Radet si datornicii!
![](images/user_woman.png)
Saptamana trecuta am primt in cutia postala un fluturas semnat de catre radet si-n care se mentioneaza ca asoc de proprietari din care facem si noi parte are datorii de 284.000 ron(facturi neachitate +penalizari),suma adunata in decurs de 2 ani si de care nimeni nu a spus nimic.Tot in fluturas se mentioneaza ca -n 5 zile daca nu se achita datoriile vom fi debransati.
Atunci cand am cerut explicatii administratorei ,pur si simplu a ridicat din umeri si da vina pe rau-platnici.
A avut loc o sedinta cu locatarii din cele 5 scari ale blocului ,dar Maria -sa admin nici nu s-a prezentat.
Eu sunt unul dintre locatatrii care nu am avut niciodata datorii la intretinere si de aceea sunt foarte nelamurita .
Cum adica sa suport consecintele alaturi de cei care nu-si achita datoriile,iar institutiile statului sa ne trateze pe toti la fel.
Am expus aceasta problema pe forum public in ideea ca daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie si ce rezolvari au gasit.
Ideal ar fi sa ne punem microcentrala ,dar formalitatile destul de greoaie ma tem ca nu ne vor ajuta,deoarece radet nu mai aceepta la momentul acesta debransari .
Ma tot gandesc ce as mai putea face........
EVE
"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga
Raspunsuri
roxanal spune:
Eve, naspa situatie, problema este ca Radet nu face diferenta intre buni platnici si rai platnici intr-un bloc, ci ia asociatia de locatari drept platnic, indiferent cum o fi ala
deci rezolvarea este sa schimbati administratora (in primul rand de ce nu vi s-a adus pana acum la cunostinta acest debit, daca este atat de vechi? si in al II-lea rand, faptrul ca nu s-a prezentat la sedinta poate spune multe) si puteti cere un control financiar asupra asociatiei de proprietari...sa vedeti daca nu cumva administratora a confundat buzunarul ei cu al vostru ...
succes
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mamaruta spune:
quote:
Originally posted by roxanal
Eve, naspa situatie, problema este ca Radet nu face diferenta intre buni platnici si rai platnici intr-un bloc, ci ia asociatia de locatari drept platnic, indiferent cum o fi ala
deci rezolvarea este sa schimbati administratora (in primul rand de ce nu vi s-a adus pana acum la cunostinta acest debit, daca este atat de vechi? si in al II-lea rand, faptrul ca nu s-a prezentat la sedinta poate spune multe) si puteti cere un control financiar asupra asociatiei de proprietari...sa vedeti daca nu cumva administratora a confundat buzunarul ei cu al vostru ...
succes
Acest control cui si cum trebuie sa-l ceri?
NicoletaB spune:
in fostul bloc in care au locuit ai mei, administratora ne furase cu 500 milioane lei, bloc de 2 scari, 40 apartamente
noua nu ne-a venit instiintarea dar o iarna radetul ne-a oprit apa calda, iar administratora zicea ca datornicii sunt de vina, chiar venea la usa sa stranga spaga pt radet sa ne mai lase o saptamana apa calda
pana la urma un pensionar mai curios din bloc a sapat si a vazut datoriile reale ale blocului
am dat-o in judecata, s-a facut expertiza contabila si i s-a imputat plata sumei de mai sus
intre timp s-a mutat din bloc, caci tot ce cumparase era pe numele mamei si a fiicei, iar ea nu avea nimic pe numele ei
a primit 2-3 ani cu suspendare, si chiar si in urma deciziei finale a judecatorilor, radetul a refuzat sa treaca suma restatnta pe numele ei si sa stearga asociatia de datorie
asa ca asta vara se facuse sedinta si s-a semnat cu radetul o intelegere ca in 2 ani locatarii sa plateasca datoria
morala: sa fi hot prieste in Romania
ai mei s-au mutat in alta parte si primul lucru pe care l-au facut a fost sa-si puna centrala
apa rece nu va fi oprita niciodata, apa calda si caldura DA
ligeea spune:
Da...si noi am avut in bloc aceeasi experienta . Ne judecam de vre-o 4 ani cu fost admin. pe care n- o doare nici in f...si care locuieste in continuare in bloc.
A trebuit sa platim toata suma restanta -vedeti ca aveti datotii nu numai la Radet ci si la apa, gaze, etc , s-au recalcaulat am luat niste termene de plata si am facut toti eforturi sa le platim . Si ceva de dat cu capul-singura care nu a platit recalcularile e fosta , nu plateste nimic decat intretinerea , in rest nicireparatia la acoperis, nici tevile de la subsol.
Si-a facut casa la Gruiu, pleaca in wee-end si ne da cu tifla .
Justitia , ce treaba are ?Am platit nspe expertize, am luat nspe termene si ce daca ?
Daca nu plateam , ramaneam fara utilitati . Si asa am ramas fara apa rece -stiti ce misto e sa torni apa calda in closet ?
Slava Domnului ca scap si mamut la casa mea
ligeea spune:
Scuze -URGENT la Primaria de sector ei pot face urgent controlul contabil, angajati si un contabil autorizat -de la Uniunea Expertilor Tehnici pentru a compara rezultatele.
Tot urgent faceti actiune in instanta si plangere la politie ca altfel vinde ap. in care sta si nu ma aveti ce lua .
A mai primit multe instiintari si are sigur relatii la casierie la Radet in mos normal nu se ajunge la asemenea sume fara sa se sisteze livrarea de apa si caldura
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
si la noi e aceeasi situatie -datorii neplatite,fostul administrator s-a mutat si acum se discuta sa le platim noi, esalonat, in 3 ani, altfel cica ne taie apa calda si caldura.Asta in conditiile in care s-a mai sistat un an apa calda, cand era fostul administrator.In fine.Problema e ca la noi in bloc mai mult de jumatate din locatari si-au pus centrala(baieti destepti) si refuza sa plateasca cot la cot cu noi astialalti (inca ) bransati.Si pe tema asta mare scandal in bloc.Inca nu s-a ajuns la un consens,nu stiu ce se va intampla. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007)
am blog
eve44 spune:
Azi am vorbit la Radet la Recuperare debite.
Stiau foarte bine situatia blocului ,ba chiar mi-au dat niste informatii despre care nu aveam habar.
Se pare ca luna trecuta au venit cu politia si au vrut sa sisteze apa calda,iar asociatia noasra a platit imediat o suma destul de mare catre Radet.
Deci se pare ca banii sunt undeva ,dar unde?
Saptamana viitoare vor veni iar cei de la Radet sa vorbesca cu oamnenii si sa vedem ce putem face.
Oricum traim intr-un stres permanent pentru ca ne asteptam de la o zi la alta sa ne opreasca apa si-n viitorul apropiat si caldura.
E trist pentru ca in tara asta nu exista legi clare ,nu exista justitie care sa-si faca datoria,iar noi cei care suntem corecti suntem luati de fraieri .
E trist dar adevarat!
http://www.romanialibera.ro/a107911/asociatiile-pot-cere-debransarea-rau-platnicilor.html
Din pacate ei vor scoata castanele din foc,dar cu mainile altora.
EVE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
deja mor de ras...dacaAsociatia asigura accesul RADET-ului in apartamente, o sa-i debranseze pe rau platnici...ca aia sunt prosti sa permita accesul si sa ramana fara caldurica...imi mai vin ceva comentarii pe limba, dar ma abtinEve, care e numarul de la Recuperare debite, mi-l scrii si mie, te rog? multumesc Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007)
am blog
eve44 spune:
Da,cu mare placere :3403023 sau 3403024.
EVE