Ce ar putea avea?

Ce ar putea avea? | Autor: Soleil

Link direct la acest mesaj

Sambata trecuta (deci nu asta care tocmai a trecut ci aia dinainte), in urma unei nopti agitate, cu plans de durere de ureche si febra, urmata de alte doua nopti cu febra (dar fara alte dureri), am dus-o pe Tiana la control la ORL. A fost diagnosticata cu otita medie acuta ca o complicatie a unei raceli (rinofaringita).
Avea si nasul plin de secretii, in gat era ok.
A primit tratament de 10 zile cu Amoksiklav. Eu ii dadeam deja de 2 zile Ospamox, dar doctora i l-a schimbat cu acest Amoksiklav.

A fost din ce in ce mai bine, se simtea perfect, drept urmare de miercuri a mers la gradinita.

Joi seara am fost la control la ORL. Era totul ok, urechea vindecata (dar trebuia sa continuam pana la 10 zile antibioticul), nasul curat. In schimb, in gat, supriza: puncte albe pe amigdale. Atat - fara febra, gatul nu era rosu, stare generala perfecta. Doctora nu mai pricepea nimic, a zis ca poate sunt urme de la iaurt :).

Vineri dimineata se trezeste cu ceva mucuti. Vineri seara o gasesc mucoasa toata si stranutase toata dupa-amiaza. Fara febra.
Sambata - la fel: muci si stranuturi. Febra deloc. Punctele albe sunt pe amigdale in continuare, nu o doare gatul, nu o doare nimic, are pofta de mancare.

Duminica (adica ieri) dimineata incepe se tuseasca. Rau. Si sec.
Seara chem medicul de garda de la Medicover. Ii povestesc toata istoria, o consulta.
La plamani ok. Tusea e provocata si accentuata de secretiile nazale. Trebuie sa curatam nasul prin orice mijloace :).
Pentru gat: ii face un test rapid de streptococ A: negativ.

Spune ca ii raman 2 diagnostice: fie o ciuperca localizata in gat, fie mononucleoza infectioasa.

Dimineata am fost la Medicover pentru recoltare exsudat pentru ciuperci. Dar rezultatele vin in cateva zile.
In urma interventiilor pediatrei care a fost aseara la noi, ne-a vazut si dr Adelaida Iorgulescu (pediatru ORL) de la Grigore Alexandrescu (zic interventii fiindca ea nu are consultatii in medicover decat 1zi/sapt si ne-a primit asa, repede, in spital, la Alexandrescu).
Dupa o examinare sumara (zic io pentru ca s-a uitat repede in gatul si urechile ei), ne-a dat tratament Ospen la 8 ore - 7 zile + Gentamicina injectabil la 12 ore - 5 zile. Plus ceva pastile Doctor Mom si nu mai stiu ce si Stodal.

Nu-mi convine deloc alta tona de antibiotice si ma intorc cu reteta la pediatra de aseara. Zice si ea ca nu i se pare chiar ok (ma rog, zice asa, mai printre randuri :)) ). La 16.20 am programare la alt orelist, asa ca ma duc sa vad ce mai zice si el...

Pentru mononucleoza imi spune ca exista un test rapid ("test rapid monospot" din cate inteleg ce scrie pe foaie) si ma trimite la Babes sau la Matei Bals pentru ca ei nu ai kituri de analize pentru el.
Ma duc la Babes, acolo nu stie nimeni de vreun test rapid :)) cica dureaza 5 zile lucratoare :drink1:
Intru cu copila la un medic de garda la Babes si ala mi-o tranteste: "Pai te' sa va internam".
In fine, dupa lungi discutii, il conving pana la urma ca nu vreau decat niste analize si vedem noi dup-aia daca ne internam sau nu si ce tratament aplicam...

Ii scrie nu stiu cate analize sa faca (habar n-am ce i-a dat), ma duc cu ea la recoltat, cica peste cateva zile sa ma duc dupa rezultate.
La recoltat am dat peste o cretina, am crezut ca o strang de gat: i-a bagat acul, a curs ceva sange (vreo 3 ml) si s-a oprit. Si a inceput sa-i invart acul prin vena, copilul urla, aia o tinea pe-a ei: ca ii e frica copilului si d'aia nu curge ca nush ce dracu se intampla la vena :O
In fine, a scos acul, a venit alta asistenta, i-a luat din ailalta mana, curgea ca la robinet... Si copilului saracul ii la fel de frica, chiar mai rau :O
Si-acuma zice ca o doare mana unde s-a bagat prima asistenta!! :O

Dupa ce ies de la recoltari, doctorul o aude tusind si vrea sa ii faca radiografie. Copilul plangea, era vanata la fata, nu o mai linisteam nicicum. Refuz si radiografie si tot si plec acasa.

La 16.20 ma duc si la celalalt control la ORL. Am oprit si Amoksiklav-ul. Pediatra zice ca peste vreo 2-3 zile de la oprirea antibioticului as putea sa ii fac un exsudat faringian. Desi aia de la Babes i-au recoltat si asta, cu toate ca le-am spus ca e sub antibiotic...

Acu' nu stiu ce sa fac - n-am vrut sa ii dau o noua tura de antibiotice, dar daca nu e bine ce fac?
Nu are febra, nu are dureri de niciun fel, are doar tone de muci si tuse. Care parca nu mai e asa seaca, parca incepe sa se "rupa"
Si pete albe pe amigdale care se pare ca sunt totusi umflate din cate mi s-a spus.

Atat. Ce ar putea avea??

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

stiu ca de la antiobiotice flora, mucoasele intestinale dar si gatul se sensibilizeaza si vavorizeaza aparitia diveselor ciuperci poate sa fie cumva vb de candida! nu stiu sigur ce sa zic!

eu am luat amoxiclav cand am iesit din spital dupa cezariana ma potcovisem cu aureus in plaga de pe ustensile!

sanatate multa!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Eu ti-as zice asa: situatia e mult prea complicatat ca sa asculti de sfaturile noastre. Doar medicii sunt cei care ii pot da de capat. I-ai facut destule analize, asteapta sa ai toate rezultatele, intre timp incearca sa te calmezi. Cand le ai pe toate, alegi medicul la care vrei sa mergi si ii urmezi sfatul pas cu pas. Important este sa mergi la UNUL singur!!! Numai asa va putea sa urmeze o logica in tratamentul copilului, medicina nu e o stiinta exacta, in functie de "raspunsul" copilului la tratament il va ajusta. Daca mergi la prea multi medici, nu ajungi nicaieri, de fapt nici un tratament nu va fi urmat cap-coada. Alege cu grija medicul si ramai cu el, macar pana la finalul fericit al episodului de boala actual.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdyB spune:

Nu m-am confruntat cu asa ceva asa ca nu sunt in masura sa-si dau un sfat. Pot sa spun numai ca nu este bine sa-i dai un antibiotic pe care sa-l opresti fara sa-i faci tratament complet. Daca ai inceput sa dai antibiotic, ii dai pana la capat. Altfel,dezvolta rezistenta la antibiotic si cand ai nevoie sa-i faci un tratament ai surpriza ca nu raspunde.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Flaviana, urata situatie, cel mult poti sa incerci sa mai consulti un medic, desi cred ca esti satula, sau sa astepti rezultatul de la testul de la Babes.

Noi am trecut printr-o situatie similara cu Denisa iarna trecuta cand, in a patra zi de otita, aflata in tratament cu Augmentin, Nurofen si Biorinil, si la care tocmai cedase febra si durerile, mi-a facut brusc 39 cu 7 si se plagea de mama focului de dureri in gat si dureri de cap. M-am uitat in gat - amigdalele inflamate cu puncte albe pe ele . Am crezut ca innebunesc, mers la ORL imediat, diagnostic: herpangina, cica e viral, si l-a luat peste antibiotic, fiind deja cu imunitatea slabita. I-a cedat destul de repede si nu a luat tratament suplimentar fata de cel pe care il facea deja. Tot asa, tusea rau de la secretiile din nas.

Acum eu nu spun ca si Tiana ar avea acelasi lucru, daca deja au vazut-o atatia doctori, cine stie care e problema daca nici ei nu ii dau de capat. ORL-istul Denisei ne-a spus ca chestiile astea sunt tricky: incep viral, apoi pot aparea suprainfectii bacteriene cu cine stie ce microb rezistent, etc. Noi, la momentul respectiv am avut noroc si am scapat ieftin.

Multa sanatate Tianei.

Daniela si domnisoara Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Opinia celuilalt medic ORL consultat a fost sa nu ii dam alte antibiotice deocamdata. A consultat-o (chiar de mai multe ori ), i-am explicat toata povestea si asta a fost concluzia lui.

Astazi am luat rezultatele la analize:
- transaminaze ok
- exudat faringian - negativ (pentru streptococi si inca vreo 3 vietati).
- exudatul faringian pentru ciuperca inca nu este gata
- analizele de sange: are cateva "iesiri in decor", dar nu chiar spectaculoase.
In opinia medicului de la Victor Babes: "nu sunt niste analize proaste"...
Dar, pentru ca "VSH-ul este un pic cam mare si este si cu globulele albe la limita" (am incheiat citatul), i-a prescris Klacid timp de 7 zile...

Analiza de anticorpi EBV (mononucleoza) a iesit negativa. Numai ca pediatra care ne-a dat trimiterea ne spusese ca analiza de anticorpi se pozitiveaza abia dupa vreo 2 saptamani de la infectare cu virusul in cauza. Ea ceruse de fapt sa fie facuta o alta analiza, dar deh... se pare ca ea e singura care stie de analiza cu pricina
Asa ca este posibil sa repetam aceasta analiza, macar mai tarziu sa stim ce si cum.

Abia sambata voi reusi sa vad din nou medicul orl-ist, precum si pe pediatra si sa se uite si ei peste aceste analize.

Incepand de luni, Tiana nu a mai luat antibiotic deloc.
AdyB, nu am oprit antibioticul chiar de capul meu, a fost si sfatul unuia dintre cei doi orl-isti consultati. Si tratament a facut, l-a luat timp de 8 zile.

Nu a facut febra absolut deloc in toata aceasta perioada (mi se spusese la un moment dat ca nu face febra fiindca e sub antibiotice).
Mai are secretii nazale, dar mai putine.
Tuseste si acum, dar nu la fel de mult si nu la fel de sec, este o tuse mai sparta.
Are o stare generala foarte buna: este vioaie, este vesela, mananca foarte bine, doarme bine.

Are in continuare acele pete/puncte albe pe amigdale, nu se plange deloc de dureri de gat. Aseara am avut impresia ca o parte din ele s-au mai micsorat. Dar e posibil sa fie doar o impresie.

Sincer, voi astepta si opiniile celorlati doi medici (pediatra si orl) inainte de a-i da un alt antibiotic timp de o saptamana.

Cam asta este povestea: tot n-am habar ce are si de ce are amigdalele pestriteeee . Offffff!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Eu i-am dat -cand nu avea febra ci doar gatul umflat si crede-ma ca are al meu niste amigdale de zici ca are oreion , -propolis si cu tantum verde -e un spray sper sa nu gresesc ,care se da direct pe amigdale. I-a mers bine , ii placea i l-am luat si l-am ascuns ca se dadea si singur ( are 4 ani )
M-am dat si eu cand am avut gatul umflat -sunt gravida si n-am vrut sa iau antibiotoce si mi-a cedat in 3 zile
Poti incerca .
E posibil ca peste viroza initiala sa fii facut o suprainfectie bacteriana dar daca nu are febra si tu crezi ca e mai bine - si se vede pe starea copilului , lsa-o in pace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Vad ca fetita ta e mai bine, ceea ce ma bucura! Hai sa-ti spun patania noastra. In ianuarie raceste copilul meu de 1 an si o luna : subfebrila, secretii multe pe caile respiratorii inferioare, nu ieseau la aspirarea cu batista bebelusului. Merg cu ea la doctor sa vad ce facem. Concluzia? Bronsiolita. Tratament: aerosoli 3 zile, fara antibiotic. Dupa 3 zile, fata bine mersi, stare generala buna, mananca ok, subfebrila deloc, mergem la control, ca trebuia sa mergem la munte undeva. O vede o alta doctorita decat cea care o vazuse inintial (la aceeasi clinica). LA plamani, nimic, nici urma de secretii, deci problema era rezolvata. In schimb imi spune senina ca fii-mea are amigdalita, ca amigdalele ii sunt inflamate si acoperite cu puncte albe. Ma uit si eu si-i dau dreptate, dar i-am spus ca in conditiile in care starea copilului e buna, eu nu-i dau antibiotic. Apoi imi mai spune doctorita o varianta in care ar avea copilul meu mononucleoza infectioasa. . Concluzia? Indiferent ce-a fost, a trecut fara probleme, fara urmari, fara antibiotice. Si fetei i-a mers bine la munte! Ce cred eu c-a fost? O infectie respiratorie de natura virala, care a dat atat bronsiolita cat si petele respective pe amigdale.
CAnd a facut amigdalita acuta, bacteriana, fara antibiotic nu s-a rezolvat. Dar atunci simptomele au fost clare si urate: febra mare, voma, dureri de gat si inapetenta severa (nu mi-a baut nici laptele). SI au disparut foarte rapid, dupa ce am trecut-o pe antibiotic.
Sanatate!

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Apai cred ca si la noi o sa fie cam la fel: trece si tot nu aflu ce-a fost...

Mergi la inceput