despre Peritol

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Denizel am senzatia ca indarjirea ta vine din alta parte decat Peritolul. Mamica aceea vroia sa stie daca Peritolul e safe sau nu, in nici un caz daca stim sa ne certam si sa fim mai tari in clontz, ceea ce urmaresti tu.

Roxana de Andreea-Iuliana(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Cl, mi se pare ca te-ai aprins cam gratuit, fara suparare. Ne spunem parerile, nu punem etichete. Si ne referim la cazurile cand e utilizat pentru niste fleacuri, nu pentru scopul initial.

Da, e bun pentru: "urticarie acuta si cronica, boala serului, rinite vasomotorii si rinite alergice, eczeme, dermatite eczematoase, dermatite de contact, neurodermite, edem angioneurotic, intepaturi de insecte, sindrom carcinoid, migrene de origine vasculara, anorexie (anorexie nervoasa, anorexie idiopatica), ca tratament adjuvant în cursul bolilor debilitante (statusuri postinfectioase, convalescenta, boli cronice, hipertireoza) - prospect, atunci hai sa-l utilizam doar in aceste cazuri, ca asa e normal, nu?

Uitasem sa povestesc ce era mai important. O prietena a mea, a ajuns sa cumpere/utilizeze Peritolul ca pe ceai. Pentru ca nu realizeaza CE E Peritolul. Stii ce spune? Ca "e pentru pofta de mancare", asa stie ea de la pediatrul copilului ei, care i l-a prescris de cateva ori. Fetita ei mananca putin, e drept, dar la fel mananca si a mea, de exemplu!
Asa ca, indiferent ce crezi tu, exista mamici care nu stiu CE ESTE Peritolul...macar pentru asta, si tot merita sa ma agit, nu?

Si hai, nu va certati, ca zau ca Denizel nu a sustinut ca parintii isi vor copiii legume, ci ca asta devin dupa ce sunt indopati cu Peritol. E o diferenta...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by putzuruca

Dar Peritolul se da si in raceala, cand exista tuse suparatoare chiar si noaptea. Inhiba centrii nervosi tusigeni si lasa copilul sa se odihneasca. Asa cum se da si Romerganul.

Da, si Matei a luat cateva zile Romergan noaptea cand a avut bronsiolita sau bronsita. Asa putea sa se odihneasca si nu sa tuseasca mai toata noaptea. Nu a avut pb gen somnolenta, lesinat, etc.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by denizel

Cl, da' nu e nimeni nebun sa spuna ca nu trebuie luat peritol in caz de alergii, urticarie sau anorexie nasoala.
Astea-s bolile, asta-i medicamentul potrivit. Si mi se pare ok!

OK nu mai este atunci cand Peritolul se da pentru dureri de dinti , febra si tipat noaptea, din cauza ca un copil de 2 ani e lasat hodoronc-tronc la gradinita.
Peritolul nu tine loc (asa cum cred unii), nici de analgezic, nici de anti-termic, nici de consiliere psihologica si calmare a copilului.

quote:
poate se indura unul din ei si ne lamureste pur obiectiv care ar fi efectele adverse si cele benefice(daca exista) ale peritolului.

Efecte benefice: te scapa de alergii, urticarie si mancarimi, iti da pofta de mancare, in cazul in care esti anorexic (nu in cazul in care faci nazuri la mancare sau in cazul in care nu termini tot castroonelul cu piure de spanac)
Efecte naspa: te transforma intr-o leguma care doarme :-(((

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Cl, cand ai tu timp, mai citeste o data ce am scris mai sus.
Daca tot nu te-am lamurit, imi pare rau, mai clara de atat nu pot fi!

quote:
un copil sedat e una, unul care a luat peritol a alta. ti s-au dat exemple cu reactii diferite la peritol, pe unii ii agita, la unii nu are efect, pe altii ii linisteste.

Un copil care reactioneaza 'corect' la peritol, este un copil sedat!!
Ca doar de asta li se da Peritol, unor copii: ca sa doarma, chiar daca ii dor gingiile (si, fara peritol, sunt agitati noaptea), chiar daca au febra, chiar daca sufera d.p.d.v. psihic.
Repet: peritolul este doar un antihistaminic! Nu are ce cauta in lista medicamentelor pentru febra, dureri de dinti, traume psihice si alte probleme.
Nu inteleg de ce o fi asa greu de inteles si nu inteleg unde e exagerarea.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by diana21

Cl, mi se pare ca te-ai aprins cam gratuit, fara suparare. Ne spunem parerile, nu punem etichete. Si ne referim la cazurile cand e utilizat pentru niste fleacuri, nu pentru scopul initial.

...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

ti se pare. cred ca altcineva s-a aprins, dar nu are importanta. gata, acum chiar nu mai ma bag.

PS de ce daca am o alta parere ti se pare ca m-am aprins?

PS2 uh, chiar ca ultima interventie: denizelule, nu stiu, nu sunt medic, dar reactia aia "corecta" a peritolului nu e universal valabila. nu degeaba se spune ca exista pacienti, si nu boli, nu? ce e valabil la unul, nu e si la altul. uite, lui fi-miu nu-i scade temperatura aia mare, de 40 de grade, nici cu nurofen, nici cu marcofen, nici cu panadol, cu nimic, decat cu...fiola de algocalmin (acum o sa-mi spuneti de fioala de algocalmin, ce naspa e!!!!)! si cand a avut pneumonie si doua zile de temperaturi din acestea si antibioticele inca nu si-au facut efectul, si l-am vazut cum se chinuie, ce crezi c-am facut? i-am dat jumatate din fiola aia!!! dupa cateva ore era si el cu temperatura normala. da, nemernica de mine i l-am dat 2 zile, am preferat acest risc decat altul!
asa ca reactia aia corecta nu e chiar asa de corecta...

Mergi la inceput

Cl,

Asta a zis Denizel

quote:
Si nu inteleg de ce de preferat Peritolul, unui somnifer clasic. Au exact!!! acelasi efect! Dar deh! parintii nu dau somnifer la copii, ca doar nu vor sa-i transforme in legume. Le dau banalul si dragutul Peritol .

Daca scoatem din context, discutam discutii paralele!

Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

quote:

Denizel am senzatia ca indarjirea ta vine din alta parte decat Peritolul. Mamica aceea vroia sa stie daca Peritolul e safe sau nu, in nici un caz daca stim sa ne certam si sa fim mai tari in clontz, ceea ce urmaresti tu.

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul"

Corect, puturuca!
Esti psiholog de profesie sau esti unul din multii mici psihologi amatori care bantuie pe forum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Ghici...

Mergi la inceput

quote:

Ghici...

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul"

Medic care sa nu considere Peritolul o a enspea minune a lumii, nu esti sigur!
Si nici psiholog competent nu esti, daca nu esti de acord cu mine ca o trauma psihica nu se rezolva prin sedarea copilului .
Deci...ce ne mai ramane?

Mergi la inceput

Asta a vrut mamica respectiva

quote:
Dragi mamici spuneti-mi si mie ce parere aveti despre administrarea Peritolului pe perioada eruptiei dentare si daca ar putea fi folosit ca un calmant in aceasta perioada? Baietelului meu de 9 luni ii dau dintisorii de sus si este f. trist, umflat, face temperatura si nu prea mananca. I-am dat nurofen, gel de calmare a durerilor si ma gandeam daca i-as administra Peritol poate ca ar fi mai linistit - asa mi-a spus o prietena. Ce parere aveti? Astept sfaturi, multumesc!

Cl, spun ca te-ai aprins pentru ca nu vrei sa vezi ce sustinem cele din tabara cealalta...ca e bun pentru altceva, nu pentru ce e folosit abuziv...dureri de dinti??? Hai, sa fim seriosi! Esti de acord ca nu se da pentru dureri de dinti???

Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput