Mamici de noiembrie - decembrie 2007 (93)
Raspunsuri - Pagina 15
ralucis spune:
Neata!
anitha, vaaaai, tocmai ce ziceam ca la noi nu e nimeni care sa nasca asa devreme, felicitari, sa-ti traiasca puiutul, ce s-a intamplat pana la urma?
adina, multumesc pt aprecieri, voi suntei mari acum, ati depasit faza cu coditele, sau nu?
alfa-anca, deci ti-a iesit streptococul b? eu l-am avut la sarcina precedenta, acum in primul trimestru nu mi-a mai aparut, astept sa vad la analizele pe care le fac pe 24 daca imi mai apare sau nu.
victo, eu am spalat hainutele cu ariel si am avut grija sa fie bine clatite, nu cred ca ar fi vreo problema daca nu ai detergent pt copii, important e sa nu ramana urme de deteregent pe hainute.
si eu am de vreo 2 zile contractii aproape non-stop, nu sunt dureroase, dar sunt cam incomode, am luat no-spa si m-au mai lasat, sper sa nu fie nimic rau... am 33 de sapt, am intrat in sapt 34...
referitor la cosmeticele pt bb, va sfatuiesc sa le evitati pe cele care au parabeni in compozitie, sunt ffff periculosi, partea proasta e ca majoritatea au, am vazut ca ceva de la nivea si klorane nu ii contin, in rest cam toate au...
eu am baut din prima zi in care am nascut cate 3-4 cani de ceai de fenicul, chimen si anason pe zi, e bun si pt lactatie, dar si pt colicii lui bb
mai naste cineva la cf2 ca mine?
in rest suntem bine, doar ca mor de invidie ca beyonce canta la cluj si nu ma lasa nici sotul si nici familia sa ma duc si eu la concert
Sheritra spune:
Pussi, ma bucur ca totul e bine la tine! Ce fac venele?
Bb, si eu tot pe 24 merg la profu, voi avea aproape 39 sapt! Tot cezariana. Eu n-am cum naste naturel, caci am fundita! Nu stiu inca pt ce fel de anestezie sa pledez, epidurala sau totala?
Of, mai ia cu emotii!
Shery 36+ Alesia
my precious
eco-uri
poze pereti camera alesia
ralucis spune:
anitha, gata, am citit, ce tampita aia care ti-a rupt apa, si o prietena a mea a paqtit la fel, avea 37 de sapt, a eliminat dopul gelatinos si s-a dus de urgenta la municipal, iar acolo o moasa a consultat-o cu niste despartitoare din alea de metal, nu stiu exact cumm se cheama, a zis ca a fost extrem de dureros, ca at cand a plecat i s-a rupt apa exact in parcarea spitalului. s-a intors si i-au facut de urgenta cezariana, bb era cu picioarele pozitionat.
alfa_anca spune:
Neata burtici!
ralucis dc ai avut la prima sarcina streptococul, bebe a patit ceva la nastere? Adica a luat si el? Ti-au facut antibiotic la nastere? I se fac analize? Scuza-ma ca te bombardez cu intrebari dar vreau sa stiu si eu la ce sa ma astept. Merci mult!
Eu ar tb sa ma imbrac sa ma duc la medicul de familie sa imi iau prenatalul pe luna asta dar nu am nici un chef ca apoi aventual ar tb sa ma duc pana la servici sa il duc.....
Va pup si va urez o zi minunata!
Anca 36+ Elena
poze
ralucis spune:
anca, mi-a iesit streptococul in sapt 7-8, nu am luat nimic atunci, dr mi-a zis ca pot sa il tratez cu antibiotic si sa reapara la 2-3 zile dupa terminarea tratamentului. am repetat in sapt 36 analiza, nu mi-a mai iesit, la nastere nu am luat nimic, dar bb a fost imediat luat si i s-a facut o analiza speciala pt depistarea acestui streptococ, ca daca l-ar fi avut i-ar fi dat de urgenta un tratament si lui. eu am nascut natural, deci putea sa il ia asa f usor. ce cred eu ca m-a ajutat a fost o cura de tinctura de propolis luata timp de 2 sapt de prin sapt 34, cate 10 picaturi pe zi.
Victo spune:
a_anca..cat costa analiza pt streptococ? si nu stii in cat timp e gata? sa stiu dc are rost sa o mai fac la 38 de sapt implinite..
eu cu CP..il trimit prin fax si apoi prin posta, ce e cam greu sa vin pana la Buc..:):)
ralu...ma..io sper sa nu pice stadionul la concertul fetei..ca arata intr-un hal de nedescris!asa ca mai bine stai tu acasuca..
36+ piticul Stefanut
AMR 4 SAPT
alfa_anca spune:
merci ralucis. Eu din pacate acuma l-am descoperit, la 28 de sapt nu il aveam deloc si si eu vreau sa nasc natural. Acuma vom vedea ce si cum. Doamne ajuta sa fie bine!
Victo eu am platit la Medicover cu tot cu antibiograma aproape 70RON si a fost gata in mai putin de o saptamana, dar eu zic ca depinde de la laborator la laborator si costul si durata.
Am inceput tratamentul cu Ampicilina si cand am fost ieri la farmacie sa imi cumpar abia mi-a dat farmacista ca nu aveam reteta si cand m-a vazut gravida m-a intrebat pt cine e si nu mi-am dat seama sa o mint ca e pt altcineva si am zis ca pt mine. Maaaaaama ce scandal.....abia abia mi l-a dat ca i-am zis pt ce e si etc.........
Anca 36+ Elena
poze
Sheritra spune:
Tickerul meu arata ca sunt in luna a 9-a!!!!!!!!!
Doamne, dupa 2 ani de chinuri prin doctori, am ajuns si aici! Mare minune, nu-mi vine mie sa cred!
Shery 36+ Alesia
my precious
eco-uri
poze pereti camera alesia
calatoare spune:
ralucis, eu nasc la cf2.
Azi am implinit 34 de saptamani. Mare bucurie, mare!
Ce ziceti voi de voma pana la 20 de saptamani ca eu si acum imi vars matele. Nu trece o saptamana fara sa nu vomit. E groaznic, iar arsurile ma termina.
Roxxy e bine ca te-a convins sa nasti natural. Ai sa vezi ca nu-i asa de rau. Iti spune o mamica care a nascut normal si fara anestezie.
RGE nu te ingrijora de greutatea lui George. Daca as fi nascut la termen Andrei al meu ar fi trebuit sa aiba intre 3,8 si 4 kg. Dar l-am nascut cu 3.100 si a iesit usor. Si eu tot 1,61 am. Asa ca doamnelor mignone,se zice ca noi nastem bebei maricei. Nu intrati in panica!
Vroiam sa va mai zic - valabil pentru cele care o sa nasca normal - sa aveti acasa un colac. Da, da, colac d ala cu scobitura mai mare pentru ca de la epizotomie n-o sa prea puteti sa stati in fund. Daca o sa stati pe colac, fundul o sa stea bine merci in gaura colacului si o sa va simtiti bine. Eu am aflat de la o matusa si credeam ca ma ia la misto dar am pus in functiune sfatul si a fost super. Sunt bune si babele astea la ceva asa.....din cand in cand.
alfa_anca spune:
Sheri Felicitari! pt intrarea in luna a 9-a, intr-adevar imi inchipui ce bucurie mare simtiti voi cele care ati obtinut fff greu sarcinile. Multa sanatate si sa ai o bebelina sanatoasa tun , ca frumoasa si desteapta oricum o sa fie !
calatoare si eu am auzit de minunatul colac ca face minuni.
Acuma mi-am dat seama ca eu pt spital ma bazam pe un halat pe care il am deja dar e din ala din prosop si nu are buzunare. Asta cu lipsa buzunarelor este naspa. Si eu care tocmai ce am fost aseara in carrefour sa cumpar ce mai aveam nevoie pt spital (papuci, periuta de dinti , etc)........acuma sa vad cum o dreg si cu halatul......
Hai ca va pup, ma duc la dr de familie.
Anca 36+ Elena
poze