Cum se termina clasa a IV-a?

Cum se termina clasa a IV-a? | Autor: dori

Link direct la acest mesaj

Stiti cu ce se va incheia clasa a IV-a anul acesta? Teste nationale romana + mate, test la limba straina? De unde pot afla o versiune oficiala?

Invatatoarea noastra spune ca nu este nimic sigur inca.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Cred ca e mai potrivit sa intrebi asta la sectiunea cu "Scoli, gradinite, crese, bone". Vezi ca am creat eu un subiect cu clasa a 4-a, dar nu s-a ingramadit nimeni la el. Uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108104
Poate tu ai mai mult noroc... Bafta!

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de dori

Stiti cu ce se va incheia clasa a IV-a anul acesta? Teste nationale romana + mate, test la limba straina? De unde pot afla o versiune oficiala?

Invatatoarea noastra spune ca nu este nimic sigur inca.

dori

Anul trecut clasa a IV-a s-a incheiat cu un soi de teste nationale doar pentru vreo 200 de scoli din intreaga tara, alese dupa niste criterii (urban/rural, nr. copii, calificarea invatatorilor etc) relevante pentru a trage concluzii. Exista si un raport de 200 de pagini cu constatarile in urma corectarii (daca vrei, ti-l trimit, eu l-am citit din curiozitate).
In aceasta toamna, intra in dezbatere parlamentara noul pachet legislativ privind Educatia (acum e in dezbatere publica, poti formula si tu puncte de vedere, daca vrei).
Daca ai rabdare sa-l citesti (eu n-am avut curaj inca), vezi care sunt propunerile. Ce se va alege de ele, vom vedea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Capriaoara, am deschis aici subiectul sperand ca aici voi primi mai multe raspunsuri. Ma insciu si la la subiectul dat de tine, poate reusim sa facem un club de mamici de clasa IV.

Lona, multumesc pentru informatii. Stiam de testele de anul trecut. Auzisem insa ca se vor da din nou teste pentru selectarea copiilor pe clase speciale si "altele".
O sa caut proiectul pentru noile legi, sa vad ce ni se pregateste. Mi se insa normal ca, daca se va elabora un nou regulament sa fie aplicat incepand cu un nou an scolar, nu sa fie anuntat cu trei (sau chiar sase luni) inainte de terminarea scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by dori

Multumesc pentru raspunsuri!

Capriaoara, am deschis aici subiectul sperand ca aici voi primi mai multe raspunsuri. Ma insciu si la la subiectul dat de tine, poate reusim sa facem un club de mamici de clasa IV.

Lona, multumesc pentru informatii. Stiam de testele de anul trecut. Auzisem insa ca se vor da din nou teste pentru selectarea copiilor pe clase speciale si "altele".
O sa caut proiectul pentru noile legi, sa vad ce ni se pregateste. Mi se insa normal ca, daca se va elabora un nou regulament sa fie aplicat incepand cu un nou an scolar, nu sa fie anuntat cu trei (sau chiar sase luni) inainte de terminarea scolii.

dori

Cu drag!
Nu cred, si sa-ti spun de ce.
Exista scoli cu un singur rand de clase, atat in mediul urban, cat mai ales la tara. Cu astia ce faci? N-au alternativa la "si altele". Insa textele legale trebuie sa fie aplicabile tuturor.
Oricum, fapt este ca pe actuala legislatie este interzisa "segregarea" copiilor pe orice fel de criterii, cu exceptia invatamantului vocational sau intensiv limba straina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Sunt dintr-un orasel mai mic iar fata mea invata la scoala de cartier ,o scoala de unde au iesit copii olimpici pe tara la diverse obiecte si au intrat copii la licee destul de bune .Totusi noi nu avem teste nationale la romana si mate si nici la engleza .Fetita mea e tot in clasa a IV a dar invata la toate obiectele .In schimb anul acesta cica nu se mai participa la cangurul ci la un alt concurs .Oare de ce ?
Anul trecut copii din aceasta clasa au luat premiul I si II la cangurul.Oare problemele de la Cangurul sunt prea usoare pentru ei si s-a hotarat participarea la alt concurs?
Nu inteleg de ce e nevoie de aceste teste nationale ,la alte scoli. La noi in oras inca nu se dau teste nationala la nici o scoala.

Mergi la inceput

am uitat sa precizez ca nu exista numai un singur rand de clase.

Mergi la inceput

ieri am auzit o stire de ultima ora .Cica s-a modificat legea invatamantului si nu se mai dau teste pentru trecerea in clasa a IV a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mergi pe edu.ro,la sectiunea forum,pune intrebare acolo si vei primi un raspuns...intr-o alta situatie eu am primit raspunsul asteptat acolo.Succes!
PS.Anul trecut Alex a dat un fel de testare,dar-culmea- numai clasa lor....de ce?habar nu am!Si alte clase a V-a din alte scoli au dat...Testarea n-a avut nici o relevanta...nu s-a produs nimic in urma ei...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vela spune:

Buna mamelor, si baiatul meu este in clasa a IV-a si nici eu nu stiu cum stau lucrurile dar daca aflati ceva postati ca sa aflam toate.
Multumesc.
LA MULTI ANI!!!

vela33+cu Alexia si mama lui Vlad(23.03.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

si noi suntem in ceata deocamdata in legatura cu acele teste... si nu stiu daca au vreo importanta rezultatele? Sper sa nu fie ca un fel de admitere in a V-a

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput