@ construit CASA! (11)
Raspunsuri - Pagina 22
Tala spune:
quote:
Originally posted by otilica74
Tala esti sigura ca vb de o casa de locuit si nu una de jucarie?
Eu stiu ca numai fundatia trebuie sa stea 3 sapt cofrata...poate daca ai o echipa de 30 de oameni, sa ridici o casa intr-o luna, cu toata bunavointa cred ca iti trebuiesc minim 2 luni...Crede-ma ca am testat piata si la negru si prin firme, si niciunul nu mi-a promis nimic mai devreme de 2 luni, si in general cand spun 2 luni sunt 3 si asa mai departe.
Ideal ar fii sa nu mai dai sperante desarte...
Mamica de Davidut(2 dec. 2004)
sunt foarte sigura deoarece nu e o fantezie ci exista deja. care e legatura cu cofrarea? nu impiedica deloc continuarea lucrarilor. Unii (care au anumite interese de a taragana treburile) mai spun ca placile trebuie lasate sa se 'odihneasca' dupa turnare, si perioada asta ar fi intre 1sapt si 2 luni (!!!). La prima casa am stat sa se odihneasca placile si am stat pe timpul si banii nostri. La a doua n-am mai asteptat decat cat s-a intarit betonul (ne-a ajutat si vremea: a fost cald dar nu canicula). Iar o casa care este incadrata in coeficientul de rezistenta D (adica institutii publice, adica cel mai rezistent, adica fier la greu si beton cu consitenta cea mai tare), cu caramida de 30, placi de 15, nu-mi seamana deloc a casa de jucarie. Asa cum dorea Kim, i-am povestit din experienta, si nu din ce m-au aburit diversi antreprenori. daca tot nu crezi, iti trimit si poze. Ca sa inchei, casa la rosu de 240mp locuibili, cu terase de 60mp, a fost gata in mai putin de 2 luni. A, echipa este formata din 6 oameni si cred in continuare ca o casa asa cum isi doreste Kim poate fi gata la rosu intr-o luna.
Tala spune:
quote:
Originally posted by kim222
Construiesc in Ro...Incurajarile au fost ca.. va dura constructia minim 1 an...chiar spre 2-3..Derutata am venit sa va intreb si pe voi...
Constructorul tau efectueaza lucrari si in tara? Noi doar ce-am inceput sa intrebam in jur de echipe specializate..constructia la anu'.
Nu stiu daca presteaza si in tara, dar o sa-l intreb. Sfatul meu este sa cauti cu mare atentie; daca alegi firma fii atenta ce contract semnezi si angajeaza-ti diriginte de santier; daca alegi regie proprie inarmeaza-te cu timp si documenteaza-te f bine, cauta din timp preturi si rezerva-ti materialele, se cere mai multa implicare si organizare dar eu cred ca merita (mai ales ca am trait ambele situatii si comparatia sta cam asa: casa pe care am construit-o anul trecut cu firma: mai mica si mai scumpa; casa de anul asta cu echipa: mai mare si mult mai ieftina)
Daca mai vrei si alte informatii te ajut cu drag
kim222 spune:
Deja am hotarit, facem in regie proprie indiscutabil si cu toti nervii de rigoare
,ne asumam riscul!
Multumesc de sfaturi Tala, asta si fac ma documentez ,invat..si sper![]()
otilica74 spune:
In continuare imi este greu sa cred , dar ma rog...
kim222 sa ne scrii si noua cum au decurs lucrarile la tine, si in ce stadiu erau dupa 1 luna, sunt tare curioasa.
Eu nu iti recomand pe nimeni dar ai mare grija mai citeste si ce scriu altii, cand absolut toata lumea spune ca lucrarile dureaza cel putin 2-3 luni si vine cate cineva cu astfel de exemple...
roandre spune:
Hai sa spun si eu. Am inceput constructia pe 5 mai 2008 si astazi abia s-au apucat la zidirea parterului, cu o echipa cu 6 oameni. Fundatia a durat 5 saptamani (dar eu am f mult fier in fundatie si e destul de complicat de realizat cofrarea, plus ca se construieste si din calcan in calcan, in regim insiruit)!!!
Termenul dat de constructor pt o casa de aproape 300 mp este de 3-4 luni (dc luam in calcul si zile ploioase sau mai stiu eu ce impedimente in a inainta cu constructia).
Eu zic ca o casa cu o suprafata comparabila poate sa fie gata la rosu si in 2 luni.
Mihaela ,
Robert Andrei – 20.01.2007 si
Alexia- Maria – 26.08.2004
alinusha06 spune:
Ce parere aveti despre casele din lemn?sunt rezistente?despre izolatia fonica ce parere aveti?merita investit intr-o astfel de casa?
http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina 
(04.03.2008)
Rufus spune:
quote:
citat din mesajul lui otilica74
Tala esti sigura ca vb de o casa de locuit si nu una de jucarie?
Eu stiu ca numai fundatia trebuie sa stea 3 sapt cofrata...
Imi pare rau, cineva s-a distrat pe seama ta...sau avea ceva interese.
Singurul element care ramane 28 zile cofrat este placa, si asta pentru ca tre sa stea sprijinita, dedesubt; oricum, pe placa se continua cu verticalul de a doua zi, dupa ce s-a intarit betonul.
Despre termene...da, o casa de 240 mp poate fi ridicata in doua luni, am vazut recent o astfel de lucrare. Dar erau mai multi oameni...
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
maggda spune:
Fetelor pe duminica poate pun poze in album cu dormitorul rosu
.Acuma lucreaza mesterii la camere.Camera de zi a fetitei o facem mov deschis si pe un perete unde va fi biroul am ales mov mai inchis ,lavabil din acela care se face ca o folie de melamina pe perete si iese cu ceva model.O sa vedem...
Rufus spune:
Incepand de astazi, sunt posesorul autorizatiei de constructie. First, demolarea. Apoi...va tin la curent.
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007