Gravidute si mamici de Constanta (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Neatza la cafelutz..
Mai bine va invitam la o tarie k sa ne mai incalzim un pic...da si cafeluta e buna..mai ales la mine dupa ce mai bine de o luna nici n-am putut s-o miros. Sunt superfericita k pot bea din nou si ma simt mult mai revigorata si cu chef de viata dupa ce o beau. totusi nu fac exces si pun o lingurita decofeinizata si una cu cofeina...asa k sa nu iasa bb prea agitat.
Darius si el e bine numai k nu mai manaca asa de mult k inainte, dar nici nu-l fortez.Isi va reveni treptat.

angelique: in spital a fost foarte cald si nu am folosit halatul mai deloc,sau ma rog il mai puneam dc ieseam pe hol, sau cand veneau musafiri k sa nu-i intampun in pijamale.In rezerva aveam si AC, dar nu a fost nevie sa-l folosesc.Si mie k si lui adejumi-a fost frig dupa cezariana, dar era firesc si oricum halatul nu ar fi facut fatza. Mi-au pus acolo inca 2 paturi k sa ma incalzesc.

Referitor la vaccin:In farmacii Infanrixul depaseste intr-adevar 2,5 mil, dar eu am facut rost de nr de tel al cuiva de la Depozitul de medicamente si le-am achizitionat cam la 2 mil. persoana se numeste . pt cine vrea ii pot trimite pe PM nr de tel.
Pe dr dumbrava am intrebat-o special de vaccinuri pt k eu am ales pe cel cumparat, asa de capul meu pt k pediatra noastra nu era de acord.Nu va sfatuiesc sa faceti ce am facut eu, dar darius avea reflux gastroesofagian si nu i-l puteam face pe cel de stat din cauza antipoliomeliticului care se administreaza oral.Dr dumbrava mi-a zis k pediatrii care sunt si medici de familie recomanda pe cel de stat pt k ei primesc o suma considerabila pt fiecare vaccin si k dansa are fina medic de fam care o ruga sa nu mai recomande pacientilor vaccinul cumparat...Ma rog..faza asta nu prea o cred..dar fie...cat poate da statul pt un vaccin unui medic? Atunci ar insemna k niciun medic de fam sa nu mai recomande altceva...Si totusi sunt atatia care o fac ...
La ultimul consult la pediarta noastra aceasta totusi ne-a zis k la vaccinul de un an sa o intrebam pe ea ce vaccin sa facem( deci si-a schimbat optica)Eu care stiam k daca incepi cu unul trebuie sa continui cu acelasi am intrebat-o pe dumbrava si chestia asta, k sa stiu ce voi face atunci.Ea mi-a confirmat k se face acelasi tip de vaccin:2-6- luni Infanrix hexa; 4-12 luni Infanrix penta.

Madalina 10+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Darius la 9-10 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Mada - mie MF mi-a spus sa aleg eu ce vaccin vreau sa-i fac si doar sa o anunt cu cateva zile mai devreme ce hotarare am luat. Nu a incercat sa ma influenteze in vreun fel. Si asa mi-a spus si ea ca daca incep cu un tip de vaccin, cu acelasi merg pana la un an fara sa mai existe cale de intoarcere. Sincer, eu nu stiu care ar fi diferenta intre cele doua vaccinuri in afara de antihemophilus influenzae. O sa-mi mai intreb MF sa vad care este parerea dansei. Poate ii dau un telefon azi si intru sa va mai spun.
toate fetele

Mokika - mama Crinei (11 ani) si a lui Theodor (1 luna si 3 saptamani)

am mai adaugat cateva poze cu bebe

www.flickr.com/photos/12207142@N08/" target="_blank"> poze cu bebe si cu noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by Adryana_4u

..daca ii spun ca am fost la d-na Ciufu si ca e fata 100%...ce zice oare?ce ma sfatuiti?Sa-i spun sau nu?

Adriana nu te-am uitat... insa ... subiectul e citit si raspunsurile sint pe diagonala...
Eu am fost sfatuita sa nu spun d-rei mele ca am fost si in alta parte la eco. Asta in conditiile in care ca si Dr. Lutescu au eco la ei la cabinet si nu ti-au recomandat ei sa mergi la un alt medic.

Dar probabil fetele ... iti vor da si alte sfaturi.
Te pup si numai bine.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Yannia: sa dea d-zeu sa primest numai vesti foarte bune la control! Eu sunt convinsa k asa va fi si tot pericolul a trecut.
Te asteptam sa ne povestesi si eventual sa pui si pozede la echo.

Eris:scrie-ne si tu mai des,trage-ne de maneca sa nu te uitam, povesteste-ne despre voi.... Hai , curaj...

Myral: nu stiu de ce ti-a zis tie asa dr dumbrava? Bb cumva e mai sensibil, sau alergic la ceva? are imunitatea scazuta?Am inteles k totusi vaccinul hexa ar cam suprasolicita imunitatea copiilor datorita numarului prea mare de tulpini de virusi. noi n-am avut chiar nicio reactie adversa si nici nu i-am dat nimic preventiv, dar trebuia sa o intrebi motivul pt care nu ti-l recomanda.Am vazut k-si argumenteaza f bine raspunsurile si am considerat asta un atuu fata de alti medici.

Adryana:nu cred k dr Lutescu va vb despre nastere acum la 25 de sapt. Sunt cam rezervati in privinta asta si nu o fac pana pe la 32-34 de sapt, dar si atunci de evaziv, pt k ei merg pe nasterea normala, la care nu prea ai ce discuta.Poti incerca sa intrebi ce ai de intrebat caci nu se vor supara( de fapt eu vb desprea Ea, caci pe El nu il cunosc)

Madalina 10+

Darius la 9-10 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna fetelor.
N-am mai intrat de mult dar va urmaresc zilnic.
Madaluta, ma bucur ca te simti mai bine!

Ca vorbeati de vaccinuri: eu i-am facut lui Filip tot Infanrix Hexa la 2 luni si la fel voi face si la 4 luni. Am auzit ca e cel mai bun si mai ales, ca da reactii mult mai putine decat cel de stat. Cand am intrebat si pediatrul si dr de familie ( care are specializare pediatrie, de fapt) amandoi au zis ca este cel mai bun si-l recomanda calduros daca ne permitem. Mai am 2 vecine exact casa de langa noi si urmatoarea, amandoua tot cu baieti , unu cu 1 luna mai mare ca Filip, celalalt cu 2 luni, si la fel le-au recomandat pediatrii , Infanrix-daca isi permit, pt ca e cel mai bun.
Pe mine m-au convins, mai ales ca Filip n-a avut nici-o reactie la cel de 2 luni! acum ne pregatim de cel de 4 luni, caci saptamana asta atat implinim!

Sanatate multa tuturor mamicilor, bebeilor si burticilor!
Daca vreti sa vedeti cum mai suntem, am pus poze noi la semnatura!

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

si Inca ceva: noi am dat 230 lei pe Infanrix de la Sensi blu cu card de reducere ( ala cel mai mic).

Angelique, mai ai putin! ce trece timpul! si am vazut ce frumoasa esti, inclusiv in pozele de la concurs! abia astept sa te votez!
Meda, x4 !

Si eu stiu ca Lutescu nu vb de nastere decat spre sfarsit! la mine si la vara-mea au discutat dupa 35 sapt.

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

adryana:cred k niciunui medic nu i-ar conveni sa auda k ai mai consultat si alt medic.Asteapta sa vezi ce iti spune acum k este, k eu am auzit de medici care o data vad k e fetita si tot ei , data urmatoare k e baiat. Oricum ei nu tin minte ce ti-au spus k e, asa k il poti intreba din nou.Mie cand mi-a spus k e baiat am intrebat in ce procent e sigura si mi-a zis k suta la suta, k altfel mi-ar fi zis un "probabil","posibil" sau pur si simplu k nu se vede.Si la urmatoarele echografii intrebam si imi confirma k e baiat.
Acum nici nu mai trebuie sa intreb k sunt eu 100% sigura k e baiat...
de obieci sarcinile difera de la una la alta, dar la mine sunt mai mult decat identice...

Maine mergem si noi la control..Abia astept sa vedem cat am mai crescut...Incepe sa mi se contureze si mie burtica.Cip e f nerabdator pt k labprimul echo nu a putut intra k era cu darius in brate si nu a avut cum.Acum il vom lasa cu bona si nu va mai lipsi.La darius n-a pierdut nicio echografie...

Madalina 10+

Darius la 9-10 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Mada, bafta multa la eco!

Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Am vorbit cu MF si mi-a spus ca dansa, ca mama, imi recomanda vaccinul cu plata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Ce ne-am strans, fetelor!

Andicu si Adryana, bine ati revenit! Andicu, multumesc pt laudele aduse, o sa imi creasca cornite!!! Adryana, daca nu vrei sa ii spui dlui Lutzescu ca ai fost la dna Ciufu, nu-i spune, doar mai intreaba-l inca odata de sex, eu asa fac de fiecare data, o intreb pe dna dr. daca a ramas baietzel sau nu

Ina, ai PM

Mada si A_deju, multumesc pt informatii! Va dati seama ca terminasem cu toate problemele, halatul imi mai lipsea, dar parca imi statea pe cap Vreau sa va intreb daca imi ajung doua camasi de noapte (pe care le-am luat azi) sau imi trebuie mai multe Pe masura ce imi aduc aminte va tot intreb cate ceva...

Mokika, tie ce ti-au spus, Ventolinul e permis in sarcina? Mie astmul imi face probleme mai degraba acum in al treilea trimestru, bebe sta cocotat foarte sus si cum dau de praf e si mai rau. Si eu am luat aproape doi ani Seretide si mi-a fost bine dar de cand am trecut pe tratament homeopat mi-am timut simptomele alergice sub control si nu am mai facut crize. Si nici nu am mai racit din februarie, asadar nu am avut motiv sa fac crize, ca de la asta mi se decclansau mie, de la raceli sau daca intram in contact cu factorii la care sunt alergica. Doar de Ventolin nu stiu, am auzit ca parerile sunt impartite, ba ca e permis ba ca nu si am evitat sa iau dsi de cateva ori mi-a fost fff greu.

Intr-adevar, bebele meu o sa fie sagetator sau capricorn, in functie de ce va vrea el sa fie Maine merg si eu la dna Lutzescu, sper sa vin cu vesti bune!

Pupici,
Angelique 30+ bb Victor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 10 saptamani!

Mergi la inceput