Am gasit bona. Ce fac mai departe?

Am gasit bona. Ce fac mai departe? | Autor: alecxa

Link direct la acest mesaj

Buna
Am nevoie de o bona pentru bebelusul meu de 9 luni. Este vorba de 3 ore pe zi, timp in care eu sa ma ocup putin de treburile casei si sa-l iau pe cel mare de la gradinita. Ieri am vorbit cu o doamna recomandata de o cunostinta. La prima vedere mi-a placut. Ce ar trebui sa fac in continuare? Cum sa procedez?
Astept sfaturile celor care au trecut prin experienta asta.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Initial creeata de alecxa

Buna
Am nevoie de o bona pentru bebelusul meu de 9 luni.
....
Ce ar trebui sa fac in continuare? Cum sa procedez?
Astept sfaturile celor care au trecut prin experienta asta.
Multumesc

De ce ai avut nevoie de bona? Nu ca sa faci ceva anume? Nu ai avut un plan? Daca nu, atunci de ce ai angajat-o, ori... eu nu inteleg intrebarea ta? Ai luat o bona ca e la moda, ori ca ai avut nevoie PENTRU CEVA ANUME?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecxa spune:

Ieri am discutat de principiu. Intrebarea mea se referea la cum sa procedez mai departe, ce s-o mai intreb. In intervalul asta de 3 ore trebuie sa iau celalalt copil de la gradi. Normal ca n-o s-o las cu cel mic singura in casa de la inceput. O car dupa mine la gradinita. cit timp? Ce ar trebui sa o mai intreb? Ma duc la ea acasa sa vad unde sta? Chestiuni de genul asta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

De ce s-o cari cu tine la gradinita? Cel mic nu este chiar asa de mic! Si nu vei lipsi mult. O platesti sa stea fara sa faca treaba? Sa se plimbe cu tine?
Cere-i copie dupa buletin, mergi la ea acasa (nu are de ce sa te refuze, doar nu mergi zilnic!) fara sa ii zici in prealabil. Ii zici cand vine la tine prima zi, cat timp e cel mare la gradi dati o fuga la ea. Abia dupa aceea vei sti daca o vrei mai tarziu pentru mai multe ore sau nu. Intreab-o daca e disponibila pentru program mai lung, ca daca vrea doar cateva ore pe zi (3-4) vei avea nevoie de alta mai tarziu si bulversezi copilul. Daca insa ii convine program mai lung (implicit mai multi bani) si o tii prea mult timp la program scurt, s-ar putea sa plece in alta parte. Tu stii cel mai bine de ce ai nevoie. Poate de fapt vrei, ca si mine, nu o bona (daca mai stai acasa macar un an) ci ajutor la menaj. Eu asta am angajat, ca sa nu fac eu treaba prin casa si o straina sa stea cu copiii, ci sa fiu eu alaturi de copiii mei, iar altcineva sa-mi faca treaba... Apoi, in doua luni bebe va merge in picioare (al tau), va vrea langa tine, daca te aude, asa ca nu vei face treaba! Bona va fi acolo degeaba, ca nu va avea "obiectul muncii" iar tu nu vei fi multumita nici de cum arata casa, nici de bona.

Cred ca ti-ai dat seama ca spun ce gandesc eu in situatia mea. Dar eu stiu, poate iti foloseste. Eu am intors problema pe toate fetele, dat fiind ca in curand voi da pe cel mare la gradi si voi avea nevoie de... bona la cea mica. Pana atunci insa, am ales menajera. Program scurt si doar doua zile pe saptamana, ar merge chiar 3...

Ce vei face tu... doar tu poti decide, dupa incercari succesive sau gandit profund... eu am facut incercari si am corectat din mers, doar asa mi-am dat seama exact de am am nevoie.

Succes!

Mergi la inceput