DOCTORUL PARVU IOAN DE LA ELIAS
![](images/user_woman.png)
Sunt atat de revoltata incat trebuie sa-mi exprim indignarea, si am sa o fac, nu ca o razbunare personala, ci pur si simplu ca o informare a celor ce vor citii aceste randuri. Cumnata mea a fost pacienta lui (nu pot sa vb la persoana a-III-a!!!) timp de 38 de saptamani si 3 zile, "urmarind-o" in evolutia sarcinii, la clinica particulara Anais unde el mai profeseaza. a avut o sarcina cu multe peripetii: a trebuit sa-i faca serclaj...ea trebuia sa nasca prin operatie cezariana pt ca in copilarie (pe la 6 ani!) a avut hepatita, fetitei trebuia sa i se faca un vaccin pt imunizare(pt ca ea e si purtatoare de antigen pozitiv!) alt stress, pana l-am facut rost (din germania pt ca in romania nu exista!). Pe 18 septembrie2007(marti, desi nu suntem supersticiosi!) trebuia sa se prezinte la spitalul Elias pt ai scoate firul de serclaj pregatita pt internare dar si pentru nastere (dupa cese scoate firul de serclaj se poate produce nasterea! - asa ia explicat doctorul Pirvu). In urma consultatiei ii spune ca nu are locuri in spital si ca nu poate sa-i scoata firul pt.ca el nu o mai poate asista la nastere decat pe cale naturala in momentul in care se va produce aceasta si ca parerea lui "omeneasca (asa s-a exprimat!- ce considerente umane o avea el nu am aflat !) este sa-si caute un alt ginecolog sa nasca ca el nu vrea sa o incurce!, iar daca se intampla evenimentul sa se duca la orice camera de garda si sa nasca acolo, dar nu la elias pentru ca aici nu mai sunt locuri!"; sau mai exista o varianta (s-a gandit dr Pirvu!) sa nasca in spital dar prin CMU(CLINICA MEDICALA UNIREA) unde totul costa in jur de 2600 E(operatie cezariana si cazarea in rezerve de 5*)!
Cumnatul meu cand a aflat (era afara po holul spitalului) a vrut sa intre sa faca scandal! Desi pe timpul sarcinii s-a "cotizat" substantial! La fiecare consultatie efectuata la clinica particulara(Anais!) ca sa fie bine se mai baga in buzunar 100 ron (la serclaj 300 ron!). A, cand cumnata mea a aflat ca nu sunt locuri in spital, ia mai bagat, 100 ron ca sa-i gaseasca loc pe carernu ia refuzat desi intentia lui era sa scape de ea! Ca un total aceasta sarcina a costat-o 3000 ron.
Dupa agitari multiple a nascut la MEDLIFE in spital, asistata de DOMNUL DOCTOR PREDOI SILVIU(intentionat am scris numele stimatului dr. cu majuscule!) prin operatie cezariana, iar spitalizarea(3 zile!) si operatia cezariana au costat 1000E. Iar conditiile au fost de nedescris! Pat cu telecomanda(care conteaza pt. cineva care a suferit o interventie chirurgicala!), tv plasma, grup sanitar propriu, mancarea in serviciu de catering, foarte buna, ce mai merita toate laudele noastre!
Iar personalul de la MEDLIFE este exceptional (parca nu au lucrat in sistemul public!)
Nepoata mea este sanatoasa s-a nascut cu 3.1kg si 50cm si scor Apgar 9!
iar ca o mentiune suplimentara la Elias s-ar fi cotizat in jurul a 2500 ron iar conditiile si personalul nu-ti zambeste si nu te ajuta decat MOTIVAT!
DAR CATA LUME ARE BANI SI POATE FACE ASA CEVA?! OARE ACESTI DOCTORI NU AU DEPUS JURAMANUL LUI HIPOCRAT?! SAU L-AU UITAT? INCERC SA IL REAMINTESC IN CAZUL IN CARE VA CITII ACESTE RANDURI!
Varianta actuala
"Odata admis printre membrii profesiunii de medic:
Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;
Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;
Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;
Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;
Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;
Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;
Colegii mei vor fi fratii mei;
Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;
Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.
Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!"