ce facem cu mobila veche

ce facem cu mobila veche | Autor: manumanu

Link direct la acest mesaj

Fetelor, iata o problema care devine tot mai acuta in "societatea de consum"! Ce facem cu mobila veche dar inca foarte buna, bine intretinuta etc (adica din ultimii 5 ani). Vrem sa ne innoim locuinta sau pur si simplu ne-am plictisit de vechea mobila si vrem alt design... ce facem cu cea veche??? Varianta anuntului in ziar e destul de aiurea, cine vrea sa i se perinde prin casa zeci de amatori? daca nu ai un garaj (in buna stare, ca sa nu se degraddeze mobila) sau o ruda dispusa sa-ti pastreze obiectele in vreo camera nefolosita, ai incurcat-o! In "tarile civilizate" exista depozite de mobila second-hand (un fel de consignatii)... la noi... nimic! Sau nu stiu eu! De exemplu, eu am un set de canapele foarte frumos, aproape nou, dar la mutarea in casa noua, nu se prea mai potrivesc! Ce fac cu ele? le-as vinde, si la un pret convenabil, dar nu stiu cum! Poate aveti voi o idee!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

De obicei noi le dam de pomana! Sau la rude la tara. Cine se complica sa cumpere mobila veche? Sau cine o vinde? Aici mai e moda romilor care umbla din casa in casa in cautare de asa ceva. Dar eu nu ma incumet sa ii primesc. Am o vecina care s-a rugat de ei sa vinsa sa duca o canapea. Asa pe nimik... Numai sa nu plateasca la compania de gunoi sa o duca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Problema e ca n-am nici rude la tara, nu trec nici tigani (si oricum n-as apela la ei) si nici n-am posibilitatea de a o duce undeva (masina asa mare...)... Asa ca.. nici de pomana nu o pot da, chiar m-a batut gandul cand cu sinistratii din Moldova, dar cine sa o duca pana acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

imi spunea recent o verisoara cat de apreciate sunt mobilele vechi in strainatate;desigur nu se referea la cele tip comunist de care nu stim cum sa scapam mai repede acum.
sunt insa familii defavorizate care ar fi f.multumite cu mobile care nu mai sunt pt. noi acceptabile dar pe care fiind bine intretinute nu ne vine sa le "punem pe foc",vorba vine.
cred ca ar trebui sa ne mobilizam mai mult in actiuni de genul acesta si forumistele din tari unde exista traditie de acest gen ar putea sa ne dea idei.
am vazut in filmele americane acel obicei de a scoate ob. de care vrei sa te debarasezi in fata casei.
eu personal am fost surprinsa de entuziasmul menajerei mele de la tara cand i-am oferit clasica masuta de tv cu vitrina pe care o detest sau de covorul tip persan.

Mergi la inceput

b.nica, ai dreptate!! canapelele de care vorbeam nu sunt catusi de putin de tip comunist, sunt doar de 5 ani cumparate, plusul e ca nou (nu s-a dormit pe ele si nu avem - din pacate - nici copii sau animale). Chiar ar mai putea fi folosite ani buni si sunt si aspectuoase... doar ca la noi nu se mai potrivesc... Si, cu riscul de a ma repeta, nu am cui sa le donez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Daca esti dispusa sa le donezi o sa se gaseasca cineva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ai putea sa faci ca la ebay, le faci poza ca sa scutesti plimbatul prin casa al celor interesati si sa le pui de vanzare pe site-uri cum este okazii.ro

Pe aici sunt organizatii caritabile (eu am mai donat la Purple Heart de exemplu care aduna obiecte pentru veteranii de razboi) si vin si le iau din fata casei. Sunt voluntari care telefoneaza oamenilor si ii anunta in ce zi apar prin zona ca sa stie sa scoata lucrurile afara. Trebuie sa fie si in Romania organizatii de genul asta.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Draga Oana B, esti dragutza, dar tu stai in "lumea civilizata"... la noi de regula functioneaza regula "immuiati-s posmegii?" - daca mai tii minte "pilda" lui Ion Creanga... Aici nu vine nimeni sa munceasca pt.bani, "saracii" asteapta sa vina altii sa le dea ceva de-a gata sau prefera sa cerseasca, iar unii "sinistrati", precum am vazut cu ochii mei la TV, stau si se uita la jandarmi/militari/voluntari straini cum le fac curat/reconstruiesc case in loc de cocioabele luate de ape. Si ce sa ne mai miram de imaginea pe care o avem in exterior - re. Italia??? Scuze pt. off-topic, dar asta e realitatea! Ca sa revin la mesajul tau, da, asta e solutia, asa ar trebui sa fie si al noi! Si atunci as dona fara nici o problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

am mai sus la un subiect asemanator:ar fi bine daca ne-am face pe langa Mica publicitate un "Bazar DC"in care postam,eventual imagini si poate fetele care au cunostinta de persoane fara posibilitati de Mobexpert sau Ikea sa poata sa le achizitioneze;
eu mai vin cu o idee:aparate electrocasnice care nu sunt proaste dar pur si simplu ai vazut ceva care te ajuta mai mult si nu vrei sa-ti faci expozitie acasa si ce ai tu poate fi util altuia,etc.

Mergi la inceput

b.nica, buna idee! Nu ma pricep, dar poate administratorul ar putea sa ne ajute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Salut si eu ideea fetelor pentru un "Bazar DC"; s-ar gasi imediat participanti activi,si de-o parte si de-alta!

Kasi si Victoria

Mergi la inceput