Colega de clasa cu SD

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

roxana: imi cer scuze. mesajul meu nu a fost " sa-ti pun in carca" tot ceea ce au facut altii si tu nu ai facut. mesajul meu era adresat tuturor celor care au ei probleme, pana la urma, vis a vis de copiii diferiti.
atat copiii diferiti cat si parintii lor au probleme deosebit de mari : uneori numai din cauza celor din jur... adica viata le-ar fi mai usoara daca cei din jur i-ar ajuta.
din pacate cei din jur le "omoara " tot; rabdare, constiinta, fericire.. la urma urmei suntem alesi de Dumnezeu daca vom avea sau nu copii sanatosi! nimeni nu are nicio vina!

toate situatiile pe care le-am descris mai sus sunt reale. oameni care au mers pe la scoli , prin spitale... printre oameni, si au fost nu numai ca respinsi cu brutalitate,, dar li s-a distrus tot ce aveau mai frumos in suflet. si paote ca acolo viata ar trebui sa fie mai bine inteleasa!

mesajul meu e dur , imi cer scuze, dar este spus din prea multa furie, neputinta, durere, durere insuportabila a mai multor parinti ce se confrunta cu probleme determinate de oameni ingusti la minte sa zic asa...
adica nu este de ajuns ca sunt batuti de soarta? hai sa le mai dam si noi una..

a mai fost un topic al unei mamici care se-ntreba de ce un copil cu probleme este incadrat intr-o gradinita normala. paula stie ... am crezut ca este un mesaj asemanator! sorry inca1data!

eu una as urla si la pietre , daca m-ar auzi , situatia acestor copii si a parintilor lor. nimeni nu face nimic. e greu sa -ti pastrei mintile-ntregi si cuvintele frumoase, nu?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tlaura
Iar la o gradi/scoala speciala doamnele de acolo sunt specializate si pregatite pentru asa ceva, fata de celelalte, care sa fim seriosi, cateodata nici pregatirea necesara pentru profesorat nu o au cum trebuie.
Poze

off topic: mii de scuze
draga mea: am vorbit cu o profesoara titulara dintr-o scoala speciala care este pshiholog cu masterat cu tot.. ea trebuie sa le traga copiilor la xerox (pe banii ei) materiale, ea le cumpara rigle.. creioane ..

mi-a spus ca nu stie cum poate ea sa-i ajute pe copii in caz de crize. clasele sunt alcatuite din copii cu probleme diferite. de ex daca un copil epileptic are o criza.. ea nu-i poate face nimic. nu are medic , nu are asistenta.. e o simpla profesoara.
nu sunt bani destui pentru scolile speciale. ele au o pregatire strict educativa in scoli.. dar nu sunt pregatite pentru realitatea dura de acolo.
poate ca si acesta este unul din motivele pt care parintii nu-si duc copiii acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Ardeiash, te inteleg, chiar este frustrant, chit ca eu nu am trecut prin ceea ce scrii tu, decat prin prizma copilului bonav, tratat cu partea dorsala de medici..si imi imaginez prin ce trebuie sa treaca parintii acestia si copii lor...suntem si destul de inculti, deopotriva, multi habar nu au ce este SD si cu ce se mananca, multi cred ca e o boala contagioasa, sau mai stiu eu ce tampenii...si suntem si foarte rai, multi nu se pun in locul altora, sa-si imagineze macar despre ce vorbesc unii, ci doar judeca..asta este realitatea noastra, din pacate...tocmai pentru ca am avut pretentia de la mine sa ma pun si in pielea altora, intotdeauna, de aceea am si deschis acest subiect, tocmai ptr a intelege mai bine anumite lucruri
pup

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roxanal

[blue] imi imaginez prin ce trebuie sa treaca parintii acestia si copii lor...suntem si destul de inculti,

ai perfecta dreptate! insa , crede-ma ca nu-ti poti imagina durerea unui astfel de parinte,, e departe de tot ce ne-am putea inchipui. iar vorba aprca a paulei , intr-un alt topic, romania nu este pregatita nici in urmatorii 50 de ani pentru copiii cu handicap..

Mergi la inceput

si revenind la subiect.... cred ca daca ati reusi ca fetitele sa se vada-n particular.. la tine acasa,, la ea acasa, sau in parc... sa se joace-nmpreuna, sa comunice intre ele alaturi de adulti care le-ar explica ca totul e normal... una e mai putin rabdatoare, alta e indragostita de barbie, sau ca-i place calculatorul sau prajiturile... problema s-ar rezolva!
mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia07 spune:

Dragele mele,nu dramatizati.Totul se poate 'remedia'.Cu multa rabdare si tact.roxanal daca doresti sa ajuti ca acesta situtie sa fie 'remediata'eu ma ofer,cu multa dragoste sa te ajut.Nu cred ca nu'ti este tema de timpul ce va urma,e ceva firesc...cum totul are o rezolvare si acest 'incident'e rezolvabil.Mi'as dori sa pot lua legatura si cu mama fetitei(s'o pot ajuta)cat si cu doamna(domnul)invatator(invatatoare).Eu am avut o domna invatatoare deosebita care mi'a fost ca o sora in evolutia lui Liviu(iubindu'l cu adevarat).Am colaborat pentru a reusi sa punem bazele evolutiei lui.Dispun de multe materiale care va pot ajuta sa duceti totul pana la capat.ajungand in final

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

roxanal, daca vrei sa o ajuti. ..Mergi cu ea in parc, in timpul tau liber.si paote se imprietenes fetele. Poate are o atractie, prietenie fata de fetita ta si nu stie cum sa se manifeste, sa se exprime. Poate daca si voi parintii o ajutati nu va mai fie asa.
Incearca. Poate cer prea mult, dar asa poate intelege singura fetita ta ca este speciala cealalta fetita si nu mai trebuie sa-i dai nici un fel de explicatii.

Nu stiu ce sa spun. Eu am facut mult caz pe tema integrarii si aici pe forum. Nu am rezolvat nimic. Acum nu mai am eu pretentii. Il are pe Paul si conteaza mult mai mult. Sper din tot sufletul sa o iubesca si sa o ajute cum face acum. De cand este la grdinita sa stii ca se apara si ea de ceilalti copii, stie ce vrea.........dar este firea ei mai retrasa.

Multumesc mult de tot tuturor celor care mi-au facut urari fetitei si mie..........Am vrut sa va arat ca este un copil normal si ca nu aveti de ce sa-l ocoliti, sa-l ignorati si ca are si ea dreptul la o sansa.
Va multumesc ca ati inteles.

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisa-77 spune:

ROXANAL,imi pare rau ca treceti prin asa ceva.Incearca sa vorbesti si cu invatatoarea clasei.E bine ce i-ai explicat fetitei tale.Sunt mama unui baietel cu SD,dar in acelasi timp sunt si profesor,la fel si sotul meu si mama mea si majoritatea rudelor mele.Majoritatea lucram in invatamant.Asa ca inteleg problema cam din ambele parti si din partea ta ca parinte si din partea profesorului/invatatorului ,pe care il admir ca a primit in clasa un copil cu SD.Andrei nu e violent ,in schimb nu vorbeste deloc(nici o silaba)si are 2,5 ani.Asa ca in momentulcand este afara si vrea sa se joace cu copiii ,ii impinge cand vrea ceva de la ei(de fapt el vrea sa le spuna ceva-le cauta de cele mai multe ori mana sa le arate ce vrea,dar cand nu nimereste mana,ii impinge in spate)Nu va spun ce greu a fost pt mine sa le explic copiilor ca de fapt el vrea sa comunice cu ei dar prin semne.Si nu va spun ce este si ce a fost in inima mea cand vedeam astfel de episoade.Andrei nu merge singur inca(doar tinut de manuta),asa ca eu am fost tot timpul langa el si am avut grija sa-i explic ca nu e bine sa-i impinga,ci mai bine sa-i ia de manuta si sa le arate ce vrea,iar copiilor le-am explicat ca el vrea sa comunice cu ei.Asa ca Andrei a fost acceptat de copiii din fata blocului si acum se joaca foarte frumos cu ei.Sunt care au rabdare sa vada ce vrea de la ei,sunt si cei care se feresc de el si cei care il ignora.Dar cei mai multi il accepta asa cum e.Si ma bucur pt asta.In problema ta,Roxanal,poate ar trebui mai mult efort din partea tuturor(parinti,copii,invatator).Ar trebui sa va intalniti si sa vorbiti cu totii,sa gasiti o solutie.Totul are rezolvare.Numai ca acesti copii sunt mai inceti si va trebuie ffff multa rabdare.Si eu imi doresc sa-mi dau copilul la o scoala normala.Si voi incerca si eu.Daca nu se va putea....,il voi da la o scoala speciala.Copilul meu nu este ocolit pt ca nu se stie ca are SD.Noi nu am spus.Cei care stiu ca are(sunt care isi dau seama)Sd,de cele mai multe ori ne ocolesc.Este dureros sa vezi asta si este dureros si greu sa lupti cu cei din jur,dar fiecare isi duce crucea.Sper sa reusiti sa rezolvati problema(nu cred ca excluderea din clasa este o solutie,dati-i o sansa fetitei ) si sa ne tii la curent.
MULT SUCCES.

Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA

"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Va multumesc tutror pentru sfaturi, o sa incerc sa le aplic

Mergi la inceput

poate ne spui si noua daca fetele s-au imprietenit! as fi foarte fericita sa aud asta!

Mergi la inceput