Cum se termina clasa a IV-a?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Am mai scris o data dar n-a dorit sa se posteze ,asa ca la loc comanda .
El vrea Viviana ,am avut grija eu ,am facut impreuna un tur al colegiului ,a fost f entuziasmat de fotografiile din care-l priveau de prin Africa ,Canada si alte locatii membrii lotului olimpic international de geografie ,si nu numai ,peretii tapetati cu diplome ,dotarile ...Am fost invitati apoi in amfiteatrul mare la un spectacol in care ne-au fost prezentate si traditia si rezultatele ...Numai ca eu stiu si realizez cum este obtinuta performanta si rezultatele .Plus ca nici scoala in care este acum nu este una slaba ,dimpotriva ,doar ca am avut noi sansa sa nimerim la o inv super cotata si super saturata ,si din acest motiv a trebuit sa compensam acasa ...

Pai daca mergeti si la private,si se descurca ,eu zic ccc ca n-aveti de ca va face probl cu testarea de la scoala ,mai ales ca-si doreste atat .Mult succes !!!

Vedeti voi ,sunt copii care-si doresc ,copii care nu vor sa treaca prin astfel de presiuni la varsta asta ,noi am fost admisi dar tot ma gandesc cum sa facem cea mai buna alegere in cunostinta de cauza ,realizand ca de ea vor depinde urmatorii 4 ani si nu numai ...Sunt copii diversi cu diverse nevoi ,potential diferit ,si nu in ultimul rand poate ,alte asteptari ...Noi ca si parinti ii cunoastem sau ar trebui sa-i cunoastem cel mai bine .Si bineinteles sa-i implicam si pe ei in luarea deciziilor ,pentru a-i responsabiliza .

Pot sa-ti trimit ,sigur ,daca-mi trimiti o adresa de mail ,pe cel de pe forum nu pot sa trimit attachment.Acum am verificat cum s-au transmis cele pt diuna si tare ma tem ca primele n-au fost lizibile .Asa e ?

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Da, @flower-power, primele doua sunt putin lizibile, cred ca s-ar intelege cu ceva efort. Si ultimul are josul paginii interpretabil. Oricum iti multumesc mult! S-ar putea sa ne descurcam cu ajutorul copilei mele.
Am citit si eu textul cu calul si ciupercile...bai!, dar trebuie ca multa minte au copiii nostri...In clasa a VIII-a ce-or mai face...?
Transmite-i, te rog, baiatului, inca o data FELICITARI!

Mergi la inceput

Test de verificare a cun .la lb si liter .rom pt adm in cl a V-a

Citeste cu atentie urmatorul text ,apoi raspunde la cerintele date :

"Baiatul se scula inainte de miezul noptii si se uita pe fereastra .In pridvor,calul lui de lemn lepadase capastrul si manca ciuperci .
-E-hei,zise baiatul ,paiele nu-ti plac ,de iarba nici nu vrei sa te atingi ,dar la ciuperci te-ndesi !
Ciocani in fereastra si calul,speriat ,se lipi de perete si incepu sa sforaie .

Sus ,in cer ,luna ,bucalata si pusa pe galceava,tragea de codite o stea verde .
-Proasto,sa nu te mai prind ca-ti bagi botul in copca pe care am facut-o in Dunare !
Steaua ,fiindca fusese prinsa asupra faptului ,tacea si-si trosnea degetele subtiri si nevazute "

(Fanus Neagu ,"Covorul violet ")

Partea I

A)Intelegerea textului (30 pcte)

1.(10p) Formuleaza intr-un enunt ideea principala (prop sau fraza )din fragmentul indicat in text (de la baiatul pana la sforaie ).
2. (10p)Povesteste in 3-4 randuri intamplarea din text .
3. (10p)Explica intelesul vorbelor baiatului din fraza "-E -hei ,zise ...........ciuperci te-ndesi !"

B)Limba si comunicare (30 pcte )

1. (10p) Scrie un enunt in care verbul a se lipi sa aiba alt sens decat cel din text ("...se lipi de perete ...")
2.(8p) Extrage din text cate doua exemple pt urmatoarele parti de vorbire :
a)substantive
b)adjective
c)pronume
d)verbe .
3.(12 p)Alcatuieste doua enunturi in care un subst .de genul masc ,nr sing ,selectat din textul dat ,sa aiba rol in prop de atribut ,apoi de complement .

C)Ortografie (10 pcte )

Scrie cate un enunt in care sa incluzi grupurile :"iau/i-au ","c-ar /car ".

PARTEA a II-a (20 pcte )

Imagineaza-ti in doua -trei randuri motivul pt care steaua isi trosnea degetele.

Nota :
Se acorda 10 pcte din oficiu .
Timp de lucru :50 min.

Voila ! Sa va fie de folos !
Intre romana si mate au avut timp doar 5 minute ,ar fi trb sa fie 20 conform programului afisat ,insa din cauza ca au fost mai multi in amfiteatrul unde a "picat " el ,din cauza de organizare le-a mancat 15 min .

edit sa va spun ca asta-i un text pe care Fanus (concitadinul meu ) l-a scris probabil la betie .Si daca mai doriti ,cand am timp, pot posta subiectul pe care l-au primit la romana pt cl. spec.

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Mate CN GH.M.MURGOCI

1. Fie

x=(15-15)*15+(15-15):15+15

y=1+2+3+...+15

z=[(1515:5:3+15*7):2-15]:8

Calculati (y+3*x):z

2. Cu suma de 7860 lei s-au cumparat 4 pixuri ,6 stilouri si 5 caiete .Cat costa fiecare articol daca pixul costa cu 30 de lei mai putin decat caietul ,iar stiloul este de 2 ori mai scumpdecat caietul?

3.Suma a trei numere naturale nenule este 19.Stiind ca unul este impar iar celelalte doua numere pare consecutive,determinati numerele si analizati toate posibilitatile .

30 puncte fiecare subiect ,10 p din oficiu ,50 minute de lucru .Toate suib sunt obligatorii .

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Oh, da acum le-am vazut.
Cam greute subiectele. Cel putin la mate au fost foarte grele.
Mersici.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput