viza pentru State

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Multumesc mult fetelor .
Daca puteti sa mai povestiti cate ceva despre interviu , cum decurge , intrebari etc , ar fi bine .
Noi vrem sa plecam impreuna cu copilul , dar mai avem o cetatenie in afara de cetatenia romana , poate ca nu isi fac probleme ca ramanem acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

De ce vrei sa calatoresti in SUA?
La cine mergi?
Cum poti sa lipsesti atat de la slujba?

Eu cam atat stiu. Pot sa intreb ce cetatenie mai ai?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Corinadana,
Crezi ca se obtine mai usor viza daca ai o invitatie ?
Referitor la cetatenie , am dubla cetatenie : romana si israeliana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da, viza se obtine mai usor daca ai invitatie. E ca o garantie ca cineva te intretine pe perioada cat vei sta acolo, ca nu va trebui sa lucrezi ilegal ca sa ai bani.

Intrebari: cat timp veti sta, scopul vizitei. Pe cine mai aveti in SUA, unde lucrati, cat castigati, daca aveti locuinta personala, daca aveti concediu pe perioada cat plecati...noi am avut adeverinte de la serviciu-eu ca eram in CIC iar sotul meu ca e programat in acea perioada in concediu si ca are 4 saptamani de concediu. Pe unde ati mai calatorit...s-a uitat in pasapoarte...atunci a vazut ca mai avem un copil si ca ramane acasa si ne-a intrebat cine va avea grija de el pe perioada cat suntem plecati, de ce nu ne-a facut sora mea invitatie, asta dupa ce am spus de ea(de fapt am declarat in formularul pe care l-am completat) si i-am zis ca e doar cu viza de munca si nu are dreptul sa ne cheme...a verificat. Apoi a zis OK si a retinut pasapoartele, ne-a spus sa ne intoarcem la ora 14 dupa ele. Acum stiam ca vom lua viza, doar ca nu stiam pe cata vreme. Cei care sunt respinsi, primesc pasaportul inapoi pe loc.
Aaaa, pe sotul meu-care este medic-l-a intrebat daca are de gand sa-si dea examenele ca sa poata profesa in SUA ca medic...

PS. Noi n-am cerut pe nici o perioada viza, nu ne-a intrebat asa ceva, doar ne-a intrebat cat vrem sa stam.

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Da e mai bine sa aveti si invitatie!!!

Sa duci si extras de cont!!!!cat mai recent.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Pot sa va povestesc si eu, tocmai m-am intors din concediu cu sotul. Am fost in Canada si in State. Vizele le-am luat prin iulie sau august.
Prima viza pentru care am depus actele a fost cea de Canada. Aici am avut si invitatie. Am facut un dosar complet cu toate actele (ceriticate de nastere, acte de proprietate, extrase din banca, scrisoare de la angajator.. nu mai stiu ce cuprindea, dar sunt actele cerute de ei) pe care l-am depus la ei intr-o cutie pur si simplu. Dupa o saptamana am luat vizele, nici nu am trecut pe la ambasada. Am luat pe 6 luni, cu o singura intrare.
Pe urma am luat o programare pentru State. Se ia prin telefon si te programeaza cam in 2 saptamani. Dar acolo trebuie sa mergi personal cu dosarul in brate. Am fost iar cu toate actele, dar nu s-au uitat pe nimic. Nici pe extrase, nici pe acte .. Doar in pasaport. Ne-au cerut adeverintele de salariat, ne-au intrebat la cine mergem (noi: "la nimeni, sa vizitam doar" - nu aveam nicio invitatie nimic) si atat !! Ne-a chemat dupa cateva ore sa ne luam pasapoartele, sau ai si varianta sa ti le trimita prin curier - noi asta am ales ca sa nu mai mergem inca o data la ambasada, oricum nu costa nimic. Si am primit amandoi viza pe 10 ani. NU ne-au intrebat pe cat vrem, pur si simplu asa ne-au dat. Si a durat totul maxim o ora- o ora jumate.
Nu stiu daca a contat pentru ei ca aveam viza de Canada deja. Oricum noi special am luat-o intai pe aia, ca am zis ca poate conteaza.
Copii nu avem. Avem 28, respectiv 31 de ani.

Ce pot sa va mai spun e ca intre Canada si SUA este un acord si poti trece granita intre ele de mai multe ori. Noi cum am avut viza de Canada cu o singura intrare, am trecut granita de 3 ori totusi. Dus- intors. Cred insa ca daca as mai incerca sa intru acum venind din alta tara nu m-ar mai lasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si noi am avut viza de Canada, luata cu o zi inainte, si noi am trecut in Canada in acelasi concediu. Pe vremea aceea, acum 2 ani, se mergea personal la interviu si la Ambasada Canadei, noi asa am facut. Dar pe americani nu i-a interesat viza aceea, n-au zis nimic despre ea. Poate ca au vazut-o in timp ce rasfoiau pasapoartele ca sa vada pe unde am umblat...
Poate s-au schimbat lucrurile sau consulii :)). Ca si asta conteaza, la cine nimeresti. Barbatii erau mult mai lejeri decat femeile. Noi am nimerit la o tafnoasa, chiar daca am primit viza. Ei, fiecare cu experienta lui, precum am zis!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:
Originally posted by Iael

Corinadana exact la cea pe termen lung ma gandeam .
Daca mai vreau sa merg sa nu imi tb mereu viza . Insa daca cer pe 10 ani ar putea crede ca vreau sa ma stabilesc acolo , cine stie ,...

Sa nu faci greseala sa ceri viza pe 10 ani!!! In primul rand se face confuzie intre viza si perioada de sedere. Viza doar iti da dreptul de a te prezenta la granita US. Dreptul de intrare si sedere ti-l acorda ofiterul de la immigration din aeroport. Cand ajungi in state ai sa vezi ca pasagerii se impart in doua : 1.cetateni si pemanent resident si 2. non-imigrant. Voi va asezati la a doua coada, acolo veti fi intervievati din nou de un ofiter, care va ia pasapoartele, vf viza, va pune niste intrebari legate de obiectul vizitei, durata, etc si el va stabileste durata de sedere. 2 sapt, 3 luni, max 6 luni. Nu ai voie sa stai mai mult, chiar daca viza este pe 10 ani. Viza doar iti da dreptul de a te prezenta la intrare in Us pt a fi intervievat de un ofiter (scrie si pe site-ul ambasadei treaba asta). De obicei nu exista probleme la intrate, dar au mai fost cazuri in care persoanele au fost intoarse din drum, cel mai recent exemplu este fiul omului de afaceri Prigoana, care a fost pus pe avion inapoi cu directia Romania:))

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Va multumesc mult fetelor . Sper sa am noroc .
Trebuie sa-mi planific aceasta vizita , sa stabilesc niste obiective ca sa-mi dau seama cat timp mi-ar fi necesar sa stau acolo .

Mergi la inceput