crime ptr.doi bani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by blackpanterro

No offense dar nu religia ma opreste sa omor pe cineva....am o viata linistita, un sot iubitor, un copil minunat, ce motiv as avea sa omor pe cineva.
(Ce te faci cu cei care au prea multa credinta?Crestini fundamentalisti, musulmani fundamentalisti....ei tot ce au e credinta si totusi nu ii impiedica sa se arunce in aer in malluri si aeroporturi..)
Exista oricum tot felul de circumstante in care o persoana poate ucide fara sa fie vorba de "doi bani".In asa momente chiar nu cred ca se gandeste cineva la judecata de apoi.
Omorul pt bani se intampla datorita saraciei si prostiei de altfel...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

da tu ce zici pantera neagra de aia ce se inroleaza ..merg la razboi si omoara? merg de saracie... sau merg din convingere?

Saracie, patriotism prostesc, prostie.....sotul s-a inrolat ca sa vada lumea si sa mearga la scoala pe gratis :).Acum facem loby sa ii plateasca si cursurile de la Harvard ca is al naibii de scumpe si nu vrea sa isi foloseasca GI bill-ul, te tin la curent cu ce se intampla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:

Saracie, patriotism prostesc, prostie.....sotul s-a inrolat ca sa vada lumea si sa mearga la scoala pe gratis :).Acum facem loby sa ii plateasca si cursurile de la Harvard ca is al naibii de scumpe si nu vrea sa isi foloseasca GI bill-ul, te tin la curent cu ce se intampla...

o gramada de bani pt niste studii teologice http://www.hds.harvard.edu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:

o gramada de bani pt niste studii teologice http://www.hds.harvard.edu/

Ahhhhhhhh, nope.....computer science dar stiam de Divinity School(am mult mai mult respect pt scoala asta decat scoli ca Liberty University a lui Jerry Falwell - acolo sa vezi fanatism si prostie religioasa)
Anyway, subiectul asta discuta altceva so....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by J G

"Unde nu e Dumnezeu, nu e nici dragoste, nu e nimic."

Stai sa inteleg...
Tehnic vorbind, daca tu esti credincioasa crezi ca dumnezeu este peste tot, el nu poate lipsi. Deci banuiesc ca de fapt te referi la credinta, nu?
Asa ca tu de fapt spui ca acolo unde nu exista credinta nu exista dragoste, nu exista nimic. Multumesc!

Imi place la nebunie cum... daca un crestin face afirmatii de genul asta, i se raspunde cu mare grija "nu te supara dar eu cred ca fiecare are dreptul sa creada ce vrea.." insa daca eu, ca ateu, incep sa spun... ceva similar (greu sa gasesc ceva similar pentru ca afirmatia ta ne anuleaza efectiv) probabil as fi avertizata. Eu zic ca "libertatea de expresie a credintei" ii gratuleaza numai pe cei credinciosi, nu si pe atei. Elegant.

Apoi, bomboana:

"Ce anume crezi ca te tine, sau va tine, sa nu ucideti? Teama de puscarie? Dragostea de apropele tau?.. Educatia?..poate - educatia. Si ce anume in educatie iti spune sa nu ucizi pe altul? Ca nu e frumos? Ca exista pedeapsa apoi? E posibil sa nu fi prins.. Atunci?

cred in Judecata de Apoi"

Deci parerea ta este ca singurul lucru care ne tine sa nu devenim infractori este frica de iad?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

J,

Daca tu nu crezi in Dumnezeu, nu inseamna ca cei apropiati tie nu cred si nu se roaga ptr tine. Si daca tie iti este bine, poate e si datorita rugaciunilor lor.

Apoi, chiar daca in momentul asta nu crezi, nu stii care sunt planurile lui Dumnezeu in ceea ce te priveste (chiar daca tu ii negi existenta). SI nu inseamna ca mai tarziu nu vei crede si tu.. Orice e posibil..

Si da - Dragostea vine de la Dumnezeu .Chiar daca tu sau altcineva nu credeti asta. Si din fericire, Dumnezeu ne iubeste pe toti. Si faptul ca iubesti si esti iubita - sunt daruri de la Dumnezeu; multi nu au asta.

In alta ordine de idei, repet ce am mai spus: credinta ca fiecare din noi are un suflet, credinta mea in Dumnezeu, ma fac pe mine sa nu ucid.

Hai sa iti mai spun ceva si ma retrag de pe subiect: in caz de o nenorocire - un om fara credinta poate ajunge sa se sinucida. Sau sa omoare - din razbunare de ex. Un credincios nu va putea face asta.

Iar faptul ca te botezi intr-o religie - nu inseamna ca esti credincios. Nu firma iti da masura credintei. Credinta inseamna mult mai mult. Imi pare rau ca nu am darul scrisului ca sa va spun ceea ce simt..

Si daca aveati rabdare si citeati primul meu comentariu, vedeati ca excludeam fanaticii din "tabara" celor cu credinta. Cnd ai dragoste in Dumnezeu nu poti pune bombe..

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Cred ca am peste 4 luni de cand nu ma mai uit la stiri. Nu suport sa aud, dar sa mai vad.
Nu am pierdut nimic, dar nici pe altii nu-i las sa-mi povestesa de nu stiu ce crima...........................
Sunt mai linistita. Am eu destule probleme nu mai vreau sa ma incarc si cu alte prostii.

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

La noi nici nu mai sunt stiri ,stirile le asculti la CNN la noi e ziua lui Poponet de 60 000 Euro , ce culoare are parul Andreei Banica etc .
A, sa nu uit , mai apare si individul ala de la Antena 1 fresh da in cizme de cauciuc , relatand despre cataclisme naturale .

Stirile de la ora 5 sunt oribile -familii dezbinate , -marea majoritate de rromi sau persoane foarte sarace , care au multi copii si traiesc din alocatia acestora sau din ajutorul social.
Eu am zis dintotdeuna ca in tara asat lucrurile merg prost si din cauza acestor ,,ajutoare , ilogice , banii se duc pe bautura si nu pe hrana e o pierder si pentru mine contribuabil , ca nu vreau sa platesc betivaneala altora si pentru stat ca da bani dar nu rezolvcanimic decat creste gradul de infractionalitate .
Al doilea lucru care merge prost este -si sa ma scuze persoanele pioase , biserica .
In Romania biserica are foarte multe ,,ganduri laice si foarte putine cucernice. Au magazine , SRL, se asociaza sa \construiasca Mall-uri , au afaceri cu cherestea , posturi de televiziune dar nu au
azile pentru femeile alungate din casa cu copii cu tot , centre de consiliere familiala , orfelinate , scoli de meserii pentru copii strazii , si nici chiar ..duhovnici .
Eu nu spun ca lipsesc cu desavarsire , spun ca sunt foarte putine in raport cu marile averi bisericesti ,si cu afacerile pe care biserica le patroneaza acum .
Pe de alta parte , saracia este asociata cu delincventa -inclusiv cea juvenila oriunde in lume , iar faptul ca acei copii nu au educatie releva mediul familial din care provin.
Societatea noastra face prea putin pentru a preveni abuzurile asupra copiilor - adesea facute de proprii parinti , cel autoritaile reactionad de fapt cand cazul a devenit public prin mass-media . In rest cucoanele alea de la protectia copilului - schema aia de functionari superumflata care s-au basicat ca vor fi concediati stau la barfe in birouri si joaca solitaire .
Chiar si in Bucuresti sunt zeci de copii trimisi la cersit, sunt parinti cu micuti in brtate la semafoare si nimeni nu ridica un deget .
Nu sunt de acord cu sintagma ,,generaia cheii de gat , pot spune ca generatiile anilor 1990 si mai innainte fac parte din aceasta categorie .
Acum sistemul e putred - de la politisti care sunt de atatea feluri dar se fac numai ca ploua , pana la guvern care face o pomana de 32 Ron de copil la alocatie . Dar la fondul problemei nu umbla nimeni , pe principiul ca se omoara intre ei , nu ne priveste .
Dar e posibil sa iasa din ghetouri si sa ne priveasca mai mult decat credem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

quote:
Originally posted by J G

"Unde nu e Dumnezeu, nu e nici dragoste, nu e nimic."

Stai sa inteleg...
Tehnic vorbind, daca tu esti credincioasa crezi ca dumnezeu este peste tot, el nu poate lipsi. Deci banuiesc ca de fapt te referi la credinta, nu?
Asa ca tu de fapt spui ca acolo unde nu exista credinta nu exista dragoste, nu exista nimic. Multumesc!

Imi place la nebunie cum... daca un crestin face afirmatii de genul asta, i se raspunde cu mare grija "nu te supara dar eu cred ca fiecare are dreptul sa creada ce vrea.." insa daca eu, ca ateu, incep sa spun... ceva similar (greu sa gasesc ceva similar pentru ca afirmatia ta ne anuleaza efectiv) probabil as fi avertizata. Eu zic ca "libertatea de expresie a credintei" ii gratuleaza numai pe cei credinciosi, nu si pe atei. Elegant.

Apoi, bomboana:

"Ce anume crezi ca te tine, sau va tine, sa nu ucideti? Teama de puscarie? Dragostea de apropele tau?.. Educatia?..poate - educatia. Si ce anume in educatie iti spune sa nu ucizi pe altul? Ca nu e frumos? Ca exista pedeapsa apoi? E posibil sa nu fi prins.. Atunci?

cred in Judecata de Apoi"

Deci parerea ta este ca singurul lucru care ne tine sa nu devenim infractori este frica de iad?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

J,

Daca tu nu crezi in Dumnezeu, nu inseamna ca cei apropiati tie nu cred si nu se roaga ptr tine. Si daca tie iti este bine, poate e si datorita rugaciunilor lor.

Apoi, chiar daca in momentul asta nu crezi, nu stii care sunt planurile lui Dumnezeu in ceea ce te priveste (chiar daca tu ii negi existenta). SI nu inseamna ca mai tarziu nu vei crede si tu.. Orice e posibil..

Si da - Dragostea vine de la Dumnezeu .Chiar daca tu sau altcineva nu credeti asta. Si din fericire, Dumnezeu ne iubeste pe toti. Si faptul ca iubesti si esti iubita - sunt daruri de la Dumnezeu; multi nu au asta.

In alta ordine de idei, repet ce am mai spus: credinta ca fiecare din noi are un suflet, credinta mea in Dumnezeu, ma fac pe mine sa nu ucid.

Hai sa iti mai spun ceva si ma retrag de pe subiect: in caz de o nenorocire - un om fara credinta poate ajunge sa se sinucida. Sau sa omoare - din razbunare de ex. Un credincios nu va putea face asta.

Iar faptul ca te botezi intr-o religie - nu inseamna ca esti credincios. Nu firma iti da masura credintei. Credinta inseamna mult mai mult. Imi pare rau ca nu am darul scrisului ca sa va spun ceea ce simt..

Si daca aveati rabdare si citeati primul meu comentariu, vedeati ca excludeam fanaticii din "tabara" celor cu credinta. Cnd ai dragoste in Dumnezeu nu poti pune bombe..

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Spic de grau

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit; a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.tickercentral.com/view/8d3t/6.png" target="_blank">in asteptarea minunii

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Se face religie n scoli, copilasii mare lucru nici nu pricep. Se folosesc cuvinte pe care ei nu le inteleg la varsta asa de mica...

Parerea mea: nu tine de religios/ateu ci tine de probleme grave la CREIER!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

acest subiect a devenit o polemica . in comparatie cu anii trecuti ,deja auzim in jurul nostru ,mai des ,de la persoane f. tinere,expresii religioase ,cereri de ajutor de la toti sfintii ,etc..

personal ,nu ma pot baza pe speranta ca D-zeu ma v-a auzi ,iar eu ar trebui doar sa astept sa primesc doar ce-mi v-a da EL.
legat de voilenta ,consider ca nu are absolut nicio legetura cu religia , ci este vorba de ETICA , lucru care lipseste din pacate din ce in ce mai mult din familie.

AZI in Romania ar trebui sa ne luptam cu SNOBISMUL ,LENEA ,ALCOLISMUL EXCCESIV ,LIPSA DE OPINIE etc.
si asta sa o facem noi ca cetateni ,pt.ca nu cred ca D-zeu are in obligatie asa ceva .
sa-mi spuna cineva daca exista in RO o organizatie civica care militeaza pentru binele cetateanului ?!
nici macar biserica nu face acest lucru (sau poate izolat)...

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Am citit intr0un ziar de un preot iezuit care a ingrijit -a asigurat casa, mancare si integrarea in societate la cca 300 de copii ai strazii. Stiti ce probleme si-au pus sfintii parinti din parohia ortodoxa respectiva
Ca face prozelitism . Asta in conditiile in care ei nu fac nimic , cladesc doar biserici pe spatiile verzi dintre blocuri -nu mai vine un preot uc botezul sau de sarbatori

Mergi la inceput