Perete despartitor - cum il fac?

Perete despartitor - cum il fac? | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Salutare!
Vreau si eu un pic de ajutor/o sugestie de la cine se pricepe.
Dintr-un living de 23 mp dreptunghiular si cu iesire in balcon vreau sa fac 2 camere: un dormitor care va include perete cu iesirea pe balcon si restul va ramane living dar fara lumina naturala. Pe jos e parchet. Ma gandeam sa fac un perete care sa aiba un ochi de geam (eventual PVC) in partea superioara, lat cam de 40 cm. Nu stiu insa:
- cum sa "sparg" parchetul nou
- din ce sa construiesc peretele a.i. sa poata sustine geamul.
Apreciez orice ajutor.
Merci mult.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885830356/" target="_blank">Botez Bogdanel
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885892902/" target="_blank">Poze din August&Sept

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ai putea sa incerci sa faci peretele din PAL.
Practic sa faci niste usi glisante, iar la mijloc sa aiba geamuri.
Sa fie bucati de PAL, din care 2 fixe si 2 gliseaza.
Iar daca sitemul de prindere e sus nu mai tb sa strici parchetul.

Sau incearca un perete de "termopan". Dar nu stiu daca arata foarte bine.

Sau mai sint usile acele "armonica". Din cite am inteles sint unele mai frumoase acum din lemn, nu prostiile alea din plastic care erau odata.

Sa faci cumva un glasvant Asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Uite ce am gasit:
http://www.mobila-online.ro/Usi-glisante-id45.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Georgeasca

Uite ce am gasit:
http://www.mobila-online.ro/Usi-glisante-id45.html

Ideea mi se pare perfecta si (in principiu) perfect adaptabila reamenajarii spatiului despre care ne vorbesti, lbelciug.

Evident nu e o solutie chiar ieftina dar ...daca te gindesti ca serveste foarte bine scopului final ( arata frumos, lumina circula "liber") si pe deasupra nici nu mai trebuie sa scoti parchetul (sistemele de glisare sint, in general, montate peste parchet) pare ca merita investitia, nu?

lbelciug, daca ti se pare ca nu-i ceea ce doresti si te gindesti la altceva (un perete "adevarat"), scrie aici dimensiunile camerei si ale balconului (lungime si latime), poate ne mai vin si alte idei...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc pt sugestii, fetelor.
Nu stiu daca un perete cu usi glisante de genul celui indicat de Georgeasca ar fi ideal pt noi. Nu as vrea sa fie un perete transparent, mai ales ca va desparti un dormitor (presupune intimitate, nu?) de un living (oarecum public, mai vin musafiri, etc).
Daniela_b, dormitorul nu va include balconul, deci dimensiunile lui nu cred ca ar fi relevante.
Peretele din PAL asigura si izolatie fonica?

www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885830356/" target="_blank">Botez Bogdanel
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885892902/" target="_blank">Poze din August&Sept

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lbelciug

Multumesc pt sugestii, fetelor.
Nu stiu daca un perete cu usi glisante de genul celui indicat de Georgeasca ar fi ideal pt noi. Nu as vrea sa fie un perete transparent, mai ales ca va desparti un dormitor (presupune intimitate, nu?) de un living (oarecum public, mai vin musafiri, etc).
Daniela_b, dormitorul nu va include balconul, deci dimensiunile lui nu cred ca ar fi relevante.
Peretele din PAL asigura si izolatie fonica?

Peretele din pal nu prea cred ca izoleaza fonic.

Peretele ala nu cred ca e transparent. Probabil e cu sticla sablata, care lasa doar lumina sa treaca insa formele nu se disting.
Si daca e prea transparent exista foaie autocolanta care imita perfect sticla sablata si in felul acesta se "ascunde" si mai bine.
Am pus eu acasa folie autocolanta peste sticla sablata si astfel geamurile nu mai sint transparente de loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Din gips carton - rigips. Se poate face dublu, intarit cu fier parca, si eventual umplut cu vata minerala intre cele doua straturi. Consulta-te cu un zidar sa vezi daca sustine si fereastra, dar nu vad sa fie probleme, mai ales daca e intarit. Cica izoleaza foarte bine fonic si termic.

Parchetul e din lemn sau laminat? La cel din lemn trebuie scoase un rand de sipci, depinde de model, nu cred ca se pune peretele peste, dar intereseaza-te la un specilaist totusi. Iar cel laminat, numai daca nu scoti un rand de placi, asta daca placile merg liniar cu viitorul perete pe lungime, si dupa ce pui peretele, completezi diferentele eventuale si pui sipci.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Coraly, saru-mana pt raspuns!

www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie

Mergi la inceput