MERBROMIN

MERBROMIN | Autor: clau2toma

Link direct la acest mesaj

Fetelor ,va rog sa ma ajutati in ca o data ! Stie careva ce este MERBROMINA? Din ce e facuta ,ce substante are ?
Sa va spun si de ce :sotul meu a facut a nustiu cata operatie de scoatere de colt de unghie de la degetul mare de la picior .Si cum il taie dr ,normal ca ramane taietura pana la 2 sapt ,dar acum dupa o sapt tot ii sangera si nu dadea semne ca sa se inchida .A venit unh coleg de-a lui cu o sticluta cu o substanta rosie care zici ca e carmin pe care a adus-o din India si i-a zis sa puna pe rana .Ce credeti? A doua zi sotul meu mirat ca rana s-a inchis .
Am intrat pe goocle si nu scrie nimic despre asta ,decat sunt cateva saturi scrise in limba engleza ,dar eu engleza nu prea inteleg .Va rog ,ma poate ajuta careva?Sau se gaseste si la noi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu stiam ca acel rosu, CARMINUL, este un colorant natural provenit dintr-o insecta si are rol dezinfectant in cosmetica, iar in industria alimentara este doar colorant.

Acuma, conteaza foarte mult si concentratia de acid carmic.
Si cred ca asta a si favorizat cicatrizarea, ca doar este un antiseptic foarte eficient.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

carminul este solutie castellani care contine fucsina dezinfectant
solutie rosie poate fi si solutia de mercurocrom care este dezinfectanta si cicatrizanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Stati ca nu am inteles eu bine?Merbrominul e una cu carminul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

merbrominul este o substanta antiseptica locala, folosita in tratarea ranilor superficiale, minore. Nu se mai distribuie, cel putin in America, din cate am inteles, datorita continutului de mercur, si astia sunt paranoici in legatura cu otravirea cu mercur. In plus, ei nu-l mai folosesc pentru ca pateaza pielea/rana, si nu mai pot vedea eventuale inflamatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

quote:
Originally posted by Laina

merbrominul este o substanta antiseptica locala, folosita in tratarea ranilor superficiale, minore. Nu se mai distribuie, cel putin in America, din cate am inteles, datorita continutului de mercur, si astia sunt paranoici in legatura cu otravirea cu mercur. In plus, ei nu-l mai folosesc pentru ca pateaza pielea/rana, si nu mai pot vedea eventuale inflamatii.

LAINA ,Merbrominul contine mercur ,ca il arunc ?
Am devenit si eu "paranoica" ?

Mergi la inceput