Pareri despre gradinita VISE
Raspunsuri - Pagina 2
crisiacob spune:
Din pacate gradinita cea noua nu este in zona, este tocmai pe langa Cismigiu. Norocul meu este ca e in drum spre serviciu (lucrez tocmai in Militari). Sper sa nu ma mut curand...
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
doradora spune:
am citit cu mare parere de rau ce ati scris; mi-as dori tare mult sa se revina asupra iesitului afara. este f important pt un copil de la programul lung sa se si aeriseasca, nu sa stea doar intre 4 pereti, oricate activitati ar face si oricat de interesante ar fi. eu chiar sper sa mi se dea un raspuns pozitiv la aceasta problema.
chris + alexandra
bebeii nostri
babygirl spune:
M-au intristat mesajele scrise dupa ultima mea postare, dar sunt de inteles. Anul trecut gradinita era la inceput. Au fost scapari, sunt sigura, dar eu cred ca se incearca in permanenta gasirea unor solutii pt imbunatatirea calitatii serviciilor.
Vin acum si eu cu niste completari si pareri personale pt ca Ema merge in continuare la "Vise" deoarece inca nu am indetificat vreun motiv real, care sa ne determine sa o supunem pe Ema unei schimbari.
Cred ca fetita mea a ajuns la "Vise" chiar dupa ce s-au facut cele 2 grupe mici. A avut clasa aceea de sus, dormitorul mic, despre care s-a vorbit mai sus. Da, recunosc ca la inceput, cand eram inca atenta la orice detaliu, nu mi-a picat nici mie bine, dar am asteptat sa treaca timpul, sa intelegem cum se organizeaza lucrurile la aceasta gradinita. Intre timp Ema a devenit tot mai mult "de-a casei", iar eu am simtit siguranta si liniste, astfel incat nu mai am suspiciuni. Cel mai important lucru pt mine este ca ea se simte bine acolo, iar eu pot sa stau linistita. Partea cea mai buna si frumoasa a fost educatoarea grupei mici de la etaj. Ema a indragit-o din prima pe aceasta. Iza este de nota 10 ca pedagog. De cand am inceput anul nou scolar,Ema are alta educatoare, iar Iza a ramas profesoara ei de engleza. Ne trimite saptamanal suportul de curs. Este constiincioasa, atenta, calda, pusa pe treaba. Cel mai mult si cu mai multa placere si entuziasm, Ema imi povesteste despre ea. Cum sa nu fiu multumita cand imi vad copilul entuziasmat de ceea ce invata si cine-i este alaturi atatea ore!!?? Am crescut intr-o familie de profesori, iar acum 12 ani predam si eu engleza la copiii mici. Nu la gradinite, ce-i drept, ci la scoala generala. Stiu ce inseamna sa lucrezi cu copiii, cum trebuie sa-si faca temele un profesor, iar Iza a fost pana acum de nota 10. Intr-adevar, mi-ar place sa gasesc aceeasi sarguinta si la celelalte educatoare.
Sunt convinsa ca au fost scapari anul trecut. Si in vara mai erau. Totusi, se incearca solutionarea lor. Nimeni nu sta cu mainile-n san, iar problemele nu sunt ignorate si mai ales nu sunt negate (vezi exemplul cu incidentul cu ciorba, descris mai sus) Am vizitat multe gradinite pana am ales, iar criteriul de selectie a fost curatenia si un tele pozitiv cu directoarea. Stiam ca daca nu-mi va placea directoarea, nu-mi va placea nici gradinita ei. Am dus fetita sa vada si ea gradinita, pt a fi sigura ca este si pe placul ei, apoi n-a mai fost nevoie sa stam prea mult pe ganduri.
Cat despre desenele animate, eu chiar apreciam ca nu se uita des la televizor. Vinerea ii gasesc la tv, dar sa fim seriosi, cum poate strica o ora de desene animate, mai ales cand esti cu prietenii tai!? Pt mine este important ca puiul meu sa fie fericit, sa-l vad razand, sa-l vad entuziasmat.
Programa educationala este continatoare. Eu o vad consistenta si hranitoare. Au zilnic engleza inclusa in pret, nu ca la alte gradinite, unde optionalul de lb straine se plateste. Toata vara i-a dus la inot, la un spa. In fiecare zi, cand mergeam sa o iau, ii gaseam pe copii in curte. Probabil ca in iarna trecuta nu i-a scos, dar imi amintesc ca atunci cand am fost noi sa ne inscriem, ne spunea d-na directoare ca multi parinti nu doresc sa-i scoata afara pe copii. Ce ar fi putut face in aceste conditii? Am participat deja la sedinte si nu-i usor..cand sunt mai multe pareri, dar toate categorice.
Despre mancare. Nu eram inca in gradinita cand a fost incidentul mentionat mai sus, dar sunt convinsa ca este adevarat. La fel de convinsa sunt ca a fost o scapare si ca nu se va mai repeta. De ce? Hai sa zicem ca unul din motive ar fi fiul directoarei, care este si el la aceasta gradinita. In plus, daca ati vedea cat este de curat acolo, ati intelege ca se pune accent pe sanatate, curatenie, ordine. Se poate intampla ca tu, ca manager/director, sa mai gresesti cand angajezi pe cineva. Despre acest aspect, pot spune doar ca au fost invitate sa plece cateva persoane din gradi pt ca dezamagisera, inselasera asteptarile..
Cred ca cel mai important lucru este ca d-na directoare sa stie sa-si aleaga bine personalul si sa-l "scoleasca" in permanenta, iar daca greseste, sa aiba puterea de a schimba. Cred ca toate acestea le stie dansa si le face.
Sper ca nu i-am dat prea mult credit acestei gradinite, ca multumirea si bucuria fetitei mele nu ma inseala, ca lucrurirle sunt asa cum simt eu, ca mama. Am tinut sa scriu mesajul acesta pt ca discutia nu mai era in favoarea unei gradinite pe care eu inca o consider una foarte buna, iar daca cineva se gandeste macar sa o viziteze, eu zic ca merita sa o faca, iar apoi sa aleaga ce-i mai bun pt copilul sau.
Va doresc sa gasiti fiecare gradinita facuta special pt voi, de unde copiii sa se intoarca fericiti.
Adina&Ema
oanapnsc spune:
DREPT LA REPLICA:
Intamplator, o prietena mi-a trimis astazi link-ul catre acest site. Am fost surprinsa (nici placut, nici neplacut), doar surprinsa, sa citesc opinii ce dateaza de 1 an si mai bine despre Gradinita VISE, al carei director sunt. Am recunoscut in spatele fiecarui membru parinti pe care am avut sansa sau ghinionul sa-i cunosc de-a lungul timpului si nu m-au mirat catusi de putin interventiile acestora. Minciuna si lasitatea dor insa atat de tare... Aceeasi parinti care isi ascund frustrarile sub masca nemultumirilor diverse (mancare ce provoaca indigestii, copii pedepsiti cu orelesau tinuti in fata desenelor animate cu orele, discriminari cu iz hitlerist (destepti-mai putin destepti) etc. ) au parasit gradinita cu zambetul pe buze si multumiri adresate intregii echipe (parintii baietelului inscris la Waldorf) sau "uitand" sa achite taxa ("d-na" SIMONABB)...
Fara sa pretind ca in Gradinita noastra totul este perfect, as vrea doar sa subliniez 2 lucruri:
1. Toate activitatile ce se desfasoara in aceasta institutie respecta COPILUL (structura programului instructiv-educativ, igiena alimentatiei si a intregului spatiu etc.).
2. Niciodata, in calitate de Director al Gradinitei, nu am prezentat deformat imaginea Gradinitei, astfel ca fiecare parinte a luat hotararea sa isi inscrie copilul in cunostinta de cauza!!!
Multumindu-le celor care apreciaza si au incredere in ceea ce facem zi de zi si urandu-le succes celor care au ales un loc mai bun pt. copiii lor, rog pe viitor critici constructive bazate pe fapte reale!
Oana Paunescu
Director General Gradinita "VISE"
crisiacob spune:
Doamna director Oana Paunescu,
Nu ma gandesc nici o clipa sa retrag cele spuse iar faptul ca am plecat eu si sotul meu cu zambetul pe buze a fost din cauza ca suntem oameni bine crescuti (cum altfel am fi putut s-o facem?). Intr-adevar cea pentru care am toate cuvintele de lauda este Iza, de care Radu era intr-adevar indragostit. In rest, tot ceea ce am spus este adevarat. Si credeti-ma, acum am termen de comparatie!
Nu trebuie sa va supere faptul ca sunt parinti care isi doresc altceva pentru copilul lor. Viata este cruda uneori.
Va doresc mult succes de acum inainte!
oanapnsc spune:
Multumesc, in primul rand, pentru urarea de final, de care, de altfel, sper sa aveti si dvs. parte. Problema de caracter ramane, insa. Cand ai de-a face cu un om, in general, indiferent de durata relatiei, pe tot parcursul acesteia si, mai ales, cand o inchei, buna crestere ar trebui sa oblige la ONESTITATE. Evident ca spui "ramas bun" civilizat, dar nu inventezi scuze, ca apoi sa apari cu acuze... Anyway, viata e cruda, aveti dreptate: unii au suflet si caracter cu toptanul, altii le cauta in zadar toata viata...
Oana Paunescu
crisiacob spune:
Stimata doamna director,
Nu m-am lamurit pana la urma ce va deranjeaza. Faptul ca mi-am spus opinia pe acest forum sau faptul ca nu am fost "onesta"?
Sunteti asa de convinsa ca daca v-as fi spus ce ma deranjeaza, lucrurile s-ar fi remediat? Ma indoiesc sincer.
Sa va aduc aminte ca nu au fost scosi copiii afara timp de 3 luni, din octombrie pana in ianuarie? Din cate imi aduc aminte mi-am exprimat nemultumirea si dv ati ridicat din umeri. Daca va spuneam ca ma deranjeaza in continuare, i-ati fi scos?
Sa va aduc aminte de Tom si Jerry? Daca va spuneam nu i-ati mai fi lasat sa se uite? (si offtopic, Tom si Jerry sunt unele din cele mai violente desene care dezvolta agresivitatea in randul copiilor). Iarasi ma indoiesc.
Vreau in final sa va aduc la cunostinta ca acest forum este un loc unde se impartasesc opinii PERSONALE (bune si rele) despre diverse topicuri. Principiile adoptate de dumneavoastra in gradinita pe care o conduceti nu au corespuns cu cele pe care mi le-as fi dorit pentru copilul meu.
In loc sa va suparati si sa recurgeti la epitete nu tocmai fericite (minciuna, lasitate...) ar trebui sa fiti deschisa si sa va puneti intrebari daca persoana care a fost nemultumita de serviciile oferite de dv nu are cumva dreptate.
IonescuOana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanapnsc Multumesc, in primul rand, pentru urarea de final, de care, de altfel, sper sa aveti si dvs. parte. Problema de caracter ramane, insa. Cand ai de-a face cu un om, in general, indiferent de durata relatiei, pe tot parcursul acesteia si, mai ales, cand o inchei, buna crestere ar trebui sa oblige la ONESTITATE. Evident ca spui "ramas bun" civilizat, dar nu inventezi scuze, ca apoi sa apari cu acuze... Anyway, viata e cruda, aveti dreptate: unii au suflet si caracter cu toptanul, altii le cauta in zadar toata viata... Oana Paunescu |
Stimata doamna,
Nu sunt in nici un fel in cauza dar nu mi se pare corecta atitudinea de a jigni un parinte nemultumit de gradinita dvs.
Daca ati fi urmarit mai demult acest forum ati fi vazut ca multi parinti isi exprima parerea despre multe gradinite,si multe pareri sunt nesatisfacatoare. Tocmai de aceea acest forum isi are rostul.
Tin sa mentionez ca si eu mi-am retras copilul de la diverse activitati dupa ca am semnalat in nenumarate randuri (politicos bineinteles) cateva aspecte nemultumitoare. Cand ne-am retras nu am accentuat ca ma retrag dintr-o cauza sau alta pentru ca pur si simplu consideram suficient ceea ce spusesm deja. Si bineinteles ca m-am retras in relatii amiabile si cu multumiri pt. partile pozitive ale activitatii respective. NU consider obligatia mea, ca parinte, sa fac mai mult de atat din moment ce activitatile respective au fost platite de mine la zi in lunile respective.
Este un forum unde parintii care platesc isi exprima in mod liber opiniile. Care difera de la o persoana la alta, fara suparare.
oanapnsc spune:
Stimatei d-ne mamica de Radu:
Deja discutia incepe sa semene a foileton. Asa ca, de dragul economiei de timp si energie, cel mai bine cred ca ar trebui incheiata. Cu o ultima lamurire in ceea ce ma priveste: in general, nu ma caracterizeza "ridicatul din umeri" dar, daca dvs. asa va amintiti relatia noastra, nu pot decat sa fiu mai atenta de acum inainte... E adevarat ca in aceea perioada copiii nu erau prea des scosi in curte insa, ca sa fim foarte sinceri pana la capat, ar trebui sa va amintiti disperarea parintilor copiilor aflati in primul an de colectivitate care treceau pe la gradinita aproximativ o saptamana dintr-o luna, restul timpului petrecandu-l acasa bolnavi. Va reamintesc, de asemenea, ca hotararea de a nu-i mai scoate afara nu mi-a apartinut mie ci majoritatii parintilor grupelor mici. Sigur ca intre timp am realizat cu totii ca nu este o solutie si ca trebuie, pur si simplu, sa avem rabdare si incredere in sistemul imunitar al fiecaruia. Este, asadar, o greseala pe care o recunosc si o consider remediata. In privinta desenelor insa nu aveti absolut deloc dreptate. In primul rand, in Gradinita nu exista desene cu Tom si Jerry si nu pentru ca le-as considera violente (sa fim seriosi!!! altfel o sa-mi spuneti ca si Scufita Rosie si Capra cu trei iezi ar trebui desfiintate), ci pentru ca, pur si simplu nu exista... In al doilea rand, in schema orara a tuturor grupelor exista o singura zi in care copiii vizioneaza desene (ziua de vineri).
Ca sa concluzionam: imi pare sincer rau ca nu ati avut ONESTITATEA de a va exprima nemultumirile (acesta este si raspunsul la intrebarea dvs. legata de ceea ce m-a deranjat in interventia dvs. pe forum) si ma bucur sincer ca Radu se afla acum intr-un loc in care se dezvolta frumos, sub toate aspectele!
Doamnei Oana Ionescu
De cand e lumea si pamantul, oamenii s-au impartiti in categorii, una dintre ele fiind multumiti-nemultumiti. Toti au loc sub soare. Dar felul in care iti exprimi nemultumirea face, cu adevarat, diferenta. Faptul ca platesti nu iti motiveaza absentele de la orele de Educatie Civica sau lacunele celor sapte ani de-acasa, cand parintii ar trebui sa se preocupe de inradacinarea in sufletele copiilor a unor valori fundamentale, cum ar fi CORECTITUDINEA si CURAJUL.
CU SOACRA N-AM CE FACE, AM UNA DE CARE MI-E TARE DRAG!!!
IonescuOana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanapnsc Stimatei d-ne mamica de Radu: Doamnei Oana Ionescu De cand e lumea si pamantul, oamenii s-au impartiti in categorii, una dintre ele fiind multumiti-nemultumiti. Toti au loc sub soare. Dar felul in care iti exprimi nemultumirea face, cu adevarat, diferenta. Faptul ca platesti nu iti motiveaza absentele de la orele de Educatie Civica sau lacunele celor sapte ani de-acasa, cand parintii ar trebui sa se preocupe de inradacinarea in sufletele copiilor a unor valori fundamentale, cum ar fi CORECTITUDINEA si CURAJUL. CU SOACRA N-AM CE FACE, AM UNA DE CARE MI-E TARE DRAG!!! |
Stimata doamna,
Desi repet nu am nici un interes in cauza de fata, nu pot sa nu remarc atitudinea dvs. razboinica, total nepotrivita cu economia de piata, in care din pacate sau din fericire trebuie sa ne incadram.
Dupa cum singura v-ati prezentat nu sunteti un simplu membru al forumului, ci directorul unei gradinite private.
In aceasta calitate vi s-ar potrivi o alta atitudine fata de un fost client, o persoana cu care ati colaborat si de pe urma careia ati incasat taxe cateva luni bune la rand.
Imi pare rau sa va spun dar cu remarcile dvs. imi aduceti aminte de epoca de aur, cand se practica politica gen "pumnul in gura".
Nu inteleg despre ce grad de onestitate vorbiti, chiar nu imi pot da seama cata onestitate se poate astepta de la parintele unui copil care, pe banii lui, isi exprima o nemultumire.
Am urmarit deunazi pe forum un topic despre niste cursuri private din Bucuresti, in care tot asa mai multi parinti isi exprimau o serie de nemultumiri. Ca si dvs., directorul acelui curs a intervenit dar atitudinea dumnealui a fost ceva de genul "opiniile dvs. sunt importante pt. noi, multe dintre problemele semnalate sunt deja in curs de rezolvare iar celelalte vor fi luate in consideratie si transmise mai departe etc." Eu nu imi consum energia indicandu-va dvs. cum sa procedati, dar, presupunand ca prin interventiile dvs. doriti sa va atrageti clienti noi (sau macar sa nu vi-i pierdeti pe cei actuali) pe mine una, ca potential client cel putin, m-ati pierdut cu siguranta.
Nu m-au deranjat detaliile marunte gen "ba era Tom si Jerry / ba nu era Tom si Jerry) ci, repet, atitudinea fata de un fost client al dvs.
Cat despre fraza din final, total off-topic, nu am de gand sa discut cu dvs, deoarece in general nu am timp de pierdut. Cum nu avem nici o treaba una cu alta, v-as ruga respectuos ca daca aveti timp liber pt. asa ceva sa va gasiti o alta persoana amatoare de razboaie din motive personale.