Concediu- sub ce forma
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claujro/claujro.jpg)
Am cautat si in Statutul cadrului didactic si in Legea invatamantului dar ori mi-a scapat...ori nu am cautat eu in legile care reglementeaza acest lucru...va rog sa ma ajutati. As dori sa stiu care este cadrul legal prin care pot lua o saptamana de concediu (cu sau fara plata) pentru rezolvarea unor probleme personale, in timpul anului scolar. Stiu de concediul de odihna, de studii, concediul medical...dar nu ma incadrez in nici una dintre acestea.
Mai exact legea imi da dreptul sa lipsesc 5 zile lucratoare si in ce conditii?
Va multumesc!
Eforie-august
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Lona spune:
quote:
Initial creeata de claujro
Am cautat si in Statutul cadrului didactic si in Legea invatamantului dar ori mi-a scapat...ori nu am cautat eu in legile care reglementeaza acest lucru...va rog sa ma ajutati. As dori sa stiu care este cadrul legal prin care pot lua o saptamana de concediu (cu sau fara plata) pentru rezolvarea unor probleme personale, in timpul anului scolar. Stiu de concediul de odihna, de studii, concediul medical...dar nu ma incadrez in nici una dintre acestea.
Mai exact legea imi da dreptul sa lipsesc 5 zile lucratoare si in ce conditii?
Va multumesc!
Eforie-august
Statutul cadrelor didactice, art.102 alin. 2.
Poti sa-ti iei fara griji, cu conditia sa nu depasesti un an de concediu fara plata in ultimii 10.
Trebuie sa anunti in timp util conducerea scolii, ca sa poata gasi suplinire (sau poti sa-ti propui tu suplinitor).
Vezi daca nu cumva in Regulamentul intern al unitatii tale de invatamant este prevazut ca aprobarea CFP sa se faca si cu "trecerea" prin Consiliului de administratie.
Oricum ti-l da, dar trebuie sa astepti sedinta acestuia sau ceri convocarea in sedinta extraordinara.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tanima_i2002 spune:
care sunt conditiile de acordare a concediului de studii pentru un cadru didactic doctorand, concediu cerut pentru terminarea si sustinerea tezei de doctorat. Cum este platit si care este perioada maxima de acordare?
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tanima_i2002 care sunt conditiile de acordare a concediului de studii pentru un cadru didactic doctorand, concediu cerut pentru terminarea si sustinerea tezei de doctorat. Cum este platit si care este perioada maxima de acordare? Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) si Miruna (1 febr 2009) |
Pentru a beneficia de concediu platit, trebuie sa te incadrezi in una dintre situatiile urmatoare, prevazute de art. 103 din Statutul personalului didactic:
c) 12 luni de concediu platit, la fiecare 7 ani de predare efectiva la catedra, pentru conferentiarii si profesorii universitari
care finalizeaza cercetari, tratate, studii cuprinse īn programele de cercetare ale institutiilor de īnvatamānt superior; esalonarea efectuarii acestui concediu este aprobata de senatul unversitar;
d) 6 luni de concediu platit, o singura data, pentru cadrele didactice aflate la catedra, care redacteaza teza de doctorat sau
lucrari īn interesul īnvatamāntului pe baza de contract de cercetare sau de editare, cu aprobarea senatului universitar, respectiv a consiliului de administratie al inspectoratului scolar;
Aici, sintagma "in interesul invatamantului" poate fi discutabila - am vazut o situatie in care cererea de 6 luni a fost respinsa, ISJ apreciind ca respectivul doctorat nu era de natura sa-l perfectioneze pe profesor in specialitatea sa. Instanta a confirmat decizia ca fiind corecta. Dar, de regula, ISJ aproba acest concediu.