Copiii din 2002! (38)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Katy,iarta-ma ca ma bag dar in Bucuresti exista sigur centre pt kinetoterapie:in cadru spitalului "Al.Obregia"(in cadru clinicii de neuropshiatrie infantila),in cadru spitalului "Budimex".
Nu trebuie sa fii internat pt a face kineto...
Sigur exista fundatii si centre de recuperare gratuite ,unde poate sa faca recuperare.
Scuze inca odata ca am intrat in discutii.
Sinzi_ana sunt de aceiasi parere cu tine si mi-as dori ca si la noi copii sa invete ce le place,prin joaca,joaca si iar joaca.

Invata de la toate ca toate-ti sunt surori
Cum treci frumos prin viata,cum poti frumos sa mori.(R Kipling)
Gabi mami de Bogdanel(29.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Elena, ma bucur ca a scapat George de febra ! Inca un pic si scapa si de oreion pe toata viata ! Si puteti sa o sarbatoriti cu un tortulet pe printesa voastra cea scumpa !
Elena, majoritatea tarilor europene au ca varsta de incepere a scolii, varsta de 6-7 ani. Si nu degeaba, zic eu.
Pomeneai de caietele de activitati ale lui George. Imi scrii si mie de le ce editura sunt ?
Aici, am vazut de la Aramis. Si verisoarele Cristinei au manuale de la Aramis si Ana.
Vreau sa-i cumpar Cristinei pentru acasa, daca la gradi tot nu va face nimic legat de pregatirea pt. scoala.
Sinzi, sistemul Waldorf se bazeaza mult pe joaca si pe activitati practice. Se folosesc numai produse naturale(din lemn, bumbac, lana), chiar si gustarea trebuie sa fie cat mai naturala. Prea multe nu stiu, ca sotul a fost la sedinta, eu fiind ocupata cu programul Cristinei la acea ora. Insa, saptamana viitoare, doamna educatoare ne va face o vizita si atunci voi afla mai multe de la ea.
Gradinita nu este particulara, este de stat si in aceasta grupa Waldorf intra toti copiii de varsta gradinitei. Este o grupa combinata. Scoala Waldorf nu exista, aici. Cred ca doamna educatoare avand aceasta pregatire(Waldorf), are acest tip de grupa si atat.
Noi am nimerit aici, cu 2 ani in urma(dupa debutul diabetului), cand Cristina a fost respinsa la gradinita la care umblase timp de 1 an, aceasta fiind cea mai aproape de casa. Insa, timp de 2 ani, educatoarea Waldorf a fost in concediu de crestere a copilului, iar locul i l-a tinut o educatoare de la sistemul traditional. Asa ca....nu avem incotro si Cristina face grupa Waldorf anul acesta. Doar ca, pentru a fi la acelasi nivel cu viitorii ei colegi de clasa I, va trebui sa lucram acasa.
ruxij, discutiile si explicatiile pe intelesul copilului conteaza foarte mult, pentru a te face ascultata. Eu intotdeauna i-am explicat Cristinei de ce asa si nu asa.
Noi avem probleme ca nu prea vrea sa salute, cand ne intalnim cu cineva, cand intram sau iesim de undeva. Si nu pentru ca nu vrea, ea, ci....pentru ca se rusineaza. E genul careia nu-i place sa fie in centrul atentiei, sa fie privita de toata lumea.
Si nu ma mir, ca asa eram si sunt si eu.
Tamyra , pana acum vreo 2 luni, nici Cristina nu-l spunea pe "R". Adica il spunea ca "L". Tot incercam sa o corectam, dar nu-i iesea "R-ul" nicicum. Si dintr-o data, intr-o seara l-a spus, vorbind ceva despre Cori(fratele meu). Dar numai precedat de o vocala reusea sa spuna. "Corrnel", Dorrina", "Laurrra", numele fratelui si surorilor mele. Asta se intampla la 5 ani si 7 luni. Precedat de o consoana, nici acum nu reuseste sa-l spuna. In loc de "brad", spune "bard". De fapt, il spune, dar il aseaza cum ii este ei mai usor de spus.
Ce vreau sa spun, este ca fiecare are ritmul lui propriu. Si mai devreme sau mai tarziu, tot ii va ajunge pe ceilalti din urma.
Ca si mersul, nu fiecare porneste inainte de 1 an.
Astept sa ne anunti prin iarna, ca Robert isi rosteste corect numele !
Daria e o scumpa, cum recunoaste ea, ca n-a fost atenta.
La fel face si Cristina, cand nu e nimeni prin preajma, sa dea vina pe cel de langa ea, ca tare nu-i mai place sa se loveasca.
Nicoleta, ma bucur ca sunteti bine !
Astept si eu, cu nerabdare, sa aflu ce va fi bb 2 !
Nicole, ce mai face Julian ? Ii place la scoala ?
katty, khristin, cristina22, crig, va salut si va pup si pe voi !
Un weekend cat mai fain, va doresc !




Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

***Printesa Ema din castel !***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mai fetelor, eu imi cer scuze din nou, ca eu vin cu povestile despre scoala si activitati de scoala. Bogdan e nascut in februarie 2002 si e mai mare decat majoritatea copiilor de aici si in plus, fiind in SUA el deja merge la "scoala", chiar dc. e clasa pregatitoare, am avut probleme, asa ca astea sunt preocuparile mele acum: scoala si cum sa fac sa fie bine/fara reclamatii. Aici ii invata speluituri si din astea mult mai devreme ca in Ro, nu inseamna ca sunt mai destepti pt. ca se stie ca de fapt scoala de aici nu e prea buna deloc. Nu o sa mai scriu, nu vreau sa va supar si o inteleg pe Elena ca s-a suparat. De fapt de regula ma abtin sa scriu la acest subiect, tocmai pt. ca imi dau seama ca ce spun nu se potriveste, dar mai apare cate o chestie care ma afecteaza si dupa aia iar incep sa ventilez, fara sa gandesc ca nu e locul potrivit.

Va pup si sanatate copilasilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ruxij, eu am adus vorba de scoala in capitolul trecut cand am intrebat daca sunt copilasi care in 2008 incep scoala. De aici au pornit discutiile despre pregatirea pentru scoala, programa etc. Dar mie chiar mi se pare interesant sa ne adunam aici si sa aflam unele de la altele cum e la gradinita si la scoala in diverse tari, asa ca am apreciat toate detaliile. Sa ne fie sanatosi copilasii, ca nici nu se pune problema ca n-ar fi destepti!

Am fost duminica trecuta la Oktoberfest chiar in ultima, ne-am dat in cateva invartitori am mancat popcorn (sarat!) si inimioara traditionala din turta dulce. Bere n-am baut.

Va doresc un weekend placut si s-auzim numai de bine!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamyra spune:

Salut mamici!
Katty multumesc si abia astept ziua aceea.....
Azi amandoi au luat cate o bulinuta si Daria era tare incantata....
Nicoletasanatate multa lui Stefan...Azi, dupa ce i-am adus de la grad si asteptandu-l pe tati sa-i duca pe spiridusi la socri(sunt la serv de la 14)au inceput sa-mi povesteasca ce au facut azi...Daria mi-a spus ca a invatat o poezie de toamna dar nu-si aminteste inceputul....sa fi vazut cum se completau unul pe celalalt...pana i-au dat de capatA fost un moment minunat!!!Si-au mai amintit ce cantece au invatat de cand a inceput gradinita , mi-au povestit o multime si nu isi mai dadeau rand(rar fac asta)
....intr-adevar sunt un om norocos si FERICIT...
Cat despre nivelul educational....fiecare cum ne e bafta...In oraselul in care ma aflu (uitat de lume)nu poti sa oferi copilului tau prea multe iar acest lucru, ca parinte, este frustrant...
Norocul nostru este aceasta doamna educatoare care a pus oarecum pe jar celelalta gradinite(...si doamne educatoare...)prin felul in care lucreaza cu copii(isi iau mamicile copii de la camin si-i aduc aici....)
Ce sa spun ...ai mei recupereaza acum ce nu au facut in grupele mici... Iar rezultatele incep sa apara...Cand l-am intrebat pe Robert ce ii place cel mai mult la noua gradinita mi-a spus ca au jucarii si carti frumoase si ca se joaca foarte frumos acolo... Iar Dariei ii place coltul cu papusi si noile prietene ....Asa ca tot jocul este mai interesant pentru ei acum oricat m-as da eu cu fundul de pamant ca Robert nu face liniutele drepte sau ca deseneaza uratelEu sunt foarte multumita de cea ce fac si de felul in care se lucreaza cu ei.....iar ei sut foarte incantati si nerabdatori sa ajunga la gradi....E drept nu stiu inca sa citeasca si sa scrie dar se straduiesc....Inca lucram la fisele primite de la Gabb
Am zis si io....
Sa aveti o seara frumoasa si copilasi sanatosi

mamy de gemeny : ROBERT ARMIN SI DARIA REBECA (26 IUNIE 2002)
http://new.photos.yahoo.com/tamyrarotaru/album/576460762404766830
http://www.flickr.com/photos/10568887@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Ruxi, pai e locul copiilor de 2002, m-am suparat de altceva, de modul in care se punea problema, poate am inteles eu aiurea... chiar nu vreau sa mai isc polemici ca imi ajunge doar ce am acasa! E posibil ca eu sa gresesc si atunci imi cer scuze, de ce sa nu scrii tu ca eu sunt intoarsa si inteleg pe dos? Eu chiar intru sa ma deconectez, asta e socializarea mea la momentul asta, nu e job-ul meu unde nu am voie sa supar pe nimeni si tre' sa fiu de acord cu toti. Eu am inteles ca ai probleme cu comportamentul lui Bogdan si e firesc sa ne intrebi pe noi, daca putem sa te ajutam cu o idee e super bine, daca nu, vorba ta, mai ventilezi din probleme (ca aia fac si eu si oricine). Nu pot sa vad ca e subiect strict pe dezbatut ce sistem scolar e mai ok... poate ma intelegi, ca nu vreau sa te supar nicicum, la fel cum pe nimeni nu am vrut sa supar!
Nina, sunt caiete de la editura Diana (ce o mai fi si asta...) pe care am dat 45 ron, dintre toate 3 sunt pentru acasa, educarea limbajului, activitati matematice si inca ceva, de mediu parca, le-a ascuns gaza pe undeva, dar le scot eu! Sunt comandate prin inspectorat, se cumpara doar pe comanda de la ei. Cand ne reintoarcem la gradi sa vad daca ar mai putea comanda un set sa ti-l trimit. E pentru 5-7 ani. Eu recunosc ca nu am metode pedagogice sa lucrez ok cu el, ma pricep pana la un punct, restul e treaba educatoarelor, dar pe tine te-ar ajuta si poate ai antrenament cu Patri si Medi! Vorbim!
Ma opresc ca plange gaza mica!
edit cu ea in brate! Tamy, ne vedem la inot! Cred ca o sa vb cu Bogdan si noi...
Katty, noua ne-a zis de sport si ce ti-a zis si tie, tinuta corecta. Al nostru are aripioarele fff proeminente, niste vertebre la fel si sta cu umerii in fata... incercam inotul, sper sa am succes, acum il pregatesc psihic. Toata ziua spun: "spatele drept..."
Cristina_C, super serbarile astea, a fost prea frig pentru bere?
Nico, relaxeaza burtica... la cumparaturi!
Dodo, poate scrii si la noi!
Chiar nu mai pot... seara e tare mofturoasaaaa! Weekend placut! Aici vine frigul, brrrr!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamyra spune:

Ai mare dreptate Anina cand spui ca fiecare copil are ritmul sau...dar stii cum e , tinzi sa tot compari...
Te pup dulce si printesei tale - tot binele din lume!
Pai se poate Cristina - fara bere???

mamy de gemeny : ROBERT ARMIN SI DARIA REBECA (26 IUNIE 2002)
http://new.photos.yahoo.com/tamyrarotaru/album/576460762404766830
http://www.flickr.com/photos/10568887@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu ma supar, stati linistite, doar ca vreau sa evit comparatiile despre care vorbiti, ele deranjeaza si nu vreau sa va supar. O sa incerc doar sa povestesc mai putin despre ce face fi-miu legat de scris/citit/socotit. Comparatiile oricum nu sunt facute de pe aceeasi pozitie, fiind sisteme diferite, culturi diferite, deci le rog pe mamicile din Romania sa inteleaga asta si sa nu se simta afectate ca ai nostri fac nu stiu ce. Doar si noi am inceput dupa 7 ani si suntem OK, iar scoala de aici e mai proasta ca in tara pana la urma. O sa vedeti ca peste cativa ani unele dintre noi o sa ne plangem ca nu invata nimic la scoala si cei din Ro o sa faca mult mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Ruxi astea-s de la Gabi ca ai inteles o mama innebunita dupa 11 ore de stat cu puii in casa... si am incercat sa ii impac pe amandoi! Mi-era teama ca o sa ma exprim aiurea si nu vreau sa jignesc pe nimeni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ruxij, ba te rog eu sa mai scrii . Chiar daca nu putem fi de acord permanent, pt. ca asta e un lucru imposibil, important e ca toate sa cadem de acord ca din cand in cand to agree to disagree fara sa punem prea mult patos aici, si cu consum minim de nervi. Cred ca nu intereseaza pe nimeni aici ce stiu sa faca copilasii nostri, ci doar ideile pe care le punem in practica cu ei. Restul e asa relativ.....eu interactionez zilnic la scoala cu 150 elevi, veniti de peste tot globul si nu cred ca pot afirma ca sistemul vreunei tari e perfect. In toate insa, exista plusuri si minusuri . Am uitat sa-ti raspund la o intrebare de-a ta mai din urma, asa ca o fac acum....predau anul asta franceza la clasele a 6a si a7a, si o fac din pasiune . Asa ca Ruxij, nici macar sa nu te gandesti sa dezertezi


Hellene, sotul tau are perfecta dreptate in ce spune, nu cred ca intra nimeni aici sa invete pasii de educatie pt. copii. Eu de multa vreme de cat intru aici pe forum (de peste 5 ani), intru sa ma deconectez, sa socializez cu diverse persoane pe care am ajuns sa le cunosc prin intermediul acestuia, am chiar prietene foarte bune de aici . De curand chiar le-am cunoscut la Betiveala Canadiana (un chef de saptamana trecuta), atat pe fetele din provincia unde stam noi si pe familia lor cu tot cu tatici si copii, cat si pe romancele dintr-o alta provincie din Canada, am fost vreo 30 familii si tot atatia copii , si ne-am distrat pe cinste. E frumos sa stii fizic persoanele cu care interactionezi doar in mod virtual aici. Spelling-ul Hellene, este practic ortografia cuvantului respectiv, in engleza e mult mai complicat decat in romana, care e o limba fonetica, in engleza copilul nu va sti sa scrie acel cuvant doar auzindu-l, va trebui sa invete cum sa-l scrie exact litera cu litera. Asa ca e un mare tamtam pe aici despre spelling, daca le auzi pe fete pomenind despre asta, e ca sint probabil preocupate de problema. Despre emigrare, o sa ma abtin sa spun aici ceva, nu mi se pare corect, sa ne impartim in tabere gen RO si diaspora (granite), va rog eu nu ganditi in felul asta, caci stiu sigur din multele topicuri de pe forumul asta ca sint discutii greu digerabile si neproductive si nu-si au in nici un caz locul aici la copiii din 2002

Anina, trebuie sa spun ca-mi plac mesajele tale, le gasesc tare calde si imbucuratoare, nu stiu de ce...

Nicoleta, ma relaxez in ultima vreme doar citind seara in pat. Cand vin de la scoala, vin destul de obosita, fara prea mare chef de nimic. De trei ori pe saptamana avem diverse activitati sportive cu Yasmine, si ne consumam energia doar venind/plecand, schimband echipamente si chestii din astea. Ei ii plac toate, nu vrea sa renunte la nimic. Azi de exemplu, mi-am luat liber si nu m-am dus la scoala si mai tarziu merg la un facial . In plus in wk asta o sa-i tai motul finutului meu. Ma bucur sa aud ca ai fost la eco si puiul e bine. Ai vreo babuiala/preferinta ce sa fie?

Va pup pe toate,

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput