Copil agresiv la gradinita!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Poate n-ar fi rau sa se adune parintii cat mai multor copii, impreuna cu educatoarea, care sa-i confrunte (politicos, dar ferm), la o sedinta, pe parintii copilului cu pricina, sa le spuna ca lor le este clar ca un copil nu face decat sa oglindeasca si sa puna in act ceea ce vede la parinti, sa-i roage sa-si asume raspunderea si sa faca ei insisi ceva in viata lor care sa-i schimbe comportamentul copilului, eventual sa le dea de citit niste carti si materiale psihologice bune. Pentru cine e interesat, sa-mi dea un PM cu adresa de mail si va trimit cu drag carti si articole pentru a va sprijini actiunea.

In orice caz, la parinti trebuie lucrat, acolo e buba.


Felicia

Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nicu, parintii stiu ce face copilul lor la gtradinita, pana la urma cu ei a discutat cineva?

Si copilul meu a avut anul trecut in grupa un coleg bataus. Ii cunosc pe parintii lor, sunt absolut OK, nu-l abuzeaza in nici un fel si, totusi, copilul era agresiv, certaret,necooperant, educatoarea nu se putea intelege cu el, il punea in time-out de fiecare data cand facea ceva rau, dar degeaba. Copiii au ajuns sa-l evite, asa ca, prin comportamentul lui, s-a autoizolat, nu se mai juca nimeni cu el pentru ca, de fiecare data, se agitau spiritele si se termina prost. Sarea la bataie si la copii mai mari sau mai puternici decat el in fata carora n-avea nici o sansa, pentru ca acestia ripostau. Anul asta l-au dus la o gradinita de integrare -Integrative Kindergarten- cu acordul parintilor, sigur- (Integrative Kindergarten) unde, pe langa educatoare, in grupa este si un socio-pedagog.
Dar este adevarat ca ,uneori, la parinti e problema dar n-avem cum sa stim asta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Dar de unde ati tras voi concluzia ca un copil se oglindeste in comportamentul parintilor de acasa?De unde ati tras concluzia ca ar fi educatia de acasa?Cate dintre voi sta acasa cu copilul ,sau copiii?Cate dintre voi au sau au avut bone la copii care sa le dea educatie si sa stea cu copii vostri? .Chiar educatia parintilor fata de copii lor nu cred ca este una gresita .Nu cred ca parintii isi indeamna copii la violenta in gradinite .Eu am un copil mai naravas sa zic ,nu rau ,dar si daca este lasat in voia sortii la gradinita cum se intampala de obicei ,copii se iau la harta ca altceva nu au ce sa faca .Asta e joaca majoritatii copiilor de gradinita .In momentul in care ma duc sa-mi iau copilul imi sare educatoarea de la alta grupa bineanteles pt ca educatoarea lui pleaca frecvent si atunci neavand cu cine sa-i lase amesteca grupele intre ele si apar probleme .In loc sa le ocupe timpul cu diferite activitati ca de asta il duc si eu la gradinita ,ii lasa sa -si vada fiecare de treaba lui si automat ca incep dispute pe jucarii .Rog sa nu se mai faca afirmatii gen ca e educatia de acasa cum mi-a reprosat si mie la randul meu secretara gradinitei ,pt ca nimeni nu stie ce se intampla intr-o familie .Eu nu stiu daca i-am dat o educatie gresita copilului meu mai ales ca am ales sa stau acasa cu el tocmai pt a nu-i lipsi parintii amandoi ,iar tatal lui este mai mult plecat ,lipsind cateodata si 3 sapt .Deci daca el este mai mult plecat la noi nu aude certuri ,nu vede batai ,nu il indemn sa se bata cu altii ,din contra in fiecare zi cand il duc la gradinita ii explic si il rog sa nu bata si sa nu se bata cu nici un copil ca nu e frumos si nici bine etc .Daca se intampola asta ,eu il pedepsesc acasa ,tinandu-l in camera lui ,si neavand acces la jucariile lui ..Acum cand m-am dus la gradinita am stat si noi parintii lui de vb cu directoarea si i-am cerut sa nu se mai lase copii liberi si nici sa nu se ma amestece grupele intre ele ,iar daca se mai amestca vreodata sa-mi dea mie tel ca sa-mi iau copilul acasa daca el este buba de acolo si i-am mai cerut programa zilnica a grupei ca sa stiu ce fel de activitati are copilul meu in fiecare zi si sa nu mai fie lasat de izbeliste .
Am ajuns la grupa lui si binainteles ca cativa (scuzati cacofonia)colegi cum l-au vazut pe Toma au venit la el sa-l zgandare deci nu cred ca este vinovat doar un singur copil .Trebuie ca sa aiba un motiv intemeiat la fata locului ca sa faca ceea ce facae .Bine ca sunt si exceptii cu care intr-adevar nu te poti intelege absolut deloc nici cu copilul ,dar nici cu parintii . Am fost eu sa discut cu directoarea institutiei de invatamant ca sa aflu ce se intampla acolo pt ca nu mi se pare corect sa vina cineva ca secretara acelei gradinite si sa-mi reproseze ca e educatia primita acasa la mine neavand nimic intemeiat la baza acestei afirmatii .La mine acasa copilul meu e cuminte si nu face nazbatii ,decat in limita bunului simt si vin si copii la el si nu se bat .Daca la mine acasa se poate la gradinita inseamna ca se intampla ceva care nu e la locul lui .Deci i-am zis si eu ca nu e problema de la mine de acasa si ca poate e de la gradinita .Am zis ca impreuna cu sotul meu sa facem o sponsorizare la grupa lui cu un sistem video prin internet si sa vad si eu ce se intampla acolo ca si eu sunt foarte curioasa .Cum sa nu poata sa-l struneasca la gradinita ca daca vad ca se intampla asa ,intr-adevar caut si-l duc la un specialist dar pana ce nu vad eu cu ochii mei care este motivul nu pot ca sa fac asta .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

clau2toma, n-as putea spune ca nu ai dreptate. Si eu am un copil neastamparat. Am sala de grupa langa a lui si o aud toata ziua pe colega cum urla (nu doar la el, si la alti copii). De luni l-am mutat la alta grupa cu educatoare mai blande, sa vedem ce iese. Eu reusesc sa-mi stapanesc toti copiii din grupa, dar, dupa cum ai spus, lucrez cu ei incontinuu, nu prea am timp sa rasuflu (altfel isi sparg capetele). Caut sa fac cu ei cat mai multa miscare (prin joc, bineinteles);celor hiperkinetici le dau tot timpul sarcini de indeplinit, sa aiba ocupatie si sa se simta importanti; nu sunt de acord cu statul pe scaunele si privitul la televizor, nici cu statul cu mainile la spate, nici cu lasatul copiilor in plata domnului, sa se joace fiecare cum are chef.Nici cu urlatul la copii cat e ziua de lunga, ca-i agitam si mai tare. Trebuie intervenit in jocurile lor cand este cazul, invatati cum sa se comporte. Cand vine ziua de vineri in sapt in care sunt in tura de dimineata abia imi revin, plec de la lucru ametita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Aici activitatile pe care educatoarea le face cu copiii si "jocul liber"- cum se numeste (Freispiel) sunt la fel de importante. La un moment dat copiii sunt lasati sa se joace fiecare cum vrea si cu cine vrea - educatoarea este in incapere, bineinteles, dar nu participa. Atunci se formeaza grupulete, se leaga prietenii dar, inevitabil, apar si certuri.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Copiii trebuie invatati sa-si rezolve problemele pe cale pasnica, discutand, negociind... un rol foarte important in educatia lor il are si familia. Degeaba ii invatam noi intr-un fel, daca acasa mama sau tata isi rezolva problemele cu ei pocnindu-i. Invata sa faca si ei la fel cu cei de varsta lor. Atentie si cu televizorul!
Am chef azi sa scriu, pe langa programa din gradinite, si functiile de parinte. Poate intereseaza pe cineva. Voi deschide un nou subiect.

Mergi la inceput