeti ironic, stiu raspunsurile, imi pare insa extrem de rau ca atatia oameni isi apara nestiinta pt. ca e mai comoda.
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
Ca tot suntem off-topic:
De acord cu tine in privinta legaturii foarte stranse dintre mama si copil, insa dupa cum vad la semnatura, vrei sa se faca ceva pentru copii abandonati, insa nu e mai bine sa prevenim, decat sa tratam? Pilula impiedica fixarea in uter a ovulului fecundat (de-aia se cheama a doua zi, nu e pilula aceea care efectiva provoaca un avort, cand copilul e deja format, daca stii despre ce vorbesc), dar daca tu crezi eliminarea a 2 celule inseamna avort...
Mai bine practicam abstinenta, sau ne legam trompele, nu?
Nu inteleg ce ai vrut sa spui cu 'atatia oameni isi apara nestiinta pt. ca e mai comoda'?
Draga mea multe fete intra pe acest forum din dorinta de a se informa, iar daca mamica de mai sus a comis-o crezi ca e cazul sa o punem la zid? Faptul e deja consumat, iar noi daca nu putem sa o ajutam mai bine ne abtinem...
alia_ro spune:
uite aici cate ceva depre Postinor (scrie clar ca nu provoaca avort):
http://www.iubire.md/ro/contra/postinor.shtml
mamacangur spune:
Pilula impiedica fixarea in uter a ovulului fecundat (de-aia se cheama a doua zi, nu e pilula aceea care efectiva provoaca un avort, cand copilul e deja format, daca stii despre ce vorbesc), dar daca tu crezi eliminarea a 2 celule inseamna avort...
Exact, m-ai ghicit! cred cu tarie ca si asta se cheama avort. Si nu-s singura...Dar nu arunc cu pietre in nimeni pt. ca n-am dreptul.Dar e mai comod sa crezi ca nu faci avort luand astfel de pastile.Nidatia= ou fecundat=copil. Si nu mai am altceva de adaugat pt. ca cine vrea sa accepte ideeea asta o va accepta cine nu, nu oricat as argumenta eu.
Iar pilula de a doua zi, inclusiv Postinor, impiedica nidatia.![]()
mamica fericita!
emaaimee spune:
Laura:
http://kellymom.com/health/meds/birthcontrol.html#morningafter
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
laura_ls20 spune:
Multumesc mult pt lamuriri.
Si inca o problema: Daca totusi este cazul de chiuretaj, imi poate spune cineva daca mai pot alapta apoi?
Va rog mult de tot, lamuriti-ma!