despre Peritol

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Dar Peritolul se da si in raceala, cand exista tuse suparatoare chiar si noaptea. Inhiba centrii nervosi tusigeni si lasa copilul sa se odihneasca. Asa cum se da si Romerganul.
Nici unul, nici celalalt n-au avut absolut nici un efect la fii-mea.

Roxana de Andreea-Iuliana(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by cl

quote:
Originally posted by denizel
...
Efecte naspa: te transforma intr-o leguma care doarme :-(((

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

nope. depinde de fiecare, cum rectioneaza la el. unii n-au nici pe naiba, crede-ma .
peritolul ala a fost prescris alaturi de nurofen, probabil, si dat datorita efectului calmant (daca nu doarme, are insomnii, nu? ce altceva preferi sa-i dea, sedative puternice??? nu e de preferat ceva mai slab?). un copil care nu-si face somnul si pierde greutatea si da de altele, nu doreste nimeni, nu? nu cred ca toti medicii sunt cretini. ca unii prescriu aiurea (nu toti!), nu contest. dar aici nu mai e vina parintelui, sunt unii care se incred 100% in medicul lor si actioneaza ca atare.
am mai zis, noi nu detinem toate datele, nu avem dreptul sa judecam. si fiecare parinte este raspunzator pentru copilul lui.

Cum sa fie prescris Peritol impreuna cu Nurofen? Scrie clar in prospect ca nu se asociaza peritol cu analgezice si antiinflamatoare.

Pai , si daca Peritolul nu are efecte sedative, de ce il mai dau parintii, copiilor cu probleme de somn?
Si nu inteleg de ce de preferat Peritolul, unui somnifer clasic. Au exact!!! acelasi efect!
Dar deh! parintii nu dau somnifer la copii, ca doar nu vor sa-i transforme in legume. Le dau banalul si dragutul Peritol .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Denizelule, am presupus, nu stiu cum se dau, ca nu m-am uitat pe prospecte . Nu sunt medic, nu esti medic, nu cunoastem multe. La modul cel mai sincer, nu te supara pe mine , dar mi se pare ca exagerezi cu reactia la adresa peritolului. Si este numai treaba/responsabilitatea parintelui si a medicului ce decizie iau. Fiecare isi creste copilul cum considera ca e mai bine. Nu avem noi dreptul sa decidem ce e bine pentru copilul altuia. Asa cum noua nu ne place sa se bage altii in educatia/medicatia/alimentatia copilului nostru, nici altora nu le place, nu? Fara suparare .

Mergi la inceput

Cl, fara suparare , initiatoarea topicului a cerut parerile unor mamici ne-medici in legatura cu Peritolul.
Daca parerea mea nu coincide cu a altora (la fel de ne-medici ca mine), nu inseamna ca eu trebuie sa tac.
Daca mamica ce a deschis topicul nu mai vrea sa auda pareri contra-peritol, sa ceara inchiderea topicului.
Gura mea nu poate fi inchisa la comanda, de cei care nu sunt de acord cu mine!

Edit: daca vreti sa-mi inchideti gura, dati-mi un cockteil cu peritol :-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Si noi am avut o experienta tare, tare urata cu Peritolul. I-a fost recomandat Alexandrei la 9 luni, cate 2.5 ml seara pentru o reactie alergica la intepaturile de tantari.
Nu numai ca nu i-a facut somn sau pofta de mancare, dar o singura doza din aia si copilul meu a fost scos din uz complet. In noaptea aia a urlat non stop, nu a dormit deloc, a fost agitata, transpira, i se miscau ochii in cap repede, a fost horror. Am vorbit cu medicul noaptea si mi-a spus ca are o reactie alergica la...antialergicul Peritol. Sa astept pana dimineata si daca nu ii trece sa merg la spital sa ii punem perfuzii cu glucoza si ser sa ii scoatem medicamentul din corp. Nu a fost nevoie, pana spre dimineata s-a mai linistit din criza, dar tot nu a dormit, 3 zile dupa aia a fost agitaata, nu a avut pofta de mancare. Noroc ca asta a fost tot. Dupa 3 zile era ca noua!

Intepaturile de tantari se fac si acum uriase la Alex (are 2 ani). Niste bube mari cu lichid inauntru, alergia e inca prezenta. Dar eu nu ma mai ating de Peritol...sa imi fie invatatura de minte. Nu cred ca e un medicament care se da asa de usor cum ii recomanda doctorii de aici. Implicatiile sunt mult prea grave...iar beneficiile, nu stiu, la noi nu a fost nici unul. TOt cu Fenistil i s-au atenuat ciupiturile de tantar.

Mergi la inceput

quote:

Cum sa fie prescris Peritol impreuna cu Nurofen? Scrie clar in prospect ca nu se asociaza peritol cu analgezice si antiinflamatoare.

...

unde scrie asta, ca eu am gasit asa:
Interactiuni medicamentoase: Precautii in cazul asocierii cu analgezice si hipnotice (se potenteaza efectul).

deci precautii,, nu interdictie, da? iar de antiinflamatoare n-am gasit nimic. sursa:
http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=3892

si inca ceva, nu e frumos din partea ta sa spui ca parintii isi vor copiii legume .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cl

quote:

...

unde scrie asta, ca eu am gasit asa:
Interactiuni medicamentoase: Precautii in cazul asocierii cu analgezice si hipnotice (se potenteaza efectul).

deci precautii,, nu interdictie, da? iar de antiinflamatoare n-am gasit nimic. sursa:
http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=3892

Nurofenul, printre altele, este si un analgezic!!!

Eu nu am zis ca parintii vor sa-si vada copiii, legume, am zis doar ca un copil sedat este o leguma. Nu-mi retrag afirmatia! Imi pare rau!

Mergi la inceput

quote:

Cl, fara suparare , initiatoarea topicului a cerut parerile unor mamici ne-medici in legatura cu Peritolul.
Daca parerea mea nu coincide cu a altora (la fel de ne-medici ca mine), nu inseamna ca eu trebuie sa tac.
Daca mamica ce a deschis topicul nu mai vrea sa auda pareri contra-peritol, sa ceara inchiderea topicului.

nu cred ca ti-a cerut nimeni sa nu-ti spui parerea!!!! am spus numai ca noi nu suntem medici si nu avem cum sa stim multe. fiecare avem o parere (asa e si normal). dar, fara suparare, nu ai dreptul sa le spui parintilor ca-si vor copiii legume, nu crezi? sincer, mi s-a parut ca exagerezi, nu te supara .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cl

quote:

nu cred ca ti-a cerut nimeni sa nu-ti spui parerea!!!! am spus numai ca noi nu suntem medici si nu avem cum sa stim multe. fiecare avem o parere (asa e si normal). dar, fara suparare, nu ai dreptul sa le spui parintilor ca-si vor copiii legume, nu crezi? sincer, mi s-a parut ca exagerezi, nu te supara .

Iar eu am zis ca nu am facut altceva decat sa raspund strict intrebarii din postarea initiala.
Mamica respectiva a scris pe DC, nu pe un forum al medicilor.
Daca postezi intrebari pe DC, primesti raspunsuri de la membrii DC care, culmea, nu sunt toti medici.

Mergi la inceput

quote:
...
Eu nu am zis ca parintii vor sa-si vada copiii, legume, am zis doar ca un copil sedat este o leguma. Nu-mi retrag afirmatia! Imi pare rau!

afirmatia ta era: "Dar deh! parintii nu dau somnifer la copii, ca doar nu vor sa-i transforme in legume". fiecare intelege ce poate de aici .

un copil sedat e una, unul care a luat peritol a alta. ti s-au dat exemple cu reactii diferite la peritol, pe unii ii agita, la unii nu are efect, pe altii ii linisteste.
sincer, toata discutia asta mi se pare mult zgomot pentru nimic. imi cer scuze celor pe care i-am suparat si permiteti-mi acum, va rog, sa ma retrag .

PS
quote:

Iar eu am zis ca nu am facut altceva decat sa raspund strict intrebarii din postarea initiala.
Mamica respectiva a scris pe DC, nu pe un forum al medicilor.
Daca postezi intrebari pe DC, primesti raspunsuri de la membrii DC care, culmea, nu sunt toti medici.

am spus eu altceva? am spus doar ca nu suntem medici si nu le stim pe toate. si ca nu avem dreptul sa dam verdicte, sa punem etichete, sa facem catalogari. atat. o zi buna!

Mergi la inceput