interpretare spermograma
Raspunsuri - Pagina 7
catalina2307 spune:
marioX
nou venit
Romania
Bucuresti
1 Posts
Trimis la - 15/01/2010 : 10:47:05
--------------------------------------------------------------------------------
Buna,
Urmarind acest forum am vazut ca sunteti foarte informate si vreau sa va intreb daca stiti unde se face cea mai buna spermograma.
Am facut o spermograma acum 2 luni la Synevo unde concentratia era de 4.4 mil/ml.In aceeasi perioada,cam la o saptamana am repetat la Genesys la dna.MIOARA MATEI unde a rezultat o concentratie de 128mii/ml, nici macar 1 milion, iar acum am facut o alta spermograma la Medlife iar concentratie este de 38mil/ml.
Formele anormale sunt exact invers. La MATEI anormale erau 97% iar la Medlife normale sunt97%. Nu stiu ce sa mai cred.
Sfatuiti-ma va rog unde sa ma duc sa mai repet odata aceasta spermograma.
Cred ca cei care au si clinica de fertilitate (ex MIOARA MATEI) incearca sa te descurajeze ca se poate lua un tratament pentru imbunatatirea calitatii spermei sau chiar iti dau rezultate proaste pentru a apela la serviciile lor de reproducere asistata.La concluzia asta am ajuns.
catalina2307 spune:
myrellageo
nou venit
Romania
bucuresti
12 Posts
Trimis la - 22/01/2010 : 21:32:59
--------------------------------------------------------------------------------
sotul meu a facut spermograma si scriu aici rezultatele poate stie cineva sa imi raspunda si mie,daca avem vreo sansa sa avem un bebe volum: 1,8 ml vascozitate:normala aspect:neomogen ph:8 timp de lichefiere:20min miros:caracteristic leucocite(wbc):8 mil/ml concentratia(tsc)spermatozoizi:21mil.ml spermatocite:5,9mil/ml culoare:alb/galbui viabilitate:65% mobilitatea a15/ b20/ c30/ d35/ totala65%(la lh)%....(la4h) progresiva(a+b)35%(la lh) ...%(la4h) non-progresiva(c)..30% forme imobile(d)35% indice de mobilitate(smi)307 velocitate 14 um/s MSC(spermatozoizi mobili)13,6x10 la puterea6 PMCS(spermatozoizi mobili progresivi)6,2x10la puterea 6 forme normale(who)15% forme normale(kruger)9% FSC WHO(spermatozoizi functionali)5x10 la puterea 6 /ml FSC kruger (spermatozoizi functionali) 4x10 la puterea 6 /ml numar total spermatozoizi 37,2x10 la puterea 6 spermatozoizi progresivi 10x10 la puterea 6 spermatozoizi functionali WHO 9,0x10 la puterea 6 spermatozoizi functionali kruger7,2x10 la puterea 6
miruna79 spune:
Mariox pot sa ti spun din propria experienta , cele mai bune spermograme,adevarate, explicative si amanuntite facute de sot au fost date de Bioloaga Matei, pe vremea aia lucra la ids, noi n-am facut fertilizare cu echipa ei, am mers la ea numai ptr spermograma ca stiam ca le face bine.(la clinica unde am facut fiv spermograma noastra a fost citita de o rezidenta la gineco..... dar ne a fost clar de la inceput ca ne indreptam spre fiv) acu nu stiu ce sa ti spun e mare diferenta intre spermogramele facute de sotu tau, depinde la ce distanta de timp au fost facute spermatogeneza are un ciclu de 3 luni,,,, va urez bafta.
Myrellageo parera mea e ca ar trebui imbunatatita calitatea spermei, dar totusi situatia nu e f.dramatica, contacteaza ti drul si iti va spune exact ce sa ia poate ceva naturist , homeopat etc depinde.
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....
Miruna 34+ Daniel
BEBE
myrellageo spune:
ai dreptate in legatura cu ce ai spus despre dr matei mioara si eu tot acolo am fost cu sotul mai mai multa lume spune acelasi lucru,pe langa faptul k o spermograma costa 200lei,nici macar nu iti da un rezultat analizat cum trebuie