viza pentru State
Dragelor, ne bate un gind nebun de duca si am sarbatori noi frumusel Craciunul si Revelionul mai peste Ocean, asa... la matusa lui Tudor. Sint curioasa daca avem vreo sansa sa obtinem viza pentru toti trei, am auzit tot felul de povesti despre acordarea vizei pentru parinti dar nu si pentru copil, care ar reprezenta un fel de garantie ca te intorci. A mai incercat cineva? Va rog dati mi un sfat ca ultimul lucru pe care am "chef" sa l fac e sa imbogatesc ambasada cu 200 de dolari degeaba. Nu mi spuneti sa plec fara copchil, ca e exclus. Nu am cui sa l las si nici nu cred ca ne am relaxa stiindu l pe miini straine. Va pup!
Raspunsuri
blackpanterro spune:
Parerea mea e ca fiecare experienta e diferita.Daca nu incerci nu ai cum sa sti daca veti obtine viza sau nu.Faptul ca altii au primit sau nu, nu inseamna nici ca vei primi nici ca nu vei primi.
Ar fi pacat sa pierzi $200, intr-adevar, dar daca luati vizele.....:)
Succes si distractie in State :) e o tara minunata cu multe, multe de vazut!!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
corinadana spune:
Incercarea moarte n are!
Succes!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
mihaela_s spune:
Atuul cel mai mare ca sa obti viza pentru state e copilul lasat acasa, intr-adevar. Noi am obtinut viza acum 2 ani pentru noi doi si un copil, dar al 2-lea a ramas in Ro, e garantia cea mai buna ca te intorci. Sicer, fiecare caz e unic, nu poate nimeni sa-ti spuna ca daca mergeti toti 3 nu veti primi viza, nici nu-ti poate spune nimeni ca o veti primi, chiar daca au mai fost cazuri similare. Parerea mea este ca trebuie sa incercati pe pielea voastra. Nici noi n-am stiut sigur ca primim vizele, nici daca lasi copilul acasa nu esti 100% sigur ca veti primi viza.
Mult succes!
Mihaela si fetele mele
ruxandraru spune:
Multumesc frumos de sfaturi!
Cred ca pina la urma vom ajunge in Scotia, la nasa lui Tudor. E mai simplu asa si mai fara nervi. La cum ma cunosc, daca ne ar refuza americanii viza, as fi furioasa peste masura. Asa ca aleg varianta europeana deocamdata si poate am sa ma tin de cuvint... ca nu voi aplica pentru viza... cine stie, poate intram si noi in normal si plecarea in vacanta va presupune mai putine complicatii.
Iael spune:
Si noi intentionam sa mergem in State so tot din cauza vizei inca nu am luat o hotarare .
Am auzit ca se refuza acordarea vizei la multe persoane si asta m-a pus pe ganduri .
Totusi as vrea sa plec vara , are cineva idee cat timp dureaza pana se primeste raspunsul si de cand incepe sa curga valabilitatea vizei ?
De regula pe ce perioada se acorda ?
corinadana spune:
Raspunsul se primeste pe loc si viza incepe si dureaza atat cat o ceri tu. Uneori cu bafta multa poate fi din aceea pe 10 ani!!!
corina mama Ralucai
Iael spune:
Corinadana exact la cea pe termen lung ma gandeam .
Daca mai vreau sa merg sa nu imi tb mereu viza . Insa daca cer pe 10 ani ar putea crede ca vreau sa ma stabilesc acolo , cine stie ,...
Ira spune:
Vizele USA nu au nici o logica, nu trebuie sa ceri pe 10 ani ca sa ti se dea. Sor'mea si prietenul ei au cerut amandoi in aceleasi conditii, termeni, aceleasi garantii, amandoi singuri fara familie : ea a primit pe 10 ani, el pe 2 luni. Mi se pare idiot sa nu existe logica, dar asta e. Sunt unii refuzati pur si simplu.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
mihaela_s spune:
Nu ceri tu pe cat timp vrei viza, ei ti-o acorda in functie de cum considera. Noi am primit pe un an, ne-au intrebat cate in luna si in stele...puteau sa ne-o dea pe o luna sau pe 3 luni...ca am fost in concediu/vizita la un prieten. De fapt la sora mea, am declarat ca ea e acolo dar nu are drept sa ne faca invitatie inca.
Am o cunostinta care a primit pentru 3 luni. Si a stat 3 ani. Iar mama a primit prima data-nu avea inca 60 de ani-pentru un an, iar anul acesta a fost iar la ambasada si a primit pe 10 ani, poate pentru ca a mai fost de 2 ori in SUA si ca are peste 60 de ani.
Dar stiu de aici de pe DC pe cineva, sot/sotie care au primit pe 10 ani. Numai ca isi lasa fetele acasa...
Dar asta nu inseamna nimic, fiecare caz e particular, asa cum am mai spus...
Mihaela si fetele mele
corinadana spune:
Ba da, tu ceri pe cat vrei 1 luna, doua, trei. NU pe 10 ani! Darrrr s ar putea sa fii asa de norocos sa ti dea pe 10 ani.
Ei o sa te intrebe cum de poti lipsi atat de mult (1; 2 luni...) de la servici. Pregateste raspunsul sa nu te ia pe nepregatite.
Nu poti cere nici pe mai mult de 6 luni ptr ca si cu acea viza de 10 ani nu ai voie sa stai legat mai mult de 6 luni. Dar te poti reintoarce aici fara a mai avea nevoie de viza!
Succes!
corina mama Ralucai