crime ptr.doi bani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Ba da ma mai lasati cu religia asta???

Noi nu suntem religiosi(eu agnostica, sotul ateu) si nu am omorat pe nimeni pana acum si nici nu avem ganduri de a omori pe cineva)

De ce se baga mereu motivul asta? Chiar vreau sa stiu, toti ucigasii sunt oameni fara D-zeu? Eu ma indoiesc si sunt exemple cu duiumul....

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Adriana,
Ce anume crezi ca te tine, sau va tine, sa nu ucideti? Teama de puscarie? Dragostea de apropele tau?.. Educatia?..poate - educatia. Si ce anume in educatie iti spune sa nu ucizi pe altul? Ca nu e frumos? Ca exista pedeapsa apoi? E posibil sa nu fi prins.. Atunci?

Iti spun din punctul meu de vedere, al uneia care crede in Dumnezeu (desi ai spus sa te las, sper sa nu te superi pe mine).
Deci - pe mine ma tine faptul ca - eu cred in existenta sufletului (ceea ce tu negi, probabil), cred in Judecata de Apoi, cred in existenta Iadului si a Raiului. Stiu ca nu am voie sa iau ceva ce numai Dumnezeu are puterea de a da: Viata.
Eu raman la convingerea ca totusi - credinta ar putea reduce numarul crimelor si a hotiilor.. Chiar daca voi credeti altceva, si sunt sigura ca veti incerca sa ma convingeti d-asta

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

quote:
Initial creeata de bonamea

oare viata cu cheia de gat si saracia au creat acesti monstri?

chiar nu vad legatura!
in conditiile astea, eu ar trebui sa traiesc intr-un penitenciar, caci cei mai multi din oamenii ce ma inconjoara asa au crescut, cu cheia de gat... ia sa ma uit mai bine, sa nu-mi dea cineva in cap!

si saracia??? pai chiar nu mai inteleg nimic. odata ziceti de religie, ca ajuta, apoi ca saracia te face sa dai in cap... pai cum e? ca religia, din ce-mi amintesc eu, propovaduieste saracia, "sarac da cinstit".
io-s mai prostuta, ca nu le am cu religia, poate vine cineva mai cucernic sa ma lamureasca si pe mine, pliiz.

si acum, in prostia mea: n-are nici o treaba religia, decat in contextul in care un om simplu, care n-a avut parte de o educatie multumitoare acasa, invata la biserica sa nu faca rau, in variatele sale forme, ca vine bau bau si-i ia imparatia vesnica. acest lucru nu e necesat pentru cine are norocul sa poata beneficia de cei sapte ani de-acasa, caci se poate ajunge la exact aceleasi rezultate multumitoare prin educatie. so..

anamaria, imi pare bine ca te pot contrazice (nu ca vreau sa te contrazic, doamne fere, da imi pare bine ca e asa cum urmeaza sa spun), dar religia nu este obligatorie in scoli. parintele poate face o cerere prin care sa refuze ca al sau copil sa participe. si e foarte bine ca este asa, este o forma de democratie esentiala pentru mine.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

spic de grau,
te rog sa ma ierti, dupa ce am postat am citit ce-ai scris tu si n-as vrea sa te supar. eu cred ca fiecare are dreptul de a crede in ce simte el ca-i e mai aproape si nu inseamna ca, daca am spus ca religia ajuta in unele cazuri in care educatie nu a avut de unde sa fie, ca nu aduce alinare si unor oameni educati si armoniosi. so, no offence,

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

edit: am scris aiurea, voiam sa raspund la alt subiect, sorry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

No offense dar nu religia ma opreste sa omor pe cineva....am o viata linistita, un sot iubitor, un copil minunat, ce motiv as avea sa omor pe cineva.
(Ce te faci cu cei care au prea multa credinta?Crestini fundamentalisti, musulmani fundamentalisti....ei tot ce au e credinta si totusi nu ii impiedica sa se arunce in aer in malluri si aeroporturi..)
Exista oricum tot felul de circumstante in care o persoana poate ucide fara sa fie vorba de "doi bani".In asa momente chiar nu cred ca se gandeste cineva la judecata de apoi.
Omorul pt bani se intampla datorita saraciei si prostiei de altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

"Unde nu e Dumnezeu, nu e nici dragoste, nu e nimic."

Stai sa inteleg...
Tehnic vorbind, daca tu esti credincioasa crezi ca dumnezeu este peste tot, el nu poate lipsi. Deci banuiesc ca de fapt te referi la credinta, nu?
Asa ca tu de fapt spui ca acolo unde nu exista credinta nu exista dragoste, nu exista nimic. Multumesc!

Imi place la nebunie cum... daca un crestin face afirmatii de genul asta, i se raspunde cu mare grija "nu te supara dar eu cred ca fiecare are dreptul sa creada ce vrea.." insa daca eu, ca ateu, incep sa spun... ceva similar (greu sa gasesc ceva similar pentru ca afirmatia ta ne anuleaza efectiv) probabil as fi avertizata. Eu zic ca "libertatea de expresie a credintei" ii gratuleaza numai pe cei credinciosi, nu si pe atei. Elegant.

Apoi, bomboana:

"Ce anume crezi ca te tine, sau va tine, sa nu ucideti? Teama de puscarie? Dragostea de apropele tau?.. Educatia?..poate - educatia. Si ce anume in educatie iti spune sa nu ucizi pe altul? Ca nu e frumos? Ca exista pedeapsa apoi? E posibil sa nu fi prins.. Atunci?

cred in Judecata de Apoi"

Deci parerea ta este ca singurul lucru care ne tine sa nu devenim infractori este frica de iad?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

No offense dar nu religia ma opreste sa omor pe cineva....am o viata linistita, un sot iubitor, un copil minunat, ce motiv as avea sa omor pe cineva.
(Ce te faci cu cei care au prea multa credinta?Crestini fundamentalisti, musulmani fundamentalisti....ei tot ce au e credinta si totusi nu ii impiedica sa se arunce in aer in malluri si aeroporturi..)
Exista oricum tot felul de circumstante in care o persoana poate ucide fara sa fie vorba de "doi bani".In asa momente chiar nu cred ca se gandeste cineva la judecata de apoi.
Omorul pt bani se intampla datorita saraciei si prostiei de altfel...

da tu ce zici pantera neagra de aia ce se inroleaza ..merg la razboi si omoara? merg de saracie... sau merg din convingere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Si eu sunt de acord cu JG, nu religia ne tine sa nu omoram pe cineva, sunt destule exemple cu fanatismul..eu spun ca educatia primita este esentiala si mediul in care cresti.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

nu cred ca religia are legatura cu tendinta unora spre crima!!! si poate ca nici educatia,ca nu cred ca exista parinti care le spun copiilor ca este bine sa ucizi asa...de amorul artei.asta vine din tine din ceea ce esti tu si ceea cereprezinta pentru tine ceilalti.cati ortodocsi n-au ucis!? cati parinti nu-si ucid copii sau invers?!si la alte religii e la fel,deci...asta cu religia care te impiedica sa ucizi... dar mai sunt alte 9 porunci ...pe acelea mama,mama ce le mai respecta ...credinciosii!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

am citit postarile voastre si deja dupa al doilea mi sa parut polemica. nu am mai citit atenta si restul dar, eu cred ca e bine sa ai din toate cate putin macar. si credinta si respectul fata de tine si de semenii tai si incredere in tine.
acum sunt si putin subiectiva pt ca sunt f afectata de una din nenorocirile care s-au intamplat zilele trecute. si nu vreau sa vb despre asta, aici se vb la modul general din cate am observat. dar...., ca un "copil' la 20 de ani, deci care nu a prins comunismul sa fie in stare de asemenea atrocitati....! teribilism dus la extrem, invidie, lipsa unui caracter puternic si a unei educatii riguroase fac din copiii din ziua de azi niste monstrii!!!!!

leuta

Mergi la inceput