Reguli ce trebuiesc respectate cind construim casa
As dori sa aflu ce reguli ar trebui respectate cind incepem constructia unei case...adica deschidere...distanta minima fata de vecini, amplasarea casei pe teren (procent de ocupare teren)...
Exista legi cu privire la aceste aspecte...imi puteti indica ceva linkuri?
Multumesc
edit , este vorba de un teren, intr-un viitor cartier, deci exista case..dar nu in imediata apropiere (adica nu vecini de lot alaturat)
Raspunsuri
Gabbriela spune:
casa va fi in usa sau ro?
cand ceri permit pt constructie vei avea toate legile sc acolo
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
kim222 spune:
Casa in Ro...si trebuie sa stiu de acum..in fct de datele problemei,pot afla daca pot vinde o parte sau nu...deci stiu eu de ce intreb
Gabbriela spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95677
cand te duci sa iti faca proiectul la casa iti vor spune de limite.. sau cauta un proiectant bun, si te va lamuri cu limitele.
sunt anumite limite ce trebuie respectate, dar nu stiu exact cat...
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by kim222
Casa in Ro...si trebuie sa stiu de acum..in fct de datele problemei,pot afla daca pot vinde o parte sau nu...deci stiu eu de ce intreb
Acum depinde si ce vrei. Din cate stiu eu , constructia casei fata de vecin (langa): jumatate de metru de la limita ta lasi liber.
Daca este vorba de cat de in spate poti sa amplasezi constructia , atunci sunt cateva probleme ... si iti pune inginerul legi in fata. Dar tu daca semnezi ca nu te va deranja daca vecinul o sa creasca porci... atunci poti sa construiesti casa si in capatul gradinii.
Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva ... poate nu am inteles eu intrebarea.
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
Chan spune:
Inainte de a lua orice decizie trebuie sa ceri un certificat de urbanism de la primarie pentru a vedea regimul de inaltime al zonei si ce alte reguli trebuie luate in considerare.
Sunt f. multe conditii in functie de specificul zonei si al terenului. Exista o lege generala dar se fac foarte multe derogari astfel incat fiecare primarie isi face o lege proprie prin acest asa zis "urbanism zonal", de care fie vorba intre noi, daca ai o "pila" unde trebuie nimic nu conteaza! Iti faci casa cum vrei si unde vrei!
Din cauza asta exista atat de multe case care nu cadreaza deloc cu specificul zonei si sunt mov, roz, albastre, portocalii etc.
Uite care ar fi cateva din regulile principale:
- daca terenul are o lungime mai mare de 20m trebuie sa lasi intre amprenta la sol a casei si gardul vecinului 3m cat sa intre o masina de interventii (pompieri, SMURD etc).
- intre geamurile de la baie, bucatarie si gardul vecinului tb. sa fie o distanta de minim 1.8m
- intre geamurile de la sufragerie, dormitor si gardul vecinului tb. sa fie 3m.
- trebuie sa ai loc de parcare in curte sau garaj chiar din proiect.
- casa nu tb. sa fie mai inalta decat casele invecinate + 40%. daca terenul se afla intr-o zona in constructie ti se va impune limita de inaltime prin certificatul de urbanism.
- daca casele invecinate sunt aliniate la strada vei fi obligata sa construiesti una din fatade stradal (o aberatie dar ce mai conteaza la cate aberatii sunt in legile romanesti).daca terenul este asa cum am scris mai sus tot certificatul de urbanism iti va spune unde ai voie sa o asezi.
Un sfat! Nu face nimic pana nu obtii certificatul de urbanism! Poti avea surprize si de cele mai multe ori extrem de neplacute!
Una din ele ar fi sa treaca o conducta generala pe sub terenul tau si sa nu poti obtine autorizatia de constructie!