Si-a prins degetelul in usa !!! Dermatolog ?

Si-a prins degetelul in usa !!! Dermatolog ? | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

Acum vreo luna fetita mea de 1 an si 4 luni si-a prins degetelul mare de la mana stanga in usa (il tinea la tocul usii si a inchis usa peste el). Degetul a sangerat destul de mult, dupa care s-a oprit si s-a format o coaja la baza unghiei. Nu e rupt nimic, a folosit degetelul ca sa se joace la 10-15 minute dupa incident, deci nu o doare nimic.

Am dezinfectat locul (la indicatia pediatrei) cu Rivanol si Oximed (spray) si am asteptat sa vad cum evolueaza. Dupa vreo saptamana a vazut-o si pediatra, a zis ca e ok; dupa alta saptamana a vazut-o alta doctorita, care mi-a zis ca e panaritiu si sa-i dau cu betadina sau rivanol.

A mai trecut o saptamana si nu se observa nici o evolutie, adica unghia nu creste, la baza unghiei este in continuare "rupta" unghia, iar degetul pare sa se fi umflat inainte de unghie ... Nu pare infectie, dar nici nu para sa se vindece ...

Nu stiu daca am explicat foarte clar, dar nu stiu unde sa ma duc cu ea ...

Ati fost in situatii asemanatoare ? Stiti vreun dermatolog bun pt copii ?

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osteffy spune:

Nu am avut asa ceva,in schimb avem un eriterm de la antibiotice si pentru ca vineri dupa-amiaza la spitalul Budimex nu am gasit pe nimeni ,am mers la spitalul de dermatologie la camera de garda ,aflata langa liceul Sincai ,aici am dat peste o doamn doctor cu un suflet mare ,care ne-a ajutat si acum Rares al meu e pe cale sa se vindece .Daca ai nevoie iti pot scrie si numel ei.
Multa sanatate!

stefi si rares-andrei(08.12.2005)
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Da, te rog, scrie-mi cum o cheama si daca se poate cum as putea ajunge la ea ...

Este doctor de copii sau nu ? De fapt, nu stiu, exista specialitate separata "dermatolog pediatru" sau pot merge la orice dermatolog ?

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osteffy spune:

ti-am raspuns pe PM .multa snatate !

stefi si rares-andrei(08.12.2005)
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc pentru informatii, sper sa se poata intra usor la ea, ca mi-e groaza de asteptatul pe culoare cu bb mic ...

N-a mai patit nimeni faza asta cu degetelul ?

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

miruna si-a prins degetelul in usa la un an jumate...de fapt eu i l-am prins
a reactionat asemanator, adica a plans putin, pe urma a uitat si s-a jucat normaal; a curs putin sange, am dezinfectat...unghiuta era aproape neagra, degetelul putin umflat, dar nu o durea; a trecut fara alte interventii, unghiuta lovita a cazut si s-a refacut, acum nu se mai observa.
vindecarea a durat mult, cred ca vreo 2-3 luni pana a avut unghiuta noua si frumoasa; a cescut ceva mai greu; cea "veche" si lovita a inceput sa dea semne ca se desprinde dupa vreo cateva saptamani cand crescuse jumate de unghie noua (eu deja ma gandeam ca nu mai cade), am incercat s-o las acolo cat mai mult, pana la urma am taiat-o ff scurt sa nu se rupa aiurea
p.s. ca sa fie panaritiu...ar trebui sa fie macar rosu, fierbinte si dureros! (dar de dezinfectat nu strica, oricum)

http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

a trecut destul de putin timp de la incident. si pentru ca este afectata si radacina si patul unghiei o sa dureze ceva vindecarea. nu este rau sa mai mergi la un doctor si dezinfectarea intr-adevar nu are ce sa strice. refacere rapida!

Roxana

Mergi la inceput