@ construit CASA! (11)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Da am teren cumparat acum vreo 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Si uitasem sa va spun, in banii astia a intrat si semineul. Daca doriti semineu va sfatuiesc (parere personala, bineinteles) sa va cumparati focarul si toate fierariile care mai sunt, iar finisajul sa vi-l faceti separat. Eu una am ales de pe net o poza cu un semineu care mi-a placut si am adus un nene ce era angajat la o firma de seminee, insa l-am luat in particular. Si mi-a "cladit" finisajul la semineu cu materiale cumparate de mine (caramida refractara si samota....sau cum s-o fi numind) si a iesit exact ca in poza. Si pretul, evident mai mic decat daca l-as fi facut prin firma. Prin firma, finisajul ajunge chiar mai mult decat focarul si accesoriile.... Si apoi l-am placat cu piatra ornamentala si marmura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Fetelor, ce parere aveti despre casele construite in sistem Amvic? Adica alea cu cofrajele alea din polistiren in care torni beton. A facut careva, ati auzit pe careva? M a gandesc ca poate Rufus a vazut, daca umbla prin mai multe santiere...ne gandim sa incepem si noi casa, si ne gandeam la sistemul asta cica izoleaza super! Ai cald iarna si racoare vara, etc. Asa o fi?

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

rory76 - eu nu prea am auzit lucruri bune despre casele construite in sistem Amvic. Partea cu izolarea e iluzorie, si in plus trebuie sa te gandesti ca nu ai sa poti niciodata sa bati un cui in peretele casei tale, doar piroane care sa intre in beton . De ce zic ca e iluzorie chestia cu izolatia: iti dau un exemplu: 12cm de lemn izoleaza cat 1m de beton, calculat ca si coeficient de transfer termic. Apoi, casa e izolata intr-adevar de cele 2 straturi de polistiren, care la urma urmei le poti aplica tu la o casa de caramida sau de lemn... si poti sa-ti izolezi si pe interior cu polistiren ca nu se supara nimeni. Avantajele la Amvic sunt doar faptul ca se "construieste" relativ usor, ca un lego din polistiren, apoi se toarna betonul... ca si costuri ar putea fi mai ieftina, nu stiu asta. Si noi ne-am gandit din cauza izolatiei initial la aceasta solutie, dar in final am ales sa facem casa din lemn, nu din osb, din caramida de lemn ca sa ma exprim asa, pentru ca din toate materialele cautate lemnul e si cel mai economic (cel mai bun coeficient de transfer termic), cel mai sanatos si cel mai ecologic. Casa mi-a fost ridicata din barne de lemn profilate in 8 zile pana la acoperis - adica relativ repede, zic eu. Noi am izolat doar pe interior cu vata de sticla, dar daca vrei poti izola si la exterior cu polistiren, apoi tencuiesti si ai o casa super, super izolanta. !!!

Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

buna seara
va rog sa ma ajutati si pe mine daca stiti cumva cam cat dureaza o autorizatie de extindere la primaria sectorului 2 si daca stiti cumva cat sunt de "cooperanti" cei de acolo

va multumesc pt orice sfat sau ajutor

MIRELA mami de andreas nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

quote:
Originally posted by rory76

Fetelor, ce parere aveti despre casele construite in sistem Amvic? Adica alea cu cofrajele alea din polistiren in care torni beton. A facut careva, ati auzit pe careva? M a gandesc ca poate Rufus a vazut, daca umbla prin mai multe santiere...ne gandim sa incepem si noi casa, si ne gandeam la sistemul asta cica izoleaza super! Ai cald iarna si racoare vara, etc. Asa o fi?

"sky is the limit!"

Si eu sunt in cautare de solutii pentru constructie....despre Amvic am auzit doua chestii ;ca au anumite module pe care le folosesc la construirea casei ..clar nu poti construi dupa orice proiect...iar eu la 140m(P+1) nu am cum sa ma modulez dupa ei....iar cea mai nasoala faza este ca poti sa nu ai semnal la mobil ...nasol domle' sa nu poti vorbi in casa ta la mobil

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

quote:
Originally posted by MIRCLAU

buna seara
va rog sa ma ajutati si pe mine daca stiti cumva cam cat dureaza o autorizatie de extindere la primaria sectorului 2 si daca stiti cumva cat sunt de "cooperanti" cei de acolo

va multumesc pt orice sfat sau ajutor

Depinde de inspectorul de zona. Teoretic de cand depui dosarul dureaza cam o luna, o luna si jumatate pana iti dau autorizatia de construire.
Dar ti s-a dat certificat de urbanism pt extindere? Mai stiu pe cineva care a cerut extindere ot la sect 2 si nu au vrut sa-i dea decat demolare si construire imobil nou. Acelasi lucru l-a patit si matusa mea la sect 6 (la fel nu a primit accept pt extindere si a trebuit demolare si construire).
Eu am avut demolare si construire tot in sect 2 si pot spune ca a mers destul de repede totul dar am avut un inspector de zona care nu a fost deloc "cooperant" ci doar era cu legea in brate.

Mihaela ,Robert Andrei20.01.2007 si Alexia- Maria26.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

ROANDRE iti multumesc mult,deci tie ti-a iesit autorizatia de demolare si constructie intr-o luna si jumatate?
inca nu am nici certificatul de urbanism,il astept este depus,dar eu am dat actele la o firma de arhitectura care se ocupa cu asa ceva si eram curioasa,pt ca eu am mai construit in sectorul 5 si a durat un an de zile autorizatia cu tot,este adevarat ca asta se intimpla acum 2 ani dar.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Autorizatia de demolare am depus pe 27 noiembrie 2007 si a fost gata pe 14 ianuarie 2008 (asta pt6 ca am prins perioada sarbatorilor de Craciun/Anul Nou cand nu s-a lucrat).
Autorizatia de construire am depus-o pe 6 martie 2008 si a fost gata pe 14 aprilie 2008 (dar aici au fost niste greseli de redactare si am dat-o la refacut si a mai durat o saptamana).
Certificatul de urbanism tot cam in 5 saptamani mi-a iesit (chiar ceva mai repede).
Pt receptia la demolare a durat cam 2 saptamani pana sa vina un inspector pe teren sa faca receptia.
Certificatul de urbanism pt retele edilitare (apa,canalizare, electrica, gaze) a fost gata intr-o saptaman.
Totul este facut fara nici o PILA sau orice alta interventie.
Pot spune ca merge destul de repede treaba la sectorul 2 fata de celelalte sectoare.

Mihaela ,Robert Andrei20.01.2007 si Alexia- Maria26.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Daca se considera ca exista resursele financiare, exista toate aprobarile..cam cit estimati din experienta voastra, ca ar dura constructia unei case de aprox 160 mp, parter si etaj mansardat ,din caramida poroterma?
Merci.

Mergi la inceput