Romanii din Italia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonicutza spune:

asa ca sa ma scuteasca cu balivernele lor!!!
Eu am sot italian care gandeste la fel ca mine...bine el nu este chiar asa de dur in exprimare ca mine , dar e perfect de acord cu ce spun eu, avand in vedere ca avem o firma deschisa in Tm. cu un domeniu in care avem clienti cu firme care au activitati industriale.....el nu mai da nimic la italieni fara garantie de fila CEC, ca am luat cateva tepe de la italieni pana acum, dar de la romani...niciodata...... ca sa vezi cum ti-e viata........

Simona 32+ TOBIA
AMR 8 SAPTAMANI !!!
http://www.flickr.com/photos/12428784@N05/show/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Noi am locuit in Italia, sotul 3 ani si eu 2 si niciodata nu am spus nimanui ca sunt romanca.Mi-a fost teama.....le simteam ura, rasismul.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

din pacate e dureros sa ajungi sa-ti fie rusine ca esti roman, si toate din cauza unor mici grupuri de tigani jegosi care au fost o viata intreaga marginaizati de societate, tocmai ptr. simplul motiv ca sunt mai rau ca porcii..........

Marea majoritate a romanilor care sunt in It. sunt muncitori si-si vad de treaba lor, muncesc ca robii multe ore pe un salaiu mai mic decat oricine, tocmai de asta le e frica italienlor care nu prea mai au pofta de munca, pe anga faptul ca ei nu mai gasesc de munca asa usor mai vor si munci de directori, secretare, sefe, etc. cu niste pretentii de salariu...de multe ori absurde, ptr. munci in care nu au nici un fel de pregatire sau experienta....

Simona 33+ TOBIA
AMR 7 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput

Va pot da exemplu unei persoane incredibile, o adevarata lectie de viata:
imediat dupa revolutie, un medic veterinar, profesor la facultatea de agronomie si medicina veterinara din Timisoara a emigrat in It. unde a muncit aproape 3 ani pe un santier de constructii punand gresie, faianta, carand cherestele si facand tot felul de munci grele ptr. a-si putea chiria la camaruta mica (care de fapt era o fosta boxa a unui cal) in care locuia la periferia orasului Torino, si ptr. a reusi sa trimita o suma mizera familiei (sotia si celor 2 fiice pe care le lasase in Tm.).
ca sa scurtez toata povestea, acest medic veterinar de cativa ani buni locuieste intr-o superba vila in Pinerollo (To.)impreuna cu sotia si cele 2 fiice, are propriul cabinet de lux si este singurul medic veterinar care este platit cu 10.000 Euro pe luna ptr. a-l vizita zilnic si a avea grija de faimosul si unicul cal de curse cel mai bine cotat in lume VAREN.....deci iata ca se poate si oricum lista poate continua .......de acesti romani nimeni nu vb. ?????

Simona 33+ TOBIA
AMR 7 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Dar de romanii din Spania de ce nu se aude nimic ? Si ma refer la crime,droguri, scandaluri etc? Si acolo sunt dupa marocani a doua populatie de emigranti. Poate mai multi ca in Italia. Si acolo sunt rromi. Sigur se fura, au loc crime si acolo dar nu s-a facut atata vilva. Cel mult auzi de ei cand se intorc acasa ori ca nu le-au convenit conditiile de munca ori erau prinsi de politie fara acte si trimisi acasa.
Clar e campanie de denigrare. Probabil ca au apelat la metoda asta pentru ca au observat ca daca ii trimit acasa pe romani se introrc a doua zi si o iau de la capat.Nu mai fac fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

buna tuturor! eu cred ca e nedrept sa aplicam aceleasi criterii uniformizante pentru toti italienii, asa cum face mass-media lor(si precizez doar mass-media si un om cat de cat informat face diferenta intre o campanie de presa si ceea ce gandesc italienii de rand).
Refuz sa cred ca nici una din fetele care au trait Italia nu au intalnit persoane oneste si cu o umanitate uimitoare aici...nu cred ca numai mie mi s-a intamplat asta.(cat despre ceilalti sigur ca e la indemana sa denigrezi doar ascultand stirile la televizor fie ca suntem italieni sau romani dar trebuie analizat din toate punctele de vedere...)
Prin natura serviciului, in trecut am avut ocazia sa vad ce face italianul "mediu" pentru imigranti, eforturile care se fac pentru integrare,programele dezvoltate de asociatii mai mari sau mai mici, banii care vin din buget, finantari ptr programele de integrare- , am vazut straini care muncesc si isi vad de treaba lor dar am vazut straini (nu ma refer doar la romani)care violeaza, omoara, jefuiesc favorizati oarecum de conditia de clandestinitate (dar romanii nu mai au nici aceasta circumstanta atenuanta.
Mi-ar placea sa facem un exercitiu de imagiantie si sa va vedem cum va fi Romania peste 20-30 de ani, cand va fi in situatia tarilor din vest..dc cititi comunicatele politiei de frontiera veti observa ca fenomenul a si inceput.....(pe de alta parte, consider ca rasismul e mult mai violent si raspandit in ro decat in it- vezi cazurile tip ars sate de rromi etc, care de bine de rau vb aceeasi limba, cu toate diferentele culturale imense).
Fara a jigni sentimentele nimanui, eu zic doar ca nu ar trebui sa judecam simplist o situatie care numai simpla nu e.

Revenind la Italia, este o tara pe care o pretuiesc si care mie personal mi-a oferit multe surprize placute (in planul experientelor profesionale si nu numai), apreciez inventivitatea si "nebunia" italienilor dar si capacitatea de a primi intr-o societate care are prejudecatile ei, persoane "strane e straniere" (aici citez cuvintele unui prieten de origine irakiana).

Numai bine

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

simonicutza,da` ce nerfoasa iesti!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

simonicutza nu este "nerfoasa" si oricum nu este subiectul discutiei acesta.
simoncutza este o persoana realista, dupa parerea mea, care e mandra ca este romanca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Parerea mea este ca daca muncim ,sėntem corecti si respectam legile tarii unde am ales sa locuim nu are nimeni nimic cu noi si sėntem apreciati la fel ca si cei care sėnt nascuti aici.Eu locuiesc aici de aproape 10 ani, prietenii si colegii mei sėnt aproape toti italieni.Sėnt 2 ani de cėnd lucrez si cu doi baieti romėni care nu mi se pare ca sėnt nici mai buni dar nici mai rai decėt colegii it.Mi se pare exagerat cėnd se spune ca it.au ceva cu noi sau ca ei nu mai au chef de munca.Italia are 56 milioane de locuitori si e normal sa aiba si ei uscaturile lor dar nu-mi permit sa judec o tara care de fapt ma accepta ,unde mi-am gasit de lucru ,unde am un trai decent si unde ma simt mai bine decėt ėn tara mea.Daca aici multi nu au studiat poate va puteti pune si ėntrebarea ,de ce? Pt.ca cu multi ani ėn urma, parintii lor nu aveau posibilitati materiale pt.studiu asa ca unica posibilitate era munca . Credeti ca sėnt mai incapabili decėt noi?Eu cred ca nu,sau credeti ca norocul lor e ca am venit noi ca altfel mureau de foame,sa-u credeti ca au nevoie de oameni pregatiti la facultatile noastre pe timpul lui Ceasca ?Nu ,va asigur ca nu

au nevoie.As putea sa dau ex.si de persoane care cu 8 ani de scoala medie conduc cu mare succes firme de renume mondial si care sėnt italieni. Am cunoscut si romėni care odata ajunsi aici parca l-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior, invidiosi si care dupa ce-i ajuti si se ridica putin nu te mai cunosc ,sau care atunci cėnd merg ėn Ro. povestesc numai bazaconii.Eu nu generalizez dar ėn ultimul timp la stiri se spun numai lucruri urėte despre romėni si nu-i placut sa auzi ca romėni ca si tine omoara ,fura si fac tot felul de minuni .Nu dati cu rosii !Parerea mea e ca ėnainte de a-i judeca pe altii mai bine e sa dam un ochi ėn ograda noastra pt.ca ne-am cam facut de rės si nu-i bine deloc!

http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput