@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Acum ce mai conteaza ca nu este 1 luna..sint 2..cu prelungire..3..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

quote:
Originally posted by otilica74

Tala esti sigura ca vb de o casa de locuit si nu una de jucarie?
Eu stiu ca numai fundatia trebuie sa stea 3 sapt cofrata...poate daca ai o echipa de 30 de oameni, sa ridici o casa intr-o luna, cu toata bunavointa cred ca iti trebuiesc minim 2 luni...Crede-ma ca am testat piata si la negru si prin firme, si niciunul nu mi-a promis nimic mai devreme de 2 luni, si in general cand spun 2 luni sunt 3 si asa mai departe.

Ideal ar fii sa nu mai dai sperante desarte...

Mamica de Davidut(2 dec. 2004)

sunt foarte sigura deoarece nu e o fantezie ci exista deja. care e legatura cu cofrarea? nu impiedica deloc continuarea lucrarilor. Unii (care au anumite interese de a taragana treburile) mai spun ca placile trebuie lasate sa se 'odihneasca' dupa turnare, si perioada asta ar fi intre 1sapt si 2 luni (!!!). La prima casa am stat sa se odihneasca placile si am stat pe timpul si banii nostri. La a doua n-am mai asteptat decat cat s-a intarit betonul (ne-a ajutat si vremea: a fost cald dar nu canicula). Iar o casa care este incadrata in coeficientul de rezistenta D (adica institutii publice, adica cel mai rezistent, adica fier la greu si beton cu consitenta cea mai tare), cu caramida de 30, placi de 15, nu-mi seamana deloc a casa de jucarie. Asa cum dorea Kim, i-am povestit din experienta, si nu din ce m-au aburit diversi antreprenori. daca tot nu crezi, iti trimit si poze. Ca sa inchei, casa la rosu de 240mp locuibili, cu terase de 60mp, a fost gata in mai putin de 2 luni. A, echipa este formata din 6 oameni si cred in continuare ca o casa asa cum isi doreste Kim poate fi gata la rosu intr-o luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

quote:
Originally posted by kim222

Construiesc in Ro...Incurajarile au fost ca.. va dura constructia minim 1 an...chiar spre 2-3..Derutata am venit sa va intreb si pe voi...
Constructorul tau efectueaza lucrari si in tara? Noi doar ce-am inceput sa intrebam in jur de echipe specializate..constructia la anu'.

Nu stiu daca presteaza si in tara, dar o sa-l intreb. Sfatul meu este sa cauti cu mare atentie; daca alegi firma fii atenta ce contract semnezi si angajeaza-ti diriginte de santier; daca alegi regie proprie inarmeaza-te cu timp si documenteaza-te f bine, cauta din timp preturi si rezerva-ti materialele, se cere mai multa implicare si organizare dar eu cred ca merita (mai ales ca am trait ambele situatii si comparatia sta cam asa: casa pe care am construit-o anul trecut cu firma: mai mica si mai scumpa; casa de anul asta cu echipa: mai mare si mult mai ieftina)
Daca mai vrei si alte informatii te ajut cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Deja am hotarit, facem in regie proprie indiscutabil si cu toti nervii de rigoare ,ne asumam riscul!
Multumesc de sfaturi Tala, asta si fac ma documentez ,invat..si sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

In continuare imi este greu sa cred , dar ma rog...
kim222 sa ne scrii si noua cum au decurs lucrarile la tine, si in ce stadiu erau dupa 1 luna, sunt tare curioasa.
Eu nu iti recomand pe nimeni dar ai mare grija mai citeste si ce scriu altii, cand absolut toata lumea spune ca lucrarile dureaza cel putin 2-3 luni si vine cate cineva cu astfel de exemple...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Hai sa spun si eu. Am inceput constructia pe 5 mai 2008 si astazi abia s-au apucat la zidirea parterului, cu o echipa cu 6 oameni. Fundatia a durat 5 saptamani (dar eu am f mult fier in fundatie si e destul de complicat de realizat cofrarea, plus ca se construieste si din calcan in calcan, in regim insiruit)!!!
Termenul dat de constructor pt o casa de aproape 300 mp este de 3-4 luni (dc luam in calcul si zile ploioase sau mai stiu eu ce impedimente in a inainta cu constructia).
Eu zic ca o casa cu o suprafata comparabila poate sa fie gata la rosu si in 2 luni.

Mihaela ,Robert Andrei20.01.2007 si Alexia- Maria26.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

Ce parere aveti despre casele din lemn?sunt rezistente?despre izolatia fonica ce parere aveti?merita investit intr-o astfel de casa?

http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
citat din mesajul lui otilica74

Tala esti sigura ca vb de o casa de locuit si nu una de jucarie?
Eu stiu ca numai fundatia trebuie sa stea 3 sapt cofrata...

Imi pare rau, cineva s-a distrat pe seama ta...sau avea ceva interese.
Singurul element care ramane 28 zile cofrat este placa, si asta pentru ca tre sa stea sprijinita, dedesubt; oricum, pe placa se continua cu verticalul de a doua zi, dupa ce s-a intarit betonul.
Despre termene...da, o casa de 240 mp poate fi ridicata in doua luni, am vazut recent o astfel de lucrare. Dar erau mai multi oameni...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Fetelor pe duminica poate pun poze in album cu dormitorul rosu .Acuma lucreaza mesterii la camere.Camera de zi a fetitei o facem mov deschis si pe un perete unde va fi biroul am ales mov mai inchis ,lavabil din acela care se face ca o folie de melamina pe perete si iese cu ceva model.O sa vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Incepand de astazi, sunt posesorul autorizatiei de constructie. First, demolarea. Apoi...va tin la curent.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput