Scoala Lauder-Reut Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

quote:
Originally posted by Ainef

Buna fetelor,

am sa va spun si eu cateva lucruri despre aceasta scoala, copiii mei au fost in aceasta scoala. Lucrurile trebuie privite din toate punctele de vedere.
Da, exista copii cu "fite", dar la fel de bine exista si copii ai caror parinti muncesc din greu ca sa poata sa-si tina copilul acolo. Copii cu "fite" ai sa intalnesti si in scolile de stat, dar din punctul meu de vedere conteaza foarte mult educatia pe care o dai tu copilului tau acasa.
Intr-adevar scoala permite un grad prea mare de libertinism promovat prin petreceri nepotrivite pentru varsta lor (ex. petreceri cu tematica "rock" la care copiii sunt chemati sa vina la scoala cu costumatie adecvata - blugi taiati, etc - vopsiti in cap) Eu totusi nu mi-am lasat copilul sa mearga la astfel de petreceri, a fost alegerea mea si nimeni nu s-a suparat.
In privinta "calitatii" scolii, parerea mea este urmatoarea: clasele I-IV merita facute acolo in primul rand datorita invatarii limbii engleze. Exista si anumite lucruri care deranjeaza: de exemplu profesorii nu iti spun "lipsurile" copilului. Pentru ei copilul tau este extraordinar (chiar daca el nu este), nu exista sistemul competitiei care intr-o scoala de stat este foarte accentuat si atunci copilul nu mai este foarte motivat sa ajunga primul. Ritmul de parcurgere al materiei este foarte mare, dar nu sedimenteaza informatiile foarte bine si este nevoie de o "completare" acasa a informatiilor, desi ei spun ca nu este nevoie sa lucrezi suplimentar cu copilul acasa.
Privind in urma (copiii mei sunt acum la o scoala de stat) pot spune urmatoarele: merita din punctul de vedere al invatarii limbii engleze
dar scoala Lauder ofera un sistem de invatare bazat in majoritate pe intuitie si mai putin pe reguli gramaticale si matematice. Limba ebraica nu se face serios, nu pentru ca nu ar avea profesor bun, dar interesul parintilor si al copiilor nu este foarte mare.

In privinta lui Ariel Constantinof, pot sa va spun ca il cunosc personal, este un baiat bun, sensibil cu foarte mult bun simt. Blogul lui trebuie citit in intregime, nu scoase pasaje din context si trebuie luat in considerare faptul ca el nu are decat 16 ani.
Din punctul meu de vedere propunerea scolii pentru exmatricularea lui a fost o decizie exagerata. In blogul lui, Ariel nu a defaimat scoala ci a prezentat lucruri care l-au deranjat (care i-ar fi placut sa fie schimbate) si momente mai mult sau mai putin comice din viata lui scolara. Din bun simt s-a ferit sa dea pe blog nume de profesori sau chiar colegi.
Asta nu inseamna ca sunt de acord cu modul in care se defasoara orele in Liceul Lauder dar vina nu o poarta elevii ci profesorii care nu pot tine in frau o clasa cu elevi mult mai putini decat la un liceu de stat.

Ainef, multumesc pentru tot ce ai scris. In sfirsit am o privire ceva mai normala asupra scolii.
Din cit am inteles eu se merge pe aceleasi principii pe care se merge aici cu scoala. Am crezut ca daca e o scoala particulara e mai competitiva. Aici stiu sigur ca nu e incurajat acest mod ....de a fi competitiv, cel putin nu in clasele mici.
Fetita oricum cred ca va ramine sa faca aici clasa I sa aprofundeze macar limba ebraica.
Sincer sa-ti spun mie personal mi-a placut foarte mult blogul lui Ariel nu de alta dar si baiatul meu are 16 ani si stiu ce scriu copiii la aceasta virsta...m-ai trag cu ochiul
Mi-ar place sa vorbim despre acest subiect...poate pe pm sau cine stie poate in vacanta de primvara voi ajunge in Bucuresti.

Mergi la inceput